Tyrkiet er i top 15 for brug af piratkopieret software

Tyrkiet er det første i brugen af ​​piratkopieret software
Tyrkiet er i top 15 for brug af piratkopieret software

Transformationen af ​​digital til centrum af forretningsprocesser har medført en stigning i brugen af ​​piratkopieret software. Mens undersøgelser viser, at omkring to ud af 5 mennesker på verdensplan ikke betaler licensgebyrer for software, er Tyrkiet det 14. land, hvor piratkopieret software bruges mest. Med digitaliseringen af ​​forretningsprocesser er kontorprogrammer og designsoftware blevet uundværlige for enhver virksomhedscomputer, mens brugen af ​​piratkopieret software er blevet et kritisk problem. Forskning udført af Revenera Compliance Intelligence viste, at næsten to ud af fem personer (5 procent) på verdensplan ikke betaler for softwarelicenser. På den anden side blev Tyrkiet det 37. land på verdensranglisten med den mest piratkopierede softwarebrug.

Dens omkostninger oversteg 46 milliarder dollars

Selvom teknologivirksomheder eller platforme, der udvikler software i virksomhedsskala, udviklede abonnementsmodeller, kunne brugen af ​​piratkopieret software ikke forhindres. Det blev fastslået, at problemet med ikke at betale licenser til software på globalt plan medførte en omkostning på 46,3 milliarder dollars. Kina, Rusland, USA, Indien og Tyskland er de 5 bedste lande, hvor piratkopieret software bruges i verden.

Emre Arslan, grundlægger af Hepsilisans.com, udtalte, at cloud-transformationen og servicemodellen ikke fuldt ud kunne vedtages af brugere og virksomheder i Tyrkiet, og sagde: "Brugere downloader kontorsoftware, antivirusprogrammer, operativsysteminstallationsfiler, som de vil bruge til deres professionelle behov fra websteder, der deler ulovlig software. Ikke kun individuelle brugere kan gøre dette, selv små virksomheder kan gøre dette," sagde han.

Cyberrisici kan medføre flere omkostninger

Emre Arslan understregede, at brug af ulicenseret software er en forbrydelse såvel som en invitation til cybersikkerhedsrisici, sagde Emre Arslan: "Ulovlige websteder, der distribuerer piratkopieret software, kan ændre disse softwarefiler og indsætte skadelig software i dem. Ved at køre disse filer på computere kan virussen inficere personlige computere og andre computere, der er tilsluttet det offentlige netværk. Dette kan føre til, at brugere får stjålet deres personlige oplysninger og adgangskoder. Inficerede koder tilføjet til plugins og temaer i indholdsstyringssystemer som WordPress kan forvandle websteder til ondsindede websteder. Især virksomheder kan pådrage sig højere omkostninger på denne måde, som de foretrækker at undgå at betale månedlige licensafgifter. Desuden kan enkeltpersoner og institutioner endda blive idømt fængsel i henhold til loven om intellektuelle og kunstneriske værker og den tyrkiske handelslov.

"En licens skal købes til personlig eller professionel brug"

Emre Arslan, grundlæggeren af ​​Hepsilisans.com, mindede om, at ud over virusrisici kunne piratkopieret software ikke få de seneste opdateringer lavet af producenterne, især når det kommer til operativsystemer eller antivirussoftware, denne situation gør programmerne dysfunktionelle over tid, og afsluttede sine evalueringer med følgende udsagn: "Operativsystem, Microsoft Office, antivirus, As Hepsilisans, som tilbyder VPN, design og SEO værktøjer, WordPress temaer og plugins og Adobe Creative Cloud løsninger til overkommelige priser, anbefaler vi at betale licensafgift og køb af et abonnement til hver enkelt eller virksomhedsbrug. Da de fleste af disse software er prissat i dollars på det tyrkiske marked, kan omkostningerne være høje for virksomheder eller individuelle brugere. Som Hepsilicans gør vi det muligt for alle brugere at bruge professionel software, spil og platforme uden nogen forhindringer, med de licensmuligheder, vi tilbyder til forskellige produkter og platforme."

Günceleme: 01/02/2023 13:27

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Efterlad et Svar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*