TAV vinder Ankara Esenboğa Airport Operation Tender

TAV Ankara Vandt Esenboga Udbud
TAV vinder Ankara Esenboğa Tender

TAV Airports afgav det bedste bud i udbuddet på kapacitetsudviklingen af ​​Esenboğa Lufthavn og retten til at drive den, der dækker årene 2025-2050. TAV Lufthavne samt Cengiz Construction og Limak Construction-Limak Energy partnerskab deltog i udbuddet, som blev afholdt i Generaldirektoratet for DHMI i Ankara i dag. I auktionssektionen, hvor TAV og Cengiz İnşaat opholdt sig, blev det endelige bud fastsat efter fem runder.

Efter afslutningen af ​​de officielle processer og godkendelsen af ​​udbudsresultatet vil kontrakten blive underskrevet. TAV har i øjeblikket driftsrettighederne til Esenboğa Lufthavn indtil maj 2025. Som følge af udbuddet blev driftsperioden for TAV forlænget til maj 2050.

TAV Airports administrerende direktør Serkan Kaptan sagde: "Vi har med succes drevet hovedstaden Esenboğa Lufthavn siden 2006. I denne proces har vi firedoblet passagertrafikken, og vi arbejder fortsat i samarbejde med vores interessenter, især for at øge antallet af direkte flyvninger til udlandet. Ud over at være centrum for internationale relationer og politik har Ankara udmærkelsen af ​​at være en turistattraktion med sin kulturelle rigdom i regionen og et transportknudepunkt for Anatolien. Under transportministeriets ledelse vil vi gerne takke alle vores interessenter, især DHMI og SHGM, som har gjort Tyrkiet til et af verdens førende lande inden for luftfart i de sidste 20 år.”

TAV Airports vil gennemføre store investeringer på luftsiden, herunder en ny bane, flyvekontroltårn og fragtserviceenheder i første fase. Investeringerne i første fase, som starter i 2023, afsluttes inden for tre år. Investeringerne i anden fase, herunder terminaludvidelse, vil være afsluttet senest i 2040, afhængigt af passagervæksten.

Derudover vil TAV Airports Holding foretage investeringen i solpaneler med en kapacitet på 5 megawatt i overensstemmelse med selskabets bæredygtighedspolitikker. Den planlagte investering i hele projektet vil være på cirka 300 millioner euro.

Ankara Esenboğa blev kåret til "Europas bedste lufthavn" af Airports Council International (ACI) i 2009. I 2020 rangerede den først i sin kategori ved ACI Airport Service Quality (ASQ) Awards. I 2014 blev Esenboğa Tyrkiets første CO3-neutrale lufthavn med et certifikat på XNUMX+ niveauer inden for rammerne af ACI Airport Carbon Accreditation Program, takket være dets arbejde inden for energieffektivitet.

Günceleme: 20/12/2022 16:00

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar