Skib, der transporterer korn fra ukrainske havne til Afghanistan, inspiceret

Skib, der transporterer korn fra ukrainske havne til Afghanistan, inspiceret
Skib, der transporterer korn fra ukrainske havne til Afghanistan, inspiceret

Inspektionerne af det korn, der skal til Afghanistan inden for rammerne af den humanitære bistand fra World Food Program (WFP) fra "Grain Corridor", som blev skabt som et resultat af Tyrkiets initiativer og bidrog i høj grad til løsningen af ​​den globale fødevarekrise, er afsluttet.

Det Malta-flagede skib M/V ANHTEİA, hvis inspektion blev afsluttet af Joint Coordination Center (MKM), etableret til sikker overførsel af kornprodukter, drog til Afghanistan. Inden for rammerne af den humanitære bistand fra World Food Program (WFP) afgik skibet, der transporterede cirka 15 tusinde tons hvede, fra Ukraines Chornomorsk-havn den 2023. januar 16 og blev inspiceret af MKM-embedsmænd ud for Istanbul Zeytinburnu. Skibet udmærker sig ved at være det 5. skib, der skal til Afghanistan.

Efter det intensive diplomati udført af vores land og "Sikker forsendelse af korn og fødevarer fra ukrainske havneinitiativdokument" underskrevet mellem Tyrkiet, Rusland, Ukraine og FN den 22. juli 2022 under præsident Erdoğans og FN's sekretærs præsidentskab -Generelt, korn lastet fra Odessa Havn den 1. august Mere end 674 millioner tons kornprodukter er blevet afskibet fra de ukrainske havne af 18 skibe fra Razoni, det første skib, der var på vej.

Skib, der transporterer korn fra ukrainske havne til Afghanistan, inspiceret

Med den indgåede aftale kunne skibene, der ventede med korn i ukrainske havne, forlade havnene sikkert, og vejen for de skibe, der kontrolleres i Istanbul, til at gå til de ukrainske havne og foretage kornforsendelser blev ryddet.

Joint Coordination Center, som blev etableret i Istanbul for sikker forsendelse af kornprodukter fra Ukraine og åbnede den 27. juli 2022, meddelte til FN og de tyrkiske myndigheder, at aktiviteterne var midlertidigt suspenderet på grund af angrebene i Sevastopol den 29. oktober, og skibene forlod Ukraines havne, var blevet stoppet.

I tråd med vores præsidents initiativer og instruktioner, hr. Erdogan, gennemførte ministeren for nationalt forsvar Hulusi Akar også intensive undersøgelser for at holde kornkorridoren åben, og den 19. november 2022 blev det besluttet at forlænge aftalen med 120 dage .

Vores præsident, hr. Erdogans udtalelse, "Fattige lande vil være prioritet inden for korn!" Efter hans opkald med hans udtalelser blev det sikret, at mængden af ​​korn sendt til mindre udviklede lande blev øget. I denne sammenhæng; Der blev leveret mad til mange nødlidende lande i Afrika og Asien, især Yemen, Afghanistan, Etiopien, Somalia og Djibouti, som var hårdest ramt af de ødelæggende konsekvenser af kornkrisen.

Joint Coordination Center (MKM) aktiviteter udføres i koordination med deltagelse af FN og relevante parter, som vores land er vært for, og fortsætter med at bidrage til løsningen af ​​den globale fødevarekrise.

Günceleme: 27/01/2023 15:43

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*