Murat Sağman evaluerede den økonomiske udvikling på GAGİAD

Murat Sagman evaluerede den økonomiske udvikling hos GAGIAD
Murat Sağman evaluerede den økonomiske udvikling på GAGİAD

Gaziantep Young Businessmen Association (GAGİAD) var vært for Murat Sağman, grundlæggeren af ​​Sagam Strategy Consulting, som tiltrækker opmærksomhed med sine evalueringer inden for økonomi. I en kommentar til den nuværende situation og fremtid for Tyrkiet og verdensøkonomien med økonomiske data, svarede Sağman også på spørgsmål om økonomien, fra aktiemarkedet til valutakursen, fra kryptopengemarkedet til Tyrkiets muligheder. Ved åbningen af ​​organisationen med titlen "Økonomimøde med Murat Sağman" afholdt i Gaziantep Grand Hotel sagde GAGİAD bestyrelsesformand Cihan Koçer, at de konstant forsøger at følge den nuværende situation for at tage mere solide skridt mod fremtiden.

Udtrykte, at de har underskrevet vigtige organisationer i denne sammenhæng, sagde Koçer: "Vi er også vidne til en vigtig udvikling i økonomien. Koçer sagde, at følge udviklingen fra et andet perspektiv og anføre, at de økonomiske skrøbeligheder, der startede med pandemien, fortsætter med den globale udvikling:

”Processen, der startede med fragtkrisen, ændringerne på råvare- og råvaremarkederne og det inflationære miljø gjorde det svært at få adgang til finansiering. Vi mener dog, at vores stat har taget skridt hen imod en løsning, og der vil blive skabt et mere optimistisk miljø i den kommende periode. Vi forudser, at der vil blive opnået mere effektive resultater i den nærmeste fremtid. På trods af alt er Gaziantep en by, der går til sin destination under alle omstændigheder. Gazi er en by, der har nået et eksporttal på 8 milliarder 696 millioner dollars mellem januar og oktober. Sidste måned eksporterede vi 959 millioner dollars. Vi er med andre ord kommet til det punkt, hvor vi i gennemsnit eksporterer 1 milliard dollars om måneden. Som GAGİAD støtter vi denne økonomiske bæredygtighed med det arbejde, vi udfører med vores medlemmer. Sammen vil vi fortsætte med at skrive denne succeshistorie."

"Forlæng dine fødder efter din dyne"

Adnan Ünverdi, bestyrelsesformand for Gaziantep Chamber of Industry, som deltog i mødet, foreslog også unge forretningsfolk, at "det er gavnligt at strække fødderne efter din dyne".

Ünverdi, der ønsker, at der laves langsigtede planer og forudsigelser i stedet for øjeblikkelig udvikling, når man foretager en ny investering, sagde:

"Vi som land gik igennem meget svære tider. Vi mødte også den større inflation, vi står over for i dag. Men vi gav aldrig op, vi holdt aldrig op med at arbejde. Vi handlede og troede, at disse processer ville passere. Vi tænkte ikke kun på i dag, men også på fremtiden og styrede vores arbejde. Derfor skal vi tro på os selv, se mulighederne i vanskelighederne og handle.”

Hvad sker der med kursen, vil stigningen på aktiemarkedet fortsætte?

Murat Sağman, som holdt et oplæg om landet og verdensøkonomien i begyndelsen af ​​sin tale, udtalte, at den vigtigste faktor, der holder den tyrkiske økonomi i live, er den private sektor, og sagde, at han finder moral og motivation, hver gang han kommer til Gaziantep, som har en stærk dynamik i denne forstand. Sağman forklarede, at krigen mellem Rusland og Ukraine faktisk ændrede balancen for hele verden, og sagde, at denne krig forventes at fortsætte et stykke tid, og understregede, at alle lande skulle forberede sig i overensstemmelse hermed.

Sağman udtalte, at lignende krige forventes at finde sted i verden i 2023 og sagde: "Det ser ud til, at en recession i 2023 er sikker. Især de første 6 måneder ser ud til at være særligt svære. Økonomier i verden vil stoppe, ser det ud til. Der er allerede delvise opbremsninger. Tyrkiet begynder også at gå ind i valgøkonomien. Derfor kan sårbarhederne i økonomien stige.” han sagde.

Europa ved ikke, hvordan man håndterer en krise

Sağman sagde, at der er problemer i den europæiske økonomi, "Første halvdel af 2023 er naturligvis problematisk for Europa. Du ved, der er en afmatning, der er også inflation parallelt. Og Europa er ikke vant til sådanne situationer. Europa så ikke inflation efter Anden Verdenskrig. De har med andre ord ikke oplevet inflation, de ved ikke, hvad de skal gøre, når økonomien aftager. Faktisk ved de ikke, hvordan de skal håndtere en krise, som vi gør. For at være ærlig er vi et af de lande, der gør det bedst i verden.”

Tyrkiet har muligheder

Sağman påpegede, at Tyrkiet faktisk er et land, der legemliggør muligheder, når han tænker på udviklingen i verden, og sagde: "Ja, vi har problemer. Der er en embargo i Rusland, der er et problem i Kina Hvordan vil folk se deres behov? Han kommer naturligvis hertil, fordi vi har en geopolitisk position. Men vores position er en af ​​vores eksisterende muligheder, og derfor skal vi skille os ud ved at bruge den. For dette er vi selvfølgelig nødt til at løse valutakurs- og inflationsspørgsmålet. Der skal være stabilitet.”

“Kursten sprænger ikke”

Murat Sağman svarede på spørgsmålet om udsving i valutakurser som følger: "Faktisk kan vi sige, at der er opnået stabilitet i valutakurserne i et stykke tid nu. Der er ingen situation, hvor valutakursen eksploderer. I hvert fald ikke før valget. Det kan gradvist stige fra 18-odds med en vis stabilitet, men det eksploderer ikke. Eksplosionssituationer forårsager også panik hos mennesker. Ifølge nogle menneskers udtalelser vil der komme seriøse penge, og dollaren vil falde til 15 lire, men jeg forventer bestemt ikke sådan noget. Hvis noget som dette sker, vil du afslutte industrimanden. Ingen, især staten, ønsker dette."

"Der er et inflationsbeskyttet aktiemarked"

Sağman sagde, at det tyrkiske aktiemarked er gået ind i en hurtig opadgående tendens i de seneste år med interesse fra indenlandske investorer, og Sağman fortsatte sin tale som følger: Hvorfor stiger aktiemarkedet, fordi virksomhedens værdier stiger på grund af inflation, og overskuddet stiger. Faktisk er der et inflationsbeskyttet aktiemarked, det er navnet på det nye aktiemarked. Med andre ord køber folk fra aktiemarkedet for at undgå inflation. Det ser ud til, at aktiemarkedet vil gå endnu mere i den kommende periode. Der er allerede en enorm tilgang af penge.”

Support til kryptovalutamarkedet

Murat Sağman lavede også følgende evalueringer om kryptopengemarkeder: "Jeg sov ikke helt med ham om krypto, jeg sagde ikke 'åh, denne boble'. Jeg har altid stået i midten. Verden ændrer sig med teknologien. Jeg stod ikke tilbage i denne forandring. Der er omkring 11 tusind kryptoer på markedet lige nu, 10 tusind af dem vil være skrald, det er helt sikkert. Jeg tror, ​​det vil fortsætte med at være i vores liv. Går noget fra tusind til 60 tusind? Cryptocurrency har en forventning, krypto vil skyrocket til 50-60 tusinde igen. Jeg forventer ikke noget lignende. Jeg tror, ​​det går sådan her. Det kan endda gå lavere."

Præsident Cihan Koçer takkede Murat Sağman ved slutningen af ​​mødet og præsenterede en plakette og et træplantningscertifikat plantet i hans navn i GAGİAD Memorial Forest.

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar