Piloter overvinder hårde forhold med Pirelli-mærkedæk ved Green Bursa Rally

Piloter overvandt hårde forhold med Pirelli-mærkedæk ved Green Bursa Rally
Piloter overvinder hårde forhold med Pirelli-mærkedæk ved Green Bursa Rally

Green Bursa Rally, den anden del af Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship, blev afholdt den 19.-21. maj. Pirelli RA og Pirelli RW dæk skilte sig ud i de køretøjer, der konkurrerede i top 10.

Efter at have opnået sin første store succes inden for motorsport i 1907, da Prins Scipione Borghese vandt Beijing-Paris-løbet med Pirelli-dæk, fortsætter Pirelli med at være blandt de første valg blandt atleterne i køretøjerne i det tyrkiske rallymesterskab. Især i Yeşil Bursa Rally var Pirelli RA og RW dæk, som skiller sig ud med deres overlegne håndtering og smidighed på asfaltoverflader under vanskelige vejrforhold, valget af de fleste af de piloter, der kom ind i top 10 på denne etape.

I løbets startceremoni den 19. maj blev Atatürk-højtideligheden, Ungdoms- og Sportsdagen fejret med stor entusiasme med deltagelse af 148 atleter. Efter ceremonien, med deltagelse af industri- og teknologiminister Mustafa Varank og Bursa Metropolitan Municipalitys borgmester Alinur Aktaş, konkurrerede holdene i 465 specialetaper på en 10 kilometer lang asfaltbane i to dage.

Mens Burak Çukurova-Burak Akçay fra BC Vision Motorsport vandt det generelle klassement i løbet, vandt holdet også førstepladsen i klasse 2. Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı fra GP Garage My Team blev nummer to, og Ali Türkkan-Burak Erdener fra Castrol Ford Team Turkey, som kørte med Pirelli-dæk på trods af de udfordrende vejrforhold, nåede tredjepladsen i det generelle klassement såvel som det første. plads i klasse 3.

Dækvalg afgjorde sejren i Power Stage, som bragte yderligere point og blev kørt som sidste etape af løbet. Ali Türkkan, der startede med RA7+ overgangsdækket for nylig udviklet af Pirelli i regnen, der viste sin effekt i sidste øjeblik, gjorde en forskel på det våde underlag og vandt Power Stage-etapen med sin overlegne trækevne.

På den anden dag, i rallyet, hvor regnvejret fra tid til anden tvang holdene, var "Brands"-vinderen Castrol Ford Team Turkey, og "Teams"-vinderen var BC Vision Motorsport.

Far og søn-teamet Ömer Gür-Levent Gür vandt den historiske klassifikation åben for klassiske rallybiler og førstepladsen i kategori 1, mens Tan-Selda Çağlayan-parret blev andenpladsen og Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu blev tredjepladsen. Selda Çağlayan vandt den historiske klasses kvindelige co-pilots førstepræmie. Og Sunman – Mehmet Akif Yalçın-teamet, der vandt Fiesta Rally Cup, foretrak også RA- og RW-dæk under hele løbet.

I TOSFED Rally Cup-klassificeringen rangerede BC Vision Motorsports Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı først i den generelle klassifikation og kategori 2, mens Kaan Kara-Taner Kara i kategori 1 og Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul i kategori 3 og Kemal 4, Kaya. Çetinkaya-Tolga Tezeken var de hold, der gennemførte pokalen i første omgang. Çiğdem Tümerkan, der startede et rally for første gang med sin datter Zeynep Tümerkan, blev de første kvindelige piloter, mens Cansu Açar, der tog sin første start med Sinan Yardimici, var navnet, der nåede førstepladsen blandt kvindelige co-piloter.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship fortsætter med Eskişehir Rally, der afholdes den 10.-11. juni.

Günceleme: 25/05/2023 10:18

Lignende annoncer