Bælte og vej 10 år gammel: Hånd i hånd på vej mod udvikling

Diplomatiets og mediernes verden mødes i en alder af bælte og vej
The World of Diplomacy and Media mødes ved 10-års jubilæet for Belt and Road

Arrangementet "Belt and Road 10 Years Old: Hand in Hand on the Road to Development", arrangeret af China Media Group og Economists' Platform, samlede mange diplomater, journalister, akademikere og universitetsstuderende.

2013-årsdagen for Bælte- og Vejinitiativet, som den kinesiske præsident Xi Jinping annoncerede til verden i 10, fejres i Tyrkiet med forskellige begivenheder. Arrangeret af China Media Group og Economists Platform, begivenheden med titlen "Belt and Road 10 Years Old: Hand in Hand on the Road to Development" samlede mange diplomater, journalister, akademikere og universitetsstuderende.

Ved begivenheden afholdt på Taksim Hill Hotel, Kinas ambassadør i Tyrkiet, Liu Shaobin, Marmara Group Strategic and Social Research Foundation præsident Mr. Akkan Suver, China Media Group Head of Asian and African Languages ​​Broadcasting Center An Xiaoyu, NTV Content Coordination Director Cengizhan Kocahan and Economy Journalists Association. Præsident Recep Erçin fandt sted som taler. Ambassadør Sözen Usluer og kinesisk fungerende generalkonsul i Istanbul, Wu Jian, tiltrak sig opmærksomhed blandt de diplomater, der fulgte begivenheden. CRI Türks chefredaktør Muzaffer Güsar holdt begivenhedens afsluttende tale med Dr. Pelin Sönmez gjorde det.

I sin tale påpegede den kinesiske ambassadør i Tyrkiet, Liu Shaobin, at Tyrkiet var en af ​​de første deltagere i Bælte- og Vejinitiativet og mindede om, at "Bælt og Vej og Mellemkorridor var harmoniseret". Liu Shaobin understregede, at Kina er den vigtigste handelspartner for mere end 140 lande, mere end tusinde investorer bosætter sig i Kina om dagen, og landet har en middelklasse på over 400 millioner, sagde Liu Shaobin til den tyrkiske offentlighed: "Vi vil udforske muligheder sammen." han ringede.

Modernisering kan ikke reduceres til vestliggørelse

Den kinesiske ambassadør i Tyrkiet Liu Shaobin bragte også "kinesisk modernisering" op i sin tale. Liu Shaobin mindede om, at befolkningen på over 1,4 milliarder er gået ind på moderniseringens vej som et "uundgåeligt valg", og sagde, at Kinas præstationer vil vende tilbage som et bidrag til den menneskelige familie. Ambassadøren talte om hovedtrækkene i kinesisk modernisering og anførte dem som "en enorm befolkning, fælles velstand, harmoni mellem menneskelig natur og materielle-åndelige værdier". Liu Shaobin udtalte, at Kina former alle processer på grundlag af fredelige politikker.

Ambassadør Liu Shaobin udtalte, at det kinesiske folk valgte modernismens vej i deres egne unikke omstændigheder, og at modernisering ikke kan reduceres til vestliggørelse, "Det er nødvendigt at respektere den vej, der er valgt af forskellige landes rettigheder." sagde. Ambassadør Liu Shaobin understregede, at Kinas moderniseringseventyr også er en kilde til tillid for udviklingslande med store befolkninger, sagde, at Beijing-administrationen vil insistere på begrebet "menneskelig skæbneenhed".

Ambassadøren nævnte, at Kina bidrog til international stabilitet med Global Development Initiative, Global Security Initiative og Global Civilization Initiative, som han annoncerede til den internationale offentlighed, den saudiarabisk-iranske fred, som var vært for Beijing, som et eksempel.

"En af de fire talere var hr. Erdogan"

Den anden tale i Belt and Road: Hand in Hand on the Development Road-begivenheden, Akkan Suver, formand for Marmara Group Strategic and Social Research Foundation, evaluerede det initiativ, Kina havde annonceret til verden, baseret på hans egne erfaringer.

Akkan Suver, som var til stede ved de to store underskrivelsesceremonier for Belt and Road Initiative, sagde: "Hr. Recep Tayyip Erdoğan deltog i underskrivelsesceremonien sammen med repræsentanter fra næsten 100 lande. 4 personer holdt taler ved åbningsceremonien. Disse personer var Kinas præsident Xi Jinping, FN's generalsekretær Antonio Guterres, Ruslands præsident Vladimir Putin og præsident Recep Tayyip Erdogan. Folkerepublikken Kina tillagde Tyrkiet ekstraordinær betydning og værdsatte det højt." brugte sætningen.

