Hvordan sparer man vand, naturgas og elektricitet derhjemme? Områder at gemme derhjemme

Sådan sparer du vand, naturgas og elektricitet i hjemmet Områder for at spare derhjemme
Sådan sparer du vand, naturgas og elektricitet derhjemme

Bæredygtighed bliver et stadig vigtigere og prioriteret emne på alle områder af livet. Virksomheder, regeringer og institutioner laver nye gennembrud og politikker hver dag for at understøtte bæredygtighed og udvikle bæredygtige forretningsmodeller. Der er mange ting, der kan gøres individuelt for at bidrage til at gøre verden, som er vores fælles hjem, mere beboelig.

Hvad er bæredygtighed?

Mange ressourcer bruges hver dag til at producere i mange sektorer som industri, teknologi, uddannelse, sundhed og transport. Har du nogensinde tænkt over muligheden for, at disse ressourcer en dag vil løbe tør? Det er muligt at bidrage til nutiden og fremtiden ved at vælge miljøvenlige og bæredygtige ressourcer i stedet for ressourcer, der er både begrænsede og skadelige for verden.

Med bevidstheden om, at ressourcerne er begrænsede, kan processen med at lave produktion uden at påvirke det levende liv for at bidrage til både i dag og fremtidige generationer defineres som bæredygtighed. Ens egen; Fortsættelse af levende liv, en mere beboelig verden og formning af produktions- og forbrugsprocesser på denne akse ved at tænke på fremtidige generationer kan defineres som individuel bæredygtighed.

Områder at gemme derhjemme

Ved at adoptere et bæredygtigt liv som individ kan du igangsætte forandring og være en del af en stor, gavnlig bevægelse. Individuel bæredygtighed er en meget mere effektiv metode, end du måske tror.

Brugen af ​​vand, elektricitet og naturgas i boliger er ret høj. Derudover købes mange produkter som mad, tøj, elektroniske varer, hårde hvidevarer i hvert hus i bestemte perioder, og disse produkter bliver brugt og indtager så deres plads i skraldet som affald. Vil du reducere brugen af ​​vand, elektricitet og naturgas ved at anvende de rigtige metoder og bidrage til bæredygtighed ved at organisere dit affald?

1- Hvordan sparer man elektricitet derhjemme?

Ved at spare strøm derhjemme kan du både bidrage til bæredygtighed og reducere din elregning.

• For at spare strøm anbefaler vi, at du først opdager alle elektriske apparater i huset. Efter denne bestemmelse kan du bestemme de enheder, der bruger meget energi, du kan vælge energibesparende produkter i stedet for, eller du kan bestemme de intervaller, du har brug for i stedet for at køre enhederne hele tiden.

• Bruger du tid derhjemme i løbet af dagen, anbefaler vi kraftigt, at du vælger dagslys frem for kunstigt lys. Har du brug for lys i dit arbejdsområde i løbet af dagen, kan du bruge en bordlampe. Du kan også bruge energien mere effektivt ved at vælge LED-pærer.

• Vaske- og opvaskemaskiner kan vises blandt de enheder, der fungerer hyppigt og bruger mest energi. I dag findes der mange energibesparende vaske- og opvaskemaskiner. Hvis dine hvidevarer er gamle, kan du vælge økonomiske hårde hvidevarer. Denne metode vil både give overskud og bidrage til bæredygtighed i det lange løb. Derudover er det en effektiv metode til at køre din opvaskemaskine og vaskemaskine på fuld kapacitet.

• Gør det til en vane at frakoble enheder. For eksempel har du afsluttet dit arbejde med din stationære computer og slukket for din computer, men din computer bliver ved med at være tilsluttet. Det betyder, at elforbruget fortsætter. Når du er færdig med din computer, så glem ikke at tage stikket ud.

• Hvis du fortsætter med at oplade din mobiltelefon, når dens batteri er fuldt, forkortes både telefonens batterilevetid og dens energiforbrug. Når din telefons batteri er fuldt, skal du altid tage det af opladeren. Glem heller ikke at tage stikket ud af opladeren.

• Strygejern bruger mest energi under opvarmningsfasen. Så i stedet for at stryge dit tøj separat, sparer du en masse strøm ved at stryge det sammen.

