Er 29. maj skoleferie? Er der skole den 29. maj?

XNUMX. maj skoleferie eller XNUMX. maj skole?
Er der skoleferie den 29. maj eller er der skole den 29. maj?

Minister for national uddannelse, Mahmut Özer, afgav udtalelser vedrørende uddannelsesdagsordenen på TRT Habers live-udsendelse. Özer oplyste, at efter præsidentvalgets 28. valgrunde den 2. maj vil uddannelsen blive suspenderet i én dag den 29. maj.

Minister Özer mindede om, at datoen for, hvornår uddannelse og træning slutter, er den 16. juni i sine udtalelser, og minister Özer udtalte i sine oplysninger om, hvordan systemet vil fungere på sommerskoler, at der primært blev gjort en stor indsats for normalisering af uddannelse i jordskælvsregionen.

Minister Özer påpegede, at livet ikke vil blive normaliseret, medmindre uddannelse normaliseres i nødsituationer, og sagde, at i denne tilgang, med mottoet om 'uddannelse overalt og under alle forhold', er det deres centrum for at redde børnene i jordskælvsområdet fra det traumatiske miljø og bringe dem sammen med deres lærere.

Özer bemærkede, at processen er forløbet med succes, og fortsatte: "I begyndelsen tog vi en tilgang til at redde vores børn fra traumer og styrke deres psykologiske modstandskraft med psykoedukation frem for en læseplansbaseret uddannelse. Vi gjorde en særlig indsats for, at vores børn forberedte sig til LGS og YKS. På det tidspunkt, hvor der er cirka 3 støtte- og træningskurser, åbnede vi et støttekursus for LGS- og YKS-forberedelser. Nu har vi et projekt om sommerskoler i hele Türkiye. Vi har også et program for vores børn og brødre, der bor i jordskælvszonen. Vi afholder en måneds make-up uddannelse for dem, der bor i denne region mellem 500. august og 1. september. Vi har nået cirka 1 millioner elever og forældre med psykosocial støtte. Vi ydede alle former for støtte til børn af familier, der blev overført til jordskælvszonen og til provinserne uden for jordskælvet. I denne en-måneders uddannelse forberedte vi alt om læringstab i behandlingstræning. Hvilke kurser åbner programmet? Hvilke materialer vil blive sendt. Alle er ved at blive offentliggjort. Vores forberedelser er færdige. Vi slutter ikke kun med dette, men når studieåret 2-2022 begynder, laver vi endnu et sminkeprogram på en måned, mens uddannelsen fortsætter. Vi vil med andre ord lave et 2023-måneders make-up træningsprogram for vores elever i denne region. Samtidig åbnede vi sidste år sommerkurser inden for fire felter. Det handler om naturvidenskab, kunst, matematik og fremmedsprog, engelsk. I år fortsætter det. Vi har bragt muligheden for, at studerende kan drage fordel af disse kurser, uanset hvor de tager hen i Tyrkiet, ikke nødvendigvis hvor de studerer. Vi gjorde det samme for lærerne. Når vores lærere tager til deres hjembyer om sommeren, kan de også blive tilknyttet som undervisere eller undervisere på sommerkurserne der. Vi vil fortsætte denne tradition. Vi vil støtte jordskælvszonen med yderligere kurser og make-up træninger.”

Minister Özer talte om situationen for cirka 250 tusind studerende, der blev overført til andre provinser på grund af jordskælvet, og sagde, at elevernes tilbagevenden til deres hjembyer var meget hurtig, og at 82 tusind 560 studerende i dag er vendt tilbage. For at forklare, at der var en tilbagevenden til de provinser, der var hårdest ramt af jordskælvet, sagde Özer: "Omkring 26 tusind studerende, herunder 417 tusind 15 i Kahramanmaraş, 493 tusind 12 i Hatay, 65 tusind 10 i Malatya og 669 tusind 83 i Adıyaman, tilsammen med andre provinser, er vendt tilbage. tilbage.” sagde.

Øzer påpegede, at der er oplysninger i OECD-rapporten om, at Tyrkiet øger skolegang, samtidig med at kvaliteten øges, sagde Özer, at der var alvorlige problemer med skolegang i 2000'erne, og at i disse år var skolegangen under 50 procent på alle uddannelsesniveauer. , eksklusive folkeskolen.

Özer sagde: "Hvad betyder det her? Med andre ord kunne halvdelen af ​​befolkningen i uddannelsesalderen på et hvilket som helst niveau ikke mødes og gå i skole. Den 5-årige skolegang var 11 procent. Ud af 5 børn, der skulle gå i førskole i en alder af 100 år, kunne 89 ikke gå i skole. Det samme var tilfældet i gymnasiet, hvor 44 procent af gymnasiebefolkningen gik i skole, mens 56 procent gik ud af skolen. I de sidste 20 år er der foretaget fysiske investeringer for at forbedre dette, og der er taget skridt til at demokratisere uddannelse ved at fjerne koefficientansøgningen gennem tørklædeforbud gennem én kanal. Et uddannelsessystem, der er mere følsomt over for sociale krav, blev skabt. Men samtidig blev socialpolitikker inden for uddannelse som gratis bøger, transporteret uddannelse, gratis mad, stipendier og betinget uddannelse implementeret for at styrke lige muligheder i uddannelse." han sagde.

Minister Özer udtalte således, at indskrivningsprocenterne i en alder af 5 år steg fra 11 procent til 99.9 procent på kort tid, og tilføjede: ”Skolingsprocenten i grundskolen, 99.54 procent, gymnasiet 99.17 procent, og gymnasieprocenten, som var 44 procent, er nu steget til 99.12 procent. Med andre ord, for første gang i republikkens historie steg tilmeldingsraterne på alle uddannelsesniveauer til 99 procent eller mere. Det ser vi nu i rapporten. I rapporten, mens denne skolegang, det vil sige adgangen til uddannelse, stiger, forventes følgende; kvalitet kan man savne lidt. Fordi man øger antallet, stiger antallet af elever per lærer også, så kvaliteten falder, der kan komme reelle fald i præstationerne. Her har Tyrkiet, mens det har opnået denne vækst, også forbedret sine kvalitetsindikatorer meget godt inden for uddannelse, og det gør opmærksom på denne OECD-rapport." delte sin viden.

Minister Özer sagde, at Tyrkiets tilmeldingsrater for aldersgruppen 5-14 overstiger OECD-gennemsnittet: "Mens Tyrkiet opnår denne vækst, ville man normalt forvente, at antallet af elever pr. lærer vil stige. Tværtimod har Tyrkiet løbende reduceret antallet af elever per lærer ved konstant at udvide systemet med sine nye lærere. Dette er meget tydeligt fremhævet i rapporten. Så hvad laver han, mens han gør dette? Når det reducerer antallet af elever pr. lærer, forsvinder overfyldte klasseværelser. Der etableres miljøer, hvor læreren kan interagere med eleven på en meget mere behagelig måde. Der er noget meget mere interessant i rapporten; Antallet af elever pr. lærer i gymnasiet er kommet til et meget bedre punkt end selv OECD. Det står der for første gang i den rapport. Med andre ord er Tyrkiet nu i stand til at konkurrere med OECD-landene, hvad angår både international forskning om studerendes præstationer og antallet af elever pr. lærer, og bryder gamle antagelser og skaller. Dette udgør et af de vigtigste instrumenter, der styrker Tyrkiets hånd i overgangen til det tyrkiske århundrede.”

I sine udtalelser henviste Özer også til pigers skolegang og understregede, at i 2000'erne var andelen af ​​pigers skolegang i ungdomsuddannelserne 39 procent, efter transformationerne i uddannelse steg denne rate til over 99 procent, og den oversteg drenge på videregående uddannelser. "I øjeblikket er antallet af uregistrerede elever i grundskoler, gymnasier og gymnasier inden for den obligatoriske undervisning 94 tusind 984, det vil sige 95 tusind." Minister Özer bemærkede, at spekulationerne om uregistrerede studerende ikke afspejler sandheden, og at disse data er inkluderet i nationale og internationale rapporter.

Günceleme: 22/05/2023 12:47

Lignende annoncer