Udløser Düzce-jordskælvet det forventede jordskælv i Istanbul?

Udløser Duzce-jordskælvet det forventede jordskælv i Istanbul?
Udløser Düzce-jordskælvet det forventede jordskælv i Istanbul?

Jordskælvet med en styrke på 5,9, der fandt sted i Gölyaka-distriktet i Düzce, blev mærket i et bredt område så langt som til Istanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa og İzmir. Efter jordskælvet i Düzce dukkede spørgsmålet op, om jordskælvet ville udløse det store jordskælv i Istanbul. Eksperter advarede efter jordskælvet, der fandt sted i Düzce.

Klokken 04.08 vakte jordskælvet med en styrke på 5,9, hvis epicenter var i Gölyaka-distriktet i Düzce, panik. Efter jordskælvet afgav jordskælvseksperter udtalelser efter hinanden.

UTLØSER DET ET STORT JORDSKÆV?

ITU fakultetsmedlem Prof. Dr. Ziyadin Çakır udtalte, at jordskælvet i Düzce ikke ville udløse et forventet større jordskælv i Istanbul og sagde: "Hvis det havde udløst jordskælvet i Istanbul, ville det have umiddelbare virkninger efter jordskælvet. Jordskælvets placering er langt væk," sagde han.

Çakır fortsatte sine forklaringer om jordskælvet som følger: Der var et ubrudt stykke ved Sortehavets udgang. Mest sandsynligt er dette stykke del i stykker. Det er dog glædeligt, at der indtil videre ikke er rapporteret om dødsfald. Denne region er et ekstremt dårligt sted med hensyn til jordskælv. Dette er et dybt fyldområde, et naturligt fyldområde, et fladt område.

Der er stor sandsynlighed for ødelæggelse i Gölyaka og de omkringliggende landsbyer. Der vil komme efterskælv, men jeg tror ikke, der kommer et større jordskælv. Jeg råder vores borgere til ikke at opholde sig i beskadigede bygninger. Efterskælv kan få bygninger til at kollapse.

Jeg tror, ​​at der vil ske skade, fordi der er stigning i jorden i Düzce og de omkringliggende landsbyer. Jeg håber, der ikke er nogen tilskadekomne. Vi kender både bygningsstrukturerne og områdets grund. Der sker ikke noget med bygningerne på de stenede gulve Da den naturlige fyldning, nemlig grus, og flodbredderne dækket med sand, er fyldt på denne måde, føles et jordskælv på 6 på Richterstyrken som en 7 her. Derfor gør det mere skade.

"KAN VARE MINDST 1 UGE 10 DAGE"

Med angivelse af, at mange efterskælv vil forekomme efter jordskælvet med en styrke på 5,9, der fandt sted i Düzce, Yıldız Tekniske Universitets fakultetsmedlem Prof. Dr. Sukru Ersoy brugte følgende udsagn:

Dette kan tage mindst 1 uge til 10 dage. Du skal være klar til dette. Følelse og ødelæggelse er ikke det samme. Ingen negative nyheder indtil videre. Hvis det ikke sker efter det, er vi måske kommet igennem det sådan her. Det betyder ikke, at vi kan slippe af med jordskælvets virkelighed. Dette er ikke den forventede forløber for jordskælvet i Istanbul. Vi forventer et jordskælv med en styrke på 7 i Marmara. Længere mod øst.

“FØRSTE GANG JEG HAR SETT”

Geologisk ingeniør Şerif Barış kom med følgende udtalelser vedrørende jordskælvet: Det var en overraskelse, fordi det var et sted, vi aldrig havde forventet. Størrelsen 5.9-6 er ret foruroligende. Jeg tror ikke, der vil ske skader i byer og byer, der kan ske skader i landsbyer. I jordskælvet dér skal brudlinjerne have afløst spændingen. Det er virkelig første gang, jeg har set sådan et mellemstort jordskælv efter to store jordskælv. Tyrkiet er i Alpine-jordskælvsbæltet, så vi skal altid agere, som om der kommer et jordskælv, og vi skal være klar. Det var sandsynligvis fra lavvandede jordskælv.

"VI FORVENTER IKKE ET STORT JORDSKÆV I REGIONEN"

İTÜ fakultetsmedlem Okan Tüysüz sagde følgende om jordskælvet: Vi oplevede to store jordskælv den 17. august og den 12. november. Især den 17. august kom den til nærheden af ​​Gölyaka, som vi kalder Karadere-forkastningen, og derfra brød den hele vejen til Marmara. Der var en forventning om, at der ville komme to jordskælv i øst og vest.

Jordskælvet på 5.9 i dag er et jordskælv, der fandt sted på spidsen af ​​forkastningen, der brød den 17. august. Det er et ret lavt jordskælv. At være lavvandet er selvfølgelig den faktor, der får jordskælvet til at føles intenst på overfladen. 6 er et ødelæggende jordskælv. I betragtning af at grunden ikke er god, er der en forventning om skader i området. Heldigvis nævnes der ingen tab af menneskeliv eller væsentlige skader.

Et jordskælv, der kan betragtes som en overraskelse. Det blev forudsagt, at et jordskælv af denne størrelsesorden ikke ville forekomme. Den østligste del af jordskælvet den 17. august blev brudt.

Dette kan antages som et udløst jordskælv. Vi forventer ikke et større jordskælv i regionen. 6 store jordskælv. Hvis du husker, var Istanbul meget rystet, da jordskælvet i Düzce ramte. I betragtning af den overfladiske, dårlige jord og jordskælvets størrelse, vil det sandsynligvis kunne mærkes i mange provinser.

"VI BYGER BYGNINGER PÅ DISSE LANDE"

Marmara University Fakultet medlem Prof. Dr. Cemalettin Şahin brugte følgende udsagn om jordskælvet: Et 5.9 jordskælv er ikke et stort jordskælv. Det ødelægger ikke bygninger. Hvis vores bygninger styrter sammen i 5.9, er det det, vi bør spørge om. AFAD gennemførte en øvelse i de sidste par dage. Disse er meget vigtige. I sådanne tilfælde opstår der normalt skader, såsom faldende genstande, løbe væk, hoppe fra en højde.

Den region, vi kalder Düzce-sletten, består af alluvial jord. Vi bygger også bygninger på disse jorder. Vi sidder på blød jord. Vi skal vænne os til at leve med jordskælv i denne geografi. Det vigtige er at være forsigtig, at bygge solide bygninger. Ellers vil der ikke være nogen bygningsødelæggelse ved jordskælv af denne størrelsesorden.

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar