Tyrkiets første indenlandske elektriske hovedlinjelokomotiv E5000 landede på skinner

Tyrkiets første indenlandske elektriske hovedlinjelokomotiv landede på E-skinner
Tyrkiets første indenlandske elektriske hovedlinjelokomotiv E5000 landede på skinner

Tyrkiets første indenlandske og nationale elektriske hovedlokomotiv E5000 landede på skinnerne på kommando af præsident Recep Tayyip Erdoğan ved masseåbningsceremonien i Eskişehir. Ifølge erklæringen fra ministeriet for industri og teknologi blev der oprettet en direkte forbindelse til fabrikken TURASAŞ (Turkey Rail System Vehicles) ved den kollektive åbningsceremoni arrangeret af præsident Erdoğan i Eskişehir. Præsident Erdoğan udtrykte, at design, fremstilling og samling af E5000 og dens undersystemer er blevet afsluttet, og testning og certificering er begyndt, "Vi vil fremstille 10 lokomotiver, som vi får brug for om 500 år." sagde. Ved at sætte E5000 på skinnerne med en strømførende forbindelse, kaldte præsident Erdoğan lokomotivet "Eskişehir 5000".

Investering i jernbanesystemer

Industri- og teknologiminister Mustafa Varank og minister for energi og naturressourcer Fatih Dönmez foretog sammen med Eskişehir-guvernør Erol Ayyıldız inspektioner på TÜRASAŞ Eskişehir-fabrikken. Inden den officielle ceremoni gennemførte de to ministre den sidste test af det indenlandske hovedlokomotiv E5000, inden det landede på skinnerne.

Minister Varank, som modtog information om lokomotivet fra myndighederne, udtalte, at jernbanesystemer er et område, der skiller sig ud på det økonomiske område over hele verden, og at Tyrkiet også investerer i dette område, "Vi investerer mere i jernbanesystemer, især med accelerationen af ​​politikker hen imod kulstoffri transport." han sagde.

Designet fra bunden

Minister Varank udtalte, at dette lokomotiv blev produceret med synergien fra TÜBİTAK UTE og TURASAŞ, det vil sige Ministeriet for Transport og Infrastruktur og Ministeriet for Industri og Teknologi, og sagde: "Med dette projekt er et elektrisk hovedlokomotiv designet fra bunden for første gang i Tyrkiet. Togstyringssystemer og software udvikles lokalt og nationalt. Derudover drives den af ​​en elmotor med en effekt på 5 megawatt. Vi ser, at så stor en motor bliver produceret til jernbanesystemer for første gang i Tyrkiet.” brugte sine udtalelser.

"Vi gjorde det"

Minister Varank sagde: "Vi gjorde det, vores ingeniører, vores teknikere, vores institutter, vores virksomheder gjorde det. Türkiye har evnen til at gøre hvad som helst, når den tror, ​​det viste vi på Togg. Vi viste det på TCG Anadolu, vi viste det på İMECE. Nu viser vi også el-lokomotivet E5000. Vi vil fortsætte med at bygge Tyrkiets 100 års jubilæum sammen med vores nation. Det vil være det tyrkiske århundredes vigtige insignier." han sagde.

Udenlandsk afhængighed af teknologi

Minister for energi og naturressourcer, Fatih Dönmez, udtalte, at det elektriske lokomotiv blev udviklet med stor indsats og overlegen succes og sagde: "Vi er nu i stand til at fremstille de produkter, vi har købt fra udlandet, med vores egne nationale nationale ressourcer. Dette er yderst glædeligt. Vi har altid lagt vægt på udenlandsk afhængighed i energi. Vi har udtalt, at vi gør vores bedste for selvstændighed, men der er andre områder, vi er afhængige af. Især inden for teknologiske produkter.” sagde.

Minister Dönmez forklarede, at de for nylig har gjort en stor indsats for at bryde udenlandsk afhængighed inden for teknologi og sagde: "Jeg vil gerne takke alle mine venner, der har bidraget." han sagde.

"Designet er 100 procent vores"

TUBITAK Præsident Prof. Dr. Hasan Mandal udtalte, at det er muligt at opnå sådanne teknologier ved hjælp af leveringsmetode og teknologioverførsel, "Men det mest kritiske her er design. Designet er 100 procent vores. Ligeledes er elsystemet, som er dets vigtigste komponent, udviklet af TÜBİTAK RUTE." han sagde.

"Kan krydse grænser"

Minde om, at Eskişehir 5000 modtog TSI-certifikat, Prof. Mandal sagde:

"Dette er en af ​​de vigtigste resultater af den teknologi, vi har udviklet. Med andre ord vil en rejse, der starter herfra, kunne fortsætte til Europa. Så det er ret værdifuldt. Med andre ord er anerkendelsen og certificeringen af ​​denne teknologi opnået ikke kun på dette lands egne indenrigsruter, men også i form af gensidig gensidig anerkendelse af udlændinge."

100 års længsel

TÜRASAŞ General Manager Mustafa Metin Yazar understregede, at en 100-årig længsel er kommet til en ende og sagde: "Vi har produceret vores første nationale elektriske tog. Vi er nået til disse dage med den særlige indsats fra TÜBİTAK. Vi har et par vigtige projekter foran os. Det vigtigste lige nu er højhastighedstoget. Vi sigter mod at lande prototypen præcis sådan inden den 29. oktober." sagde.

TÜBİTAK RUTE og TÜRESAŞ udviklet

Eskişehir 5000, designet af TUBITAK Rail Transport Technologies Institute (RUTE), analyse og delsystemproduktion afsluttet, blev udviklet i overensstemmelse med behovene hos Republikken Tyrkiets statsjernbane (TCDD).

Den kraftigste elmotor

Eskişehir 5000 har det første indenlandsk designede køretøjskarosseri, den første bogie og det første togkontrol- og styringssystem til hovedlokomotiver. Derudover har Eskişehir 5000 den højest drevne elektriske motor designet lokalt til jernbanekøretøjsapplikationer. Den højeste effekttraktionskonverter, tractiontransformator og hjælpekraftenhed designet lokalt til jernbanekøretøjsapplikationer er blandt lokomotivets muligheder.

Kan transportere last og passagerer

Lokomotivet på 5 megawatt (MW) tiltrækker opmærksomhed med dets European Union Interoperability Technical Specification (TSI)-certifikat. Kan transportere gods og passagerer. Eskişehir 5000 skiller sig ud fra sine jævnaldrende som en ny generation elektrisk hovedlokomotiv med en hastighed på 140 km/t.

Åbning af døren for eksport

Den indenlandske udvikling af kritiske underkomponenter såsom togkontrol- og styringssystemet, traktionssystemet, traktionstransformatoren, traktionsmotoren, traktionskonverteren, traktionskontrolenheden og hjælpekraftenheden i Eskişehir 5000 og hovedbanelokomotiverne åbner også døren til eksport . Alle hovedkomponenterne udviklet til E5000 er vigtige, fordi de har kritisk teknologi, der kan eksporteres som separate produkter. Disse produkter, TCDD Transportation Inc. Det vil også blive brugt i de eksisterende lokomotiver inden for rammerne af både reservedele og modernisering.

Bidrag på 4 milliarder euro

Tyrkiet vil være i stand til at producere 10 lokomotiver, som det har brug for om 500 år, med lokomotivet realiseret i samarbejde med TÜBİTAK RUTE og TÜRASAŞ. På den måde vil mindst 2 milliarder euro bidrage til at nedbringe underskuddet på betalingsbalancens løbende poster. Med lokomotivet designet af tyrkiske ingeniører vil vedligeholdelses- og reparationstiderne for kritiske systemer desuden blive meget kortere. Vedligeholdelses- og reparationsomkostninger vil blive reduceret meget mindre med det skabte økosystem.

Günceleme: 19/04/2023 10:28

Lignende annoncer