Kaspersky skal beskytte internetforbundne biler

Kaspersky skal beskytte internetforbundne biler
Kaspersky skal beskytte internetforbundne biler

Ved den årlige Kaspersky Cyber ​​​​Security Weekend META annoncerede virksomheden, at den har udviklet en Automotive Gateway til at hjælpe producenter med at opfylde FN's nye Cybersecurity Requirements for Smart Vehicles.

Kaspersky udvikler Kaspersky Automotive Secure Gateway (KASG), baseret på KasperskyOS-operativsystemet, en platform til udvikling af iboende sikre løsninger. Gatewayen kan installeres i telematik- eller centralenheden i et køretøj med ARM-arkitektur. En sådan løsning ville beskytte bilen mod hacking, muliggøre sikker fjernopdatering af både gatewayen og bilens elektroniske komponenter, tillade indsamling af logfiler fra bilens interne netværk og sende dem til sikkerhedsovervågningscenteret.

Processen startede efter udgivelsen af ​​juridiske dokumenter om cybersikkerhed i bilindustrien. Disse rapporter er udarbejdet af FN-kommissionen WP.63, som dækker 29 lande. Nogle af dokumenterne trådte i kraft i 2022. Inden 2024 skal nye krav indføre et certificeringssystem, der giver producenter mandat til at overholde cybersikkerhedskrav og integrere sikkerhedsløsninger i biler på samlebåndsstadiet.

Lovgrundlaget foreskriver, at nye systemer til biler skal designes og udvikles efter Safe Design-princippet. Det betyder, at sikkerhed skal være indbygget i løsninger i design- og udviklingsfasen. Kaspersky forsyner dette princip med sit eget Cyber ​​​​Immunity-operativsystem, KasperskyOS.

Kaspersky udvikler Kaspersky Automotive Secure Gateway i overensstemmelse med ikke kun cybersikkerhedskrav, men også i overensstemmelse med den internationale funktionssikkerhedsstandard (Sikkerhed) ISO 26262.

Andrey Suvorov, leder af KasperskyOS Business Unit: "Sikkerhedsspørgsmål i tilsluttede biler er så vigtigt et emne i dag, at de bliver diskuteret på niveau med internationale organisationer. Dette er et eksempel på, hvordan industrien selv henvender sig til cybersikkerhedseksperter for at få en løsning og er klar til at gøre dem obligatoriske for certificering. De juridiske krav fra FN-kommissionen WP.29 har sat et seriøst skub i udviklingen af ​​informationssikkerhedsmarkedet i bilindustrien. Vi begyndte at udvikle Kaspersky Automotive Secure Gateway ved at analysere kravene i den nye forordning og skabe en trusselmodel for internet-tilsluttede køretøjer. "Vi forventer, at mange producenter er interesserede i vores udvikling."

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar