Er Netflixs skræddersyede serie baseret på en sand historie?

Er Netflix' skræddersyet baseret på en sand historie?
Er Netflix' skræddersyet baseret på en sand historie?

📩 03/05/2023 21:59

Netflix' 'Tailor' er en tyrkisk mystisk dramaserie skabt af Onur Güvenatam og instrueret af Cem Karcı. Den handler om den berømte skrædder Peyami Dokumacı, der forsøger at beskytte en mørk hemmelighed fra sin fortid. Men Peyamis liv bliver vendt på hovedet, da han utilsigtet forelsker sig i Esvet, en ung kvinde med sine egne hemmeligheder. I betragtning af seriens udforskning af komplekse mellemmenneskelige forhold og dens undersøgelse af menneskelig adfærd, må seerne spekulere på, om det er baseret på virkelige begivenheder. Hvis du spekulerer på, om Tailor var inspireret af en sand historie, er her alt, hvad du behøver at vide!

Er skrædderen en sand historie?

'Skrædderen' er delvist baseret på en sand historie. Tv-serien kommer fra en historie af forfatteren Gülseren Budaıcıoğlu. Det blev tilpasset til manuskriptet af manuskriptforfatterne Rana Mamatlıoğlu og Bekir Baran Sıtkı. Instruktør Cem Karcı instruerede projektet, og Onur Güvenatam er nævnt som skaberen af ​​serien. Derfor kan man roligt sige, at den kreative kvartet er ansvarlig for at forme tv-serien. Showet er dog sandsynligvis ikke en direkte repræsentation af virkelige begivenheder, som flere kilder har hævdet.

Gülseren Budaıcıoğlu skabte hovedhistorien i serien. Budayicioglu er en berømt tyrkisk forfatter og tv-forfatter. Hun startede dog sin karriere som psykiater, før hun blev tv-vært og senere udgav sine egne romaner. Budaıcıoğlus romaner som 'Inside the Medallion', 'The Girl in the Pine' og 'Tilbage til livet' har været kilden til mange tv-programmer. Nogle kilder hævdede, at Terzi var en tilpasning af forfatterens tredje udgivne bog, Hayata Dön. Bogen, der blev udgivet første gang i 2011, beskriver de traumatiske begivenheder af en ung pige ved navn Ala.

Den indeholder også flere anekdoter og historier, som forfatteren bruger til at forme fortællingen. 'Skrædderen' ser dog ikke ud til at være en direkte tilpasning af bogen, da dens fortælling adskiller sig fra Alas historie. I stedet er showet sandsynligvis inspireret af nogle af Budaıcıoğlus andre interaktioner med sine patienter. Budaıcıoğlu nævnte også andre serietilpasninger i et interview, han gav i 2023. Forfatteren forklarede, at han var inspireret af rigtige mennesker, han interagerede med. Budaıcıoğlu forklarede dog også, at han undgår at vise rigtige mennesker og deres liv, som de er, for at beskytte deres identiteter. Han formår stadig at skabe realistiske karakterer.

Budaıcıoğlu udgiver en blog til Hürriyets hjemmeside. Budaıcıoğlu deler sine erfaringer som psykiater gennem sin blog og øger bevidstheden om mental sundhed. Han deler også sine tanker om breve skrevet til ham af mennesker med psykiske problemer. Det er sandsynligt, at et af disse breve var den primære inspiration til tv-serien. Men som nævnt ovenfor konstruerer Budaıcıoğlu visse personer og begivenheder, det vil sige, at 'Skrædderen' er en fiktiv historie.

'Skrædderen' udforsker den traumatiske fortid for hovedpersonen Peyami Dokumacı, som kæmper med sin fars psykiske problemer. I mellemtiden er Esvet en ung pige, der blev tvunget til at gifte sig af sin familie med en voldelig partner. Serien udforsker således forholdet mellem de fysiologiske virkninger af forældres handlinger på deres børn. Dernæst udforsker serien tabubelagte emner og komplekse forhold, der vækker følelsesmæssig genklang hos seerne.

'The Tailor' er trods alt en tv-serie, der er dybt interesseret i at udforske karakterernes psykologiske tilstande. Disse karakterer er måske eller måske ikke inspireret af rigtige mennesker, men på grund af Budaıcıoğlus forståelse af den menneskelige natur, ser de ud til at afbilde realistiske følelser. Den udforsker komplekse temaer såsom misbrug i hjemmet, mental sundhed, ægteskab, adoption og forældreskab. Så på trods af den stærkt dramatiserede og snørklede fortælling bevarer serien et billede af realisme.