Lån på 25 millioner euro fra EBRD til ny sporvognslinje i Sarajevo

Million euro lån fra EBRD til ny sporvognslinje i Sarajevo
Lån på 25 millioner euro fra EBRD til ny sporvognslinje i Sarajevo

Den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) øger sin støtte til grønnere transport i kantonen Sarajevo ved at give et statslån på 25 millioner euro til opførelsen af ​​en ny sporvognslinje.

Den nye linje bliver cirka 13 kilometer lang og vil forbinde Ilıca-distriktet med Hrasnica-kvarteret. Investeringen vil omfatte opførelsen af ​​et sporvognsreturområde i Hrasnica og 20 nye sporvognsstationer langs ruten. De nye sporvognslinjer vil forbinde til det eksisterende netværk, hvilket giver en mere effektiv transport for indbyggerne i Sarajevo.

Lånet blev accepteret under besøget af EBRD-præsident Odile Renaud-Basso i Bosnien-Hercegovina. Præsident Renaud-Basso sagde: "Vi er glade for at have støttet så mange investeringer, der vil hjælpe med at forbedre miljøforholdene og levestandarden i Sarajevo, herunder denne nye investering i bytransport. Dette projekt vil også omdirigere Cantons udvikling til flade områder væk fra de omkringliggende bakker, der potentielt er udsat for jordskred. Vi er klar til at give mere støtte til Kanton og Bosnien-Hercegovina til investeringer, der kan gøre kommunale tjenester og økonomi grønnere, mere effektive og mere konkurrencedygtige."

Dette projekt vil udvide det eksisterende sporvognsnetværk med cirka 50 procent og bane vejen for byudviklingen af ​​denne del af Sarajevo. Den nye sporvognslinje vil hjælpe med at reducere trafikpropper i Canton ved at tilskynde flere mennesker til at skifte fra bil til bedre og mere effektiv bytransport. Skiftet til en mere miljøvenlig transportform forventes også at føre til en reduktion af drivhusgasudledningen.

Denne investering i det offentlige transportsystem er den syvende under EBRD's Sarajevo Green Canton Action Plan. Banken har tidligere givet Sarajevo finansiering til genopbygning af eksisterende sporvognslinjer og indkøb af nye sporvogne og trolleybusser. Det støtter også Canton med at forbedre vandnettet og forbedre energieffektiviteten i offentlige bygninger.

Günceleme: 01/02/2023 17:40

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*