Første metrolinje i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh

Den første metrolinje i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, kom i drift
Første metrolinje i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh

Den første metrolinje blev taget i brug i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh. Metrolinjen, der blev indviet af premierminister Sheikh Hasina i går, blev gjort tilgængelig for offentligheden om morgenen. Den første metro afgik fra Diabari-distriktet i Uttara til Agargaon med sine passagerer kl. 08.00 lokal tid. Hovedstadsborgernes interesse for metroen var stor.

Metrolinjen, som forventes at reducere trafiktætheden i Dhaka, en af ​​de mest befolkede byer i verden, vil først betjene uden at stoppe ved nogen station i 12 kilometer fra Uttara til Agargaon. Derudover vil der være reserveret 1 vogn til kvinder i metroen. Mens byggeriet af den første metrolinje tog omkring 6 år, blev projektet stort set finansieret af Japan. Den anden fase af strækningen er planlagt til at stå færdig i 2023. Når linjen er fuldt operationel, forventes den at transportere omkring 60 mennesker i timen.

På den anden side, ifølge data fra Verdenssundhedsorganisationen, dør mere end 3 mennesker i trafikulykker i Bangladesh hvert år. I en ulykke, der fandt sted i 2018, mistede 2 studerende livet efter at være blevet ramt af en bus, der satte fart, og demonstranter gik på gaden.

Günceleme: 29/12/2022 15:35

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar