Balıkesir sigter mod at eksportere 3 milliarder dollars

Balikesir sigter mod at eksportere milliarder dollars
Balıkesir sigter mod at eksportere 3 milliarder dollars

Balıkesir Industrikammer var vært for mødet "Aegean Export Meetings-Balıkesir" arrangeret af Aegean Exporters' Associations i samarbejde med Economy Newspaper. På mødet blev der afholdt "Balıkesir Stars of Export Award Ceremony", hvor de 2022 virksomheder, der eksporterede mest blandt medlemmerne af Aegean Exporters' Association i 5, blev præmieret.

Mens İşbir Sentetik Dokuma Sanayi Anonim Şirketi blev Balikesir Export Champion blandt medlemmerne af Aegean Exporters' Association i 2022, vandt Simtek Import Export Industry and Trade Limited Company prisen for den næststørste eksportør i Balıkesir. Mens Milano Wood Coating Industry and Trade Joint Stock Company indtog tredjepladsen af ​​topmødet, vandt D-Stil Marble Foreign Trade, Interior Architecture Industry and Trade Limited Company fjerdepladsen, og Kozaklı Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi tog femtepladsen.

Præsident Jak Eskinazi, koordinator for Aegean Exporters' Unions, og hans delegation, som tog til Kuva-yi Milliye City Balıkesir til mødet "Aegean Export Meetings-Balıkesir", var vært for Balıkesir Chamber of Industry Chairman Nazmi Race hele dagen. Delegationen aflagde sit første besøg under vejledning af BSO-præsident Nazmi Yaris; Han gjorde det til guvernøren i Balıkesir, Hasan Şıldak. Under besøget blev muligt samarbejde mellem Balıkesir og Aegean Exporters' Associations diskuteret.

Det andet stop for EIB-delegationen i Balıkesir var fabrikkerne i İşbir Holding, som var Balıkesirs eksportmester i 3 blandt EİB-medlemmerne, som blev etableret af 500 udlændinge, der arbejdede i Tyskland og Holland ved at slå sig sammen i 1968.

Ved besøget hos İşbir Holding udtalte Metin Gültepe, formand for direktionen for İşbir Holding, at de producerer halvfabrikata garn og stof til BigBag-produktet, der bruges som industrielt emballagemateriale på deres fabrikker i Balıkesir Organized Industrial Zone. Han oplyste, at de producerer tæppegulv 1968. og 1. sals tekstiler til væg-til-væg tæppeindustrien. Gültepe sagde: "Som İşbir Sentetik er vi den første producent af dette produkt i Tyrkiet. Isbir Sentetik opnåede en omsætning på 2 millioner USD i 2022. Vi eksporterede 110 procent af vores salg. Som İşbir Sentetik indbragte vi 64 millioner USD i udenlandsk valuta til vores land i 2022”.

EIB-delegation inden for rammerne af Balıkesir-programmet; Balıkesir Handelskammer Formand for bestyrelsen Rahmi Kula og Balıkesir Young Businessmen Association (BAGİAD) Formand for bestyrelsen Emrah Bilcanlı besøgte også.

"Det er ekstremt glædeligt at se, at Balıkesir har slået sin egen rekord i 2022 med sin eksport, der nærmer sig 1 milliard dollars," sagde guvernør Şıldak, "Etableringen af ​​nye OIZ'er i Balıkesir OIZ og over hele Balıkesir, industri, landbrug, handel og handel i Balıkesir Det er spændende, at andre områder udvikler sig, og at fundamentet for Marmara OSB, hvor der skal produceres højteknologiske produkter, bliver lagt. Her lægges fundamentet til 14 af vores fabrikker med deltagelse af vores industri- og teknologiminister. Det er en meget spændende udvikling. Vi ser også store træk på landbrugsområdet. Jeg vil gerne sige, at eksporttallene, som udtales som 1 milliard dollars i dag, vil nå op på 2-3 milliarder dollars på kort tid, og hvis skattekontorets poster er i vores provins, kan det nemt nå 5 milliarder dollars. Balıkesir er ikke kun en landbrugsby, men også en by i udvikling inden for industri-, turisme- og minesektoren.

Beskrev Balıkesir som en fremragende turisme- og gastronomidestination med dens landområder spredt over vores to geografiske regioner, dens kyster til vores to have og snesevis af produkter, der har modtaget eller forsøger at opnå geografiske indikationer, Jak Eskinazi, koordinatoren for de ægæiske eksportører ' Foreninger, sagde, kunst Center. I fødevarer; i et forsøg på at krone sine 34 forskellige smagsvarianter med geografisk betegnelse. Geografiske indikationer er opnået for nogle smagsvarianter, mens indsatsen er i gang for andre. Kort sagt talte han som "Byen der tilfredsstiller Tyrkiet" med 10 smagsvarianter fra Edremit-oliven til Ayvalık papalina, fra Susurluk kærnemælk til Gönen-ris, fra Ayvalık-olivenolie til Balıkesir-creme.

Ved at give udtryk for, at Balıkesirs eksport, som var på 2021 millioner dollars i 794, steg med 18 procent til 934 millioner dollars, fortsatte Eskinazi sine ord som følger:

“Balikesirs import er; Det forblev på 613 millioner dollars. Forholdet mellem Balıkesirs eksport og import nåede op på 152 procent. Jeg tror af hele mit hjerte, at hvis vi kan skabe et passende grundlag for vores eksportører fra Balıkesir, vil de overskride tærsklen på 100 milliard dollar i eksport på 1-årsdagen for vores republik."

Eskinazi, som udtalte, at "Balıkesir er en by, der skiller sig ud med sin industrielle identitet med 5 organiserede industrizoner, hvoraf 8 er i drift", sagde: "Der er 152 virksomheder, der opererer i Balıkesirs organiserede industrizone. Hele 17 tusinde mennesker er ansat i Balıkesir OIZ. Beskæftigelsestallet vil nå 8 tusinde ved udgangen af ​​40 år. Balıkesir, med sin gastronomi, turisme, historie, kultur, kunst, landbrug, industri, handel, minedrift, eksport, og vigtigst af alt, med sine succesrige og gæstfrie mennesker, er en by med 10 opfindsomhed på 10 fingre, ikke kun med sin licens pladenummer, men også i alle aspekter.”

Eskinazi informerede om, at 2022 virksomheder bidrog til Balıkesirs eksport i 494, og sagde, at Balıkesir fik 2022 nye eksportvirksomheder i 88, og at disse virksomheder modtog en andel på 11 millioner dollars fra Balıkesirs eksport.

For at fortælle, at de tre lande, Balıkesir eksporterer mest til, er Irak, USA og Tyskland, sagde Balıkesir Chamber of Industry President Nazmi Racing, at de sektorer, der eksporterer mest fra Balıkesir er; Han bemærkede, at der er akvakultur og animalske produkter, elektricitet og elektronik, bilindustrien.

Ved at sige, "Jeg vil gerne kort fortælle om de vanskeligheder, vi oplevede, da vi evaluerede år 2022 som eksporterende virksomheder," afsluttede Racing sine ord som følger:

"Ud over høj inflation og vanskeligheder med at få adgang til finansiering; Elektricitet, naturgas og lønomkostninger steg også markant. Da vi ikke kunne afspejle denne stigning i vores produktomkostninger, begyndte vores eksporterende virksomheder at opleve vanskeligheder på grund af den ikke-konkurrencedygtige valutakurs. Især de virksomheder, der producerer i tekstilsektoren, har udtrykt deres klager på alle platforme. Som du ved, sker størstedelen af ​​vores eksport til euroområdet. I de seneste måneder har pariteten bragt os i flere problemer. Pariteten, som pr. december nåede niveauet omkring 1,07, har dog givet vores eksportører mulighed for at trække vejret lidt. Igen har forpligtelsen til at udveksle 2022 procent af eksportpriserne i 40 skabt store vanskeligheder især for virksomheder med importinput og valutagæld. Derudover skaber Rusland-Ukraine-krigen, der startede i 2022 og stadig er i gang, fortsat bekymring på de globale markeder. EYT-reguleringen, der skal laves i første kvartal af 2023, og stigningen i mindstelønnen og valgøkonomiens refleksioner har mulighed for at presse priserne op igen.”

Türk Eximbank Aegean Regional Manager Gülom Timurhan udtalte, at de yder kontantlån og debitorforsikringstjenester til tyrkiske eksportører med målet om et Tyrkiet med et udenrigshandelsoverskud, og understregede, at de i slutningen af ​​2022 ydede 19,6 milliarder dollar i kreditstøtte til eksportører. Timurhan sagde: "Ved udgangen af ​​2022 er mængden af ​​forsikrede tilgodehavender hos eksportører 25,4 milliarder dollars. I 2022 ydede vi 45 milliarder dollars i støtte til eksport."

Günceleme: 01/02/2023 12:28

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*