Påvirker CBD din vægt?

CDB

Cannabidiol – bedre kendt som CBD – er et almindeligt anvendt stof fra cannabisplanten Selvom CBD normalt er tilgængeligt som et oliebaseret ekstrakt, kommer det også i form af sugetabletter, sprays, cremer og andre produkter. CBD kan have en række fordele, herunder at reducere angst, naturlig smertelindring og forbedret hjerte- og hjernesundhed. Der er dog lidt kendt om virkningerne af CBD på vægttab. Denne artikel udforsker aktuel forskning om CBD og hvordan det påvirker din vægt.

Kan CBD understøtte vægttab?

Det hævdes, at CBD også kan forbedre andre aspekter af sundhed, herunder vægttab. Nogle af de mulige effekter er beskrevet nedenfor.

CBD kan booste stofskiftet og reducere fødeindtaget

Foreløbig forskning tyder på, at CBD kan reducere fødeindtaget og øge stofskiftet, hvilket kan fremme vægttab.

Derfor viser dyreforsøg, at CBD påvirker vægten ved at interagere med CB1- og CB2-receptorer i lymfoidt væv og hjerne. Disse receptorer menes at spille en vigtig rolle i metabolisme og fødeindtagelse. I en to-ugers undersøgelse blev rotter injiceret med CBD i doser på 1.1 og 2.3 mg pr. kg kropsvægt dagligt (2.5 og 5 mg pr. kg). Begge doser medførte en signifikant reduktion i kropsvægt, og den højere dosis havde den stærkeste effekt. En anden undersøgelse i rotter resulterede i en signifikant reduktion i fødeindtagelse sammenlignet med andre cannabinoider, herunder CBD, cannabigerol og cannabinol. Disse resultater er lovende, men mere forskning er nødvendig for at udforske flere detaljer om CBD's virkninger.

CBD kan fremme "garvning" af fedtceller

Der er to typer fedt i din krop - hvidt og brunt fedt. Hvidt fedt er den fremherskende form, der er ansvarlig for at lagre og levere energi, samt at isolere og dæmpe dine organer. Det er også den type fedt, der er mest forbundet med kroniske sygdomme (såsom diabetes og hjertesygdomme) - når det akkumuleres for meget. Brunt fedt er på den anden side ansvarlig for at generere varme ved at forbrænde kalorier. Sunde mennesker har en tendens til at have mere brunt fedt end overvægtige. Du kan forvandle hvidt fedt til brunt fedt ved at træne, få nok søvn og udsætte dig selv for kolde temperaturer. Interessant nok viser forskning, at CBD kan understøtte denne proces. En reagensglasundersøgelse viste, at CBD får hvide fedtceller til at "brune" og øger ekspressionen af ​​specifikke gener og proteiner, der fremmer brunt fedt. Når du for eksempel træner, omdannes hvide fedtceller til brune fedtceller, hvilket betyder, at du forbrænder kalorier og taber dig. CBD fremmer vægttab ved at understøtte omdannelsen af ​​hvide fedtceller til brune fedtceller. Derudover har CBD evnen til at interagere med CB1- og CB2-receptorerne i det endocannabinoide system, som er forbundet med stofskifte og sult. Ved at påvirke disse receptorer positivt, øger CBD stofskiftet og reducerer trangen til mere mad, hvilket fremmer vægttab.

Andre fordele ved CBD til vægttab

Fordi CBD-olie har lovende virkninger på humøret, kan det helt sikkert opmuntre dig til at gøre mere i dit liv, inklusive men ikke begrænset til vægttab.

CBD Da det kan forbedre søvn og søvnkvalitet, påvirker det hormonerne ghrelin og leptin, som er med til at regulere sultfølelsen. Når vores søvn forstyrres, producerer vi mere ghrelin og mindre leptin. Ghrelin er et hormon, der fortæller kroppen, at den er sulten, mens leptin er mæthedshormonet. Derfor hjælper bedre søvnkvalitet dig med at kontrollere sult, hvilket igen hjælper dig med at træffe sunde valg.

Mens CBD er forbundet med øget døsighed på grund af dets beroligende virkning, har videnskabsmænd for nylig fundet ud af, at det også fungerer som en energibooster ved lavere doser. Selvom den øgede energi ikke direkte hjælper til vægttab, vil den hjælpe dig med at forblive motiveret, træne og træne – begge gode måder at tabe sig og føle dig godt tilpas på.

CBD kan også hjælpe med at reducere inflammation og stress, to faktorer tæt forbundet med vægt. Fordi CBD er anti-inflammatorisk, er det også meget velegnet til at lindre smerter og fremme restitution efter træning, lette fedtforbrænding og bevare slanke muskler. CBD er også meget god til at håndtere stress, hvilket gør unødvendig følelsesmæssig spisning, snacking eller aftendrikning mindre sandsynlig.

Hvad kan hjælpe dig med at tabe dig relateret til CBD?

  • Dosering har betydning

Som med alle andre kosttilskud er der ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål. Det er vigtigt at starte langsomt og gradvist øge dosis, indtil du finder, hvad der virker bedst for dig. Her er nogle tips til at finde den rigtige dosis!

  • Før en dagbog

At føre en dagbog, der dokumenterer dit vægttab, er også en effektiv måde at støtte dine fremskridt på. På denne måde kan du bestemme den nøjagtige dosis cbd olie, du har brug for, og dokumentere, hvordan din krop reagerer på det. I en dagbog kan du også spore dine daglige fremskridt og logge dit vægttab for at opmuntre dig selv, hvis det ser ud til at gå for langsomt.

Hvad du skal vide, hvis du vil prøve CBD til vægttab

For dem, der ønsker at prøve CBD selv og bruge det som et vægttabstilskud, er der et par tips at overveje.

Se efter det højeste kvalitetsprodukt, der er tilgængeligt. Undgå de billigere CBD-isoleringsprodukter, du kan købe på din tankstation eller supermarked. De mangler synergien mellem plantens forskellige komponenter. I stedet anbefaler hun økologisk dyrket bredspektret eller fuldspektret CBD. Fuldspektrede produkter indeholder alle ingredienser i planten, inklusive små mængder (mindre end 0,3 procent) THC, mens bredspektrede produkter indeholder alle ingredienser uden THC.

Det er selvfølgelig også vigtigt at fortsætte med at være opmærksom på en afbalanceret kost og regelmæssig motion med CBD. CBD er en fantastisk og naturlig måde at støtte din krops sundhed generelt på.

Günceleme: 24/01/2023 16:15

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar