Medalregn for Izmirs stjerner i 2022

Medalregn til Izmirs stjerner

Izmir Metropolitan Municipality Youth and Sports Club atleter satte deres præg på 2022 og vandt 43 medaljer, hvoraf 347 var internationale. Kerem Kamal blev verdensmester i brydning og Onur Taştan blev europamester i judo.

Izmir Metropolitan Municipality Youth and Sports Club, som er en af ​​de største sportsklubber i Tyrkiet målt i antal atleter og afdelinger, opnåede igen betydelig succes i 2022. Atleter fra Izmir, der konkurrerede i i alt 41 grene, vandt 127 medaljer, hvoraf 347 var guld. 43 af disse medaljer kom fra internationale organisationer.

Judospillere i toppen igen

Toppen i de enkelte grene var igen i judo, som hvert år. Judospillere kom på podiet 39 gange i alt med 26 guld-, 28 sølv- og 93 bronzemedaljer i nationale og internationale konkurrencer. Efter judo delte triatlon og skøjteløb andenpladsen med hver 49 medaljer. 24 guld, 18 sølv og 7 bronze i triatlon, 22 guld, 15 sølv og 11 bronze i skøjteløb kom til İzmir. Gymnastik blev nummer tre med i alt 11 medaljer, heraf 6 guld, 11 sølv og 28 bronze. Der blev vundet 27 medaljer i svømning, 18 medaljer hver i fægtning og bueskydning, 17 medaljer hver i taekwondo og atletik, 11 medaljer i tennis, 9 medaljer i brydning og 5 medaljer i handicapbordtennis.

43 internationale medaljer

Atleter fra Izmir Metropolitan Municipality bar 15 medaljer, 16 guld, 15 sølv og 43 bronze, på den internationale arena. Judo indtog førstepladsen med 19 medaljer på listen over dem, der modtog flest medaljer fra udlandet. Judo blev efterfulgt af gymnastik med 9 medaljer, mens skøjteløb tog tredjepladsen med 7 medaljer. Taekwondo 4 medaljer, brydning og bueskydning 2 medaljer hver.

Kerem Kamal blev verdensmester

Wrestler Kerem Kamal opnåede den største succes i internationale konkurrencer. Den unge wrestler vandt en guldmedalje ved U23 græsk-romersk verdensmesterskab i Spanien. Emrah Kuş blev nummer tre i Islamic Solidarity Games i Konya og bragte bronzemedaljen til İzmir. Duru Çimen, Gökçe Doğa, Batu Tasasız, Deniz Tarım og Derya Taiga vandt medaljer i skøjteløb ved internationale begivenheder i Serbien, Bulgarien og Istanbul. Eren Özdemir, der deltog i Gymnasiade Summer Games, blev nummer to i verden, mens 17-årige Mehmet Efe Özdemir blev Balkan-mester.

Gökhan Biçer er europamester i judo

I judo blev Enes Bilge, Yusuf Özel, Mervenur Alkış, Berat Bahadır, Şeydanur Aydın, Musa Şimşek og de synshandicappede atleter Gökhan Biçer og Onur Taştan medaljevindere i både verdens- og europæiske mesterskaber. Gökhan Biçer blev europamester i 90 kg i Italien, og vandt både sølv- og bronzemedaljer ved verdensmesterskaberne. Onur Taştan bar også sølvmedaljen i de 90 kilo ved verdensmesterskaberne, mens vores to atleter havde en stor fordel på vej til OL i Paris i 2024. Altan Doğan bragte 9 medaljer vundet fra udlandet i gymnastik. Alp Deniz Öcek, Selin Naz Öcek og Lina Elmiladi tog plads på podiet i fægtning. I bueskydning vandt Sıla Özdemir to sølvmedaljer i Gymnasiade 2022 konkurrencen.

Stor succes i vandpolo

Succesen inden for vandpolo, som blev etableret i 2021, fortsatte med at komme i 2022. Vandpoloholdene, der sidste år vandt herre- og damepokalerne i U15, U17, U19, blev i 2022 nummer to i U21-kvinde- og U17-kvindeligaen. Hun nåede mesterskabet i Kvinders 1. Liga. Mesterskabstrofæet for U19 kvinders 1. liga og U15 kvinders 2. liga blev bragt til İzmir. I kunstskøjteløb blev klubmesterskabet vundet i 2022. Underwater Rugby Women's Team blev nummer to i ligaen. Amputerede fodboldhold vandt også tredjepladsen i både Superligaen og den tyrkiske pokalturnering.

Vi er stolte af vores statsborgere

Atleter, der gik til Amputee Football and Wheelchair Basketball National Team, delte meget vigtige succeser. Målmand Erdi Aslan og outfitter Polat Doğan blev navnene, der repræsenterede vores klub i amputerede fodboldlandshold, som vandt verdensmesterskabet ved at slå Angola i Istanbul. Vores landshold, spillet af kørestolsbasketballholdsspillerne Hasan Efetürk, Rıdvan Aksoy, Mahmut Açıkgöz og Arda Albayrak, spillede i finalen i U23 verdensmesterskabet i Thailand og tog andenpladsen. Kørestolsbasketballlandsholdet, som omfatter Ahmet Efetürk, Mahsum İpekişen, Rıdvan Aksoy, Hakan Kıroğlan og massøren Serkan Sezginci, løftede mesterskabstrofæet i den europæiske B-liga.

Fantastisk præstation fra specielle atleter

Særlige atleter fra Izmir Metropolitan Municipality Youth and Sports Club opnåede også betydelig succes. Umurcan Aydınoğlu bar 3 guld-, 1 sølv- og 2 bronzemedaljer i de nationale konkurrencer, han deltog i. Tuna Tunca blev klappet for sin præstation ved at vinde 1 guld- og 1 sølvmedalje i nationale konkurrencer.