• Køleskab er et af de elektroniske udstyr, der arbejder kontinuerligt og fortsætter med at producere energi. Du kan også spare betydelige mængder energi ved at sænke temperaturen i køleskabet.

2- Hvordan sparer man vand derhjemme?

Det er ret nemt at spare på vandet derhjemme med nogle enkle og effektive metoder.

• Du behøver ikke altid at bruge vandet, når du laver din personlige pleje såsom at vaske hænder, børste tænder eller barbere dig, men vandet er normalt på. Hvis du i stedet slukker for vandet, når du ikke har brug for vand, sparer du en masse vand.

• At lægge tallerkenerne i blød i vand, før de sættes i maskinen, er en almindelig fejl og forårsager et meget alvorligt vandforbrug. For opvaskemaskinen bruger meget mindre vand, når du vasker din opvask. I stedet anbefaler vi, at du lægger dit service direkte i maskinen og kører din maskine i energibesparende programmer, hvis det er muligt.

• I stedet for at bruge spande med vand, når du gør rent i dit hus, kan du vælge produkter, der rengør med en sprayfunktion. Denne metode vil ikke kun gøre din overflade ren, men også bidrage til bæredygtighed ved at spare både tid og energi.

• Sørg for at tage så korte brusere som muligt i stedet for at bruge lange timer under bruseren. Du kan også vælge et energibesparende brusehoved for at reducere vandforbruget i bruseren.

• Der kan forekomme periodiske utætheder i boliger. Når du bemærker dine utætte vandhaner, anbefaler vi, at du udfører det nødvendige reparationsarbejde med det samme.

• Gamle sifoner forårsager 2-3 gange mere vandforbrug end nye sifoner. Af denne grund vil en fornyelse af dit toilet give et seriøst bidrag til din vandbesparelse.

3- Hvordan sparer man naturgas derhjemme?

Naturgas er en af ​​de mest foretrukne opvarmningsmetoder i mange hjem, især i vintermånederne. Ved at bruge naturgas bevidst er det muligt både at give energieffektivitet og bidrage til bæredygtighed.

• Først og fremmest anbefaler vi kraftigt, at du får udvendig isolering af din bolig. Takket være den udvendige isolering vil det være muligt at bevare varmen i huset og behovet for naturgas reduceres.

• Kombikedler bruger mere energi ved første opstart. For eksempel; Når du ikke er hjemme, vil det i stedet for at slukke for dit kombifyr, være mere præcist i forhold til energibesparelsen at køre den på en lav indstilling.

• Gardiner, der går ned til gulvet og lukker radiatoren, forhindrer varmen i at sprede sig jævnt i hele dit hjem. For at undgå et sådant problem kan du bruge gardiner, der ender over radiatoren. Ligeledes skal man sørge for at åbne forsiden af ​​radiatorerne så meget som muligt. Lukning af radiatorerne på dine sæder forhindrer også varmen i at sprede sig.

4- Det er muligt at forhindre madspild

Du kan spare penge ved at forhindre madspild med praktiske metoder, du vil anvende i dit køkken.

• Først og fremmest er det meget vigtigt at købe så meget mad, som du kan indtage. Hvis du ofte skal rense fordærvede fødevarer fra dit køleskab, får du meget mere mad, end du vil indtage.

• Fødevarer kan bevare deres friskhed i lang tid, når de opbevares under passende forhold. Du kan spare penge ved at opbevare din mad under de rigtige opbevaringsforhold og i de rigtige beholdere.

• Sørg for at holde dit køkken ryddeligt hele tiden. I et køkken, hvor alt er på sin plads, vil muligheden for forkælet mad på hylderne eller skabene falde.

• Meget affald fra dit køkken er faktisk ikke affald og kan genbruges. Sørg for at adskille affald i køkkenet. For eksempel; Du kan lave kompost ved at nedbryde dit madaffald korrekt i køkkenet og bruge den frugtbare jord, du har fået som følge af denne proces, til dine planter.

• Du kan reducere plastikforbruget ved at tage din egen taske med, når du skal ud og handle. Takket være denne metode vil mange unødvendige poser ikke samle sig i dit køkken.

• Undgå at bruge plastikredskaber i dit køkken. I stedet kan du vælge materialer lavet af bæredygtige og ikke-sundhedstruende materialer som glas og træ.

Günceleme: 24/01/2023 15:13

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar