Christian Atsu, en fodboldspiller fra Hatayspor, der lå under murbrokkerne, mistede livet

Christian Atsu, en fodboldspiller fra Hatayspor, der lå under murbrokkerne, døde

Hatay, som blev ødelagt i Kahramanmaraş-centrerede jordskælv, Rönesans Den livløse krop af Christian Atsu, den ghanesiske fodboldspiller fra Atakaş Hatayspor, blev fundet i vraget af boligen. Fodboldsamfundet udgav kondolencebeskeder efter Christian Atsus død.

Hatayspor fodboldspiller Christian Atsu blev efterladt under murbrokkerne af den bolig, der blev ødelagt i Antakya-distriktet i jordskælvene, der fandt sted i Kahramanmaraş den 6. februar.

Atsus manager, Murat Uzunmehmet, udtalte sig på sin sociale mediekonto og sagde: "Christian Atsu blev fundet og mistede desværre livet".

I erklæringen fra TFF: "Vi har med dyb sorg erfaret, at Atakas Hatayspors fodboldspiller, Christian Atsu, mistede livet i jordskælvet, der kvælede vores land. Vores kondolencer til Christian Atsus familie, slægtninge, fans og Hatayspor-samfundet. Vi føler dybt smerten over alle de liv, vi mistede i jordskælvet, og ønsker hurtig bedring til vores sårede. Kondolencer til vores elskede nation”.

Hvem er Christian Atsu?

Christian Atsu (født 10. januar 1992, Atsu, Ada Foah, Greater Accra Region – Død februar 2023, Hatay) er en ghanesisk tidligere international fodboldspiller, der spillede i angriberområdet. Til sidst spillede han i Hatayspor, et af Superliga-holdene.

Klubkarriere

Portvin

Atsu flyttede til Porto i en alder af 17 efter at have afsluttet sin fodboldformation i klubben. Den 14. maj 2011 blev han draftet af cheftræneren André Villas-Boas i Primeira Liga-kampen mod Marítimo. Han afsluttede dog kampen på bænken.

Holdkammeraten Kelvin og Atsu blev udlejet til Rio Ave, som konkurrerer i samme liga, for sæsonen 2011-12. Han spillede sin første kamp i ligaen den 28. august 2011 mod Olhanense, hvor de tabte 1-0 på hjemmebane. Selvom Atsu scorede sit første mål mod Benfica i det 16. minut på Işık Stadium den 2011. december 24 og bragte sit hold foran, tabte holdet kampen 5-1.

Da han vendte tilbage til Porto i sæsonen 2012-13, startede fodboldspilleren i top 11 i ni ligakampe. Den sæson blev holdet ligamester for tredje gang i træk.

Chelsea

Den 1. september 2013 underskrev Atsu en femårig kontrakt med Chelsea for et transfersum på £3,5 mio., og blev derefter straks udlejet til den hollandske klub SBV Vitesse indtil slutningen af ​​2013-14 sæsonen.

Udlånt til Vitesse

Den 6. oktober 2013 fik Atsu sin debut mod Feyenoord og erstattede Kazaishvili i det 77. minut. Selvom han havde en assist til Mike Havenaar, kunne han ikke forhindre Vitesse i at tabe 2-1. Den 19. oktober lavede Atsu sin første startopstilling mod SC Heerenveen og Vitesse vandt kampen 11-3. Den 2. november scorede fodboldspilleren, der scorede et straffespark mod FC Utrecht, sit første mål for mit hold, og Vitesse vandt 9-3 i slutningen af ​​kampen.

Atsu spillede i alt 30 kampe for det hollandske hold og scorede 5 mål, og holdet sluttede ligaen på en 6. plads og gik til slutspilsrunden for Europa.

Udlånt til Everton

Den 13. august 2014 blev Atsu udlejet til andre Premier League-klub Everton indtil slutningen af ​​2014-15 sæsonen. Han fik sin debut for klubben 10 dage senere, mod Arsenal, hvor de spillede 2-2 på Goodison Park, og erstattede Kevin Mirallas i det 85. minut.

Den 21. september 2014 fik Atsu sin ligadebut mod Crystal Palace, som endte med et 3-2-nederlag på hjemmebane. Efter at have været fraværende på grund af Africa Cup of Nations vendte Atsu tilbage til truppen mod Young Boys i Europa League-kampen den 19. februar 2015. Han blev inkluderet i de sidste fem minutter og erstattede hattrick Romelu Lukaku. Tre dage senere blev han skiftet ud i sidste minut af kampen mod Leicester City, hvor de spillede 2-2 på hjemmebane.

I kampen mod Newcastle United den 15. marts 2015, med fem minutter tilbage, spiste han hjemmefra og assisterede sin holdkammerat Ross Barkley, som også kom ind i kampen senere, hvilket bidrog til Evertons tredje mål, og de vandt 3-0 hjemme. Til gengæld for Atsus indflydelse, efter at han kom ind i kampen i de sidste minutter, blev han placeret i top 19 ude mod Dynamo Kyiv i anden omgang af ottendedelsfinalen af ​​Europa League den 16. marts. Everton, der havde fordelen af ​​11-2 hjemme, sagde farvel til pokalen efter at have tabt 1-5 på udebane. Dette var Atsus sidste kamp for Everton, som blev fjernet fra kampen i det 2. minut.

Udlånt til Bournemouth

Den 29. maj 2015 blev Atsu udlejet til nyoprykkede Bournemouth til Premier League. Klubbens administrerende direktør Neill Blake beskrev aftalen som et "stort slag". Han fik sin holddebut den 25. august mod Hartlepool United, som de besejrede 4-0 i anden runde af Liga Cuppen. Atsus anden holdkamp var i Preston North End, hvor de slog dem i næste runde. Han blev tilbagekaldt af Chelsea den 1. januar 2016 uden at spille nogen kamp for Bournemouth i ligaen.

Udlånt til Malaga

Den 24. januar 2016 talte Atsu i et interview med BBC World Service om hans afgang fra Chelsea og den kommende transfer til Levante. Dagen efter blev han udlejet til Málaga i stedet for Levante. Den 5. februar 2016 fik Atsu sin debut mod Getafe CF i start 11, og kampen endte med en 3-0 sejr.

Newcastle United

Den 31. august 2016 blev Atsu udlånt til Newcastle United i et år med mulighed for at tage hans vidnesbyrd. Den 13. september fik han sit holds debut mod Queens Park Rangers, som de besejrede 6-0 på udebane, og erstattede Yoan Gouffran i det 61. minut og leverede en assist til Aleksandar Mitrović, som scorede feltets femte mål. Han scorede sin klubdebut den 1. oktober mod Rotherham United i en 1-0-sejr, hvor han scorede på hinanden følgende mål for Cardiff City og Wigan Athletic.

I maj 2017 underskrev Atsu en fire-årig kontrakt med Newcastle til en transfersum på £6,2 mio.

Landsholdskarriere

Atsu fik sin debut for Ghana den 1. juni 2012 mod Lesotho og scorede i kampen. Beskrevet af BBC som et "perfekt håb", blev han af ESPN beskrevet som "hurtig og teknisk imponerende" og en fremtidig stjerne for landsholdet.

Året efter blev han indkaldt til Africa Cup of Nations-truppen i Sydafrika. Han startede i start 2 i Congo DC-kampen, hvor de spillede uafgjort 2-11, og blev senere udskiftet i 1-0-sejren mod Mali. I gruppens sidste kamp blev han 11 år mod Niger i Port Elizabeth og scorede kampens andet mål i deres 3-0-sejr, mens hans land endte som gruppeleder og gik videre til kvartfinalen. Atsu scorede målet fra straffesparkspletten i kampen, hvor Ghana, der blev nummer fire i turneringen, tabte til Burkina Faso på straffespark og blev elimineret.

Udtaget til 2014 FIFA World Cup-truppen spillede Atsu i top 11 i alle kampe på det hold, der blev elimineret i gruppespillet.

I Africa Cup of Nations 2015 scorede Atsu to mål mod Guinea, som de slog i kvartfinalen 3-0. Som bidrag til at hans hold nåede finalen spillede fodboldspilleren også mod Elfenbenskysten, som de tabte på straffespark i finalen. I slutningen af ​​turneringen vandt han prisen for turneringens spiller og turneringens mål for sit mål mod Guinea.

Personlige liv

Atsu er en troende kristen, der deler bibelvers på sociale medier. Han er gift og har to børn.

Det blev meddelt, at Atsu, der befandt sig under murbrokkerne i Hatay i det kraftige jordskælv 6, hvis epicenter var i Pazarcık-distriktet i Kahramanmaraş, der fandt sted den 2023. februar 10 og forårsagede store ødelæggelser i 7.7 provinser, mistede livet den 18. februar 2023. Dagen før dette jordskælv var kampens eneste mål, som Hatayspor spillede mod Kasımpaşa og vandt 1-0, 90+7. optaget i minutter.