"Verden står over for virkeligheden i Eurasien"

"Vi er ikke venner, fordi vi driver forretning, vi gør forretninger, fordi vi er venner." Med henvisning til et kinesisk ordsprog med sine ord bemærkede Akkan Suver, at den stigende nærhed mellem landene afspejles på banen som et konkret samarbejde. Ved at vurdere, at Ankara-administrationen har fremskyndet sine bestræbelser på at harmonisere med bæltet og vejen i landet med Marmaray, Yavuz Sultan Selim-broen, sagde Akkan Suver, at Tyrkiet med Baku-Tbilisi-Kars-jernbanen har styrket sin status som en strategisk bro. mellem Asien og Europa.

Akkan Suver, præsident for Marmara Group Strategic and Social Research Foundation, udtalte, at Emerging Asia kommer med muligheder og sagde: "I dag står verden over for muligheden for fred i Eurasien. Sprog vil anerkende sprog, religioner vil anerkende religioner. Silkevejen er et fredsprojekt.” sagde.

Følelsesmæssig jordskælvshukommelse: Helte er mennesker

En anden nøgletaler på Belt and Road-seminaret var An Xiaoyu, leder af Center for Asiatiske og Afrikanske Sprog, China Media Group. Startende sin tale med at sige, at han kom til Istanbul for første gang, beskrev An Xiaoyu sit første indtryk ved at sige: "Jeg føler, at jeg er trådt ind i historien." An Xiaoyu sagde, at han følger Tyrkiet tæt, og sagde, at "Tyrkiet er blandt de vigtigste punkter, der forbinder Vesten og Østen." forklaret med sine ord.

An Xiaoyu, leder af centret for asiatiske og afrikanske sprog i China Media Group, understregede, at ikke kun historien, men også fremtiden blev diskuteret ved arrangementet, der blev afholdt i anledning af 10-års jubilæet for Bælt og Vej, og opdraget "menneskehedens skæbneenhed". An Xiaoyu bemærkede, at mennesker kan leve sammen på trods af forskelle, og sagde, at skæbnens enhed er baseret på fælles konsultation og deling. I denne forstand mindede den kinesiske embedsmand om, at hans land har opdraget Global Development Initiative, Global Security Initiative og Global Civilization Initiative som et offentligt produkt.

An Xiaoyu, leder af Center for Asiatiske og Afrikanske Sprog i China Media Group, udtrykte, at den vestlige verden misfortolker Kina og udelukker den vej, den har valgt, i denne note, at medlemmer af pressen har et ansvar.

An Xiaoyu inviterede journalister til Kina og delte også en observation om de tyrkiske medier ved begivenheden. An Xiaoyu mindede om, at en journalist blev fanget i efterskælvet under jordskælvet og tog handling i det øjeblik for at redde et lille barn, og sagde: "De rigtige helte er almindelige mennesker, folket." han sagde.

"Lad os skabe en mediekorridor"

I Belt and Road-eventen tog han ordet ved podiet med et vigtigt navn fra den tyrkiske presseverden. NTV Content Coordination Director Cengizhan Kocahan bemærkede, at den historiske Silkevej, som startede i Xi'an for 2150 år siden, gik gennem Istanbul og strakte sig til Rom, etablerede stærke bånd. "De to ender af verden kender nu hinanden bedre, og i dag er retningen og ånden den samme som tidligere." lavet sin vurdering.

I fortsættelsen af ​​sin tale mindede Kocahan om, at Kina og Tyrkiet var ved hinandens side i vanskelige tider og sagde: "Der var et jordskælv i Kina i 2008. Vi så tyrkiske hold der. I februar 2023, efter jordskælvet i Tyrkiet, fandt vi Kinas Blue Sky eftersøgnings- og redningshold med os." sagde.

I sin tale udtalte formanden for Economy Journalists Association, Recep Erçin, at der er behov for mere harmonisering på områder som lovgivning og infrastrukturer for yderligere at styrke den midterste korridor, der ligger på bånd- og vejlinjen. Recep Erçin understregede, at "Globaliseringen er blevet mere demokratisk" takket være Bælte- og Vejinitiativet og Kinas rolle her, "Tyrkiet er en af ​​grundpillerne i dette initiativ." han sagde. I den sidste del af sin tale foreslog Erçin, at der ikke kun skulle etableres en handels- og investering, men også en mediekorridor mellem Bælt- og Vejlandene.

📩 28/05/2023 10:37