Chery fokuserer på bæredygtig kundetilfredshed med eftersalgsservice

Chery fokuserer på bæredygtig kundetilfredshed med eftersalgsservice
Chery fokuserer på bæredygtig kundetilfredshed med eftersalgsservice

Den kinesiske bilgigant Chery, som har lanceret 2023 nye ambitiøse SUV-modeller i Tyrkiet fra marts 3, fokuserer på kundetilfredshed med sine eftersalgstjenester.

Chery, der leverer salgs- og eftersalgsservice hos 19 forhandlere i 26 provinser i Tyrkiet, når mere end 80 procent tilgængelighed af reservedele på kort tid og løser sine kunders behov på den hurtigste måde med speciel luftfragt 4 gange om måneden for svære at finde nøddele. Med en 5-års eller 150.000 kilometers garanti fortsætter Chery Tyrkiet med at være i konstant kommunikation med sine kunder efter salg, ved at hoste de køretøjer, det sælger på sine autoriserede servicecentre ved 5.000 km, og ved at udføre et generelt eftersyn uden at udskifte dem. dele inden for rammerne af bæredygtig kundetilfredshed. Derudover fortsætter Chery, som tilbyder 7/24 gratis vejhjælp med Tur Assist-virksomheden, sine eftersalgstjenester med vedligeholdelsesintervaller på 15.000 km/1 år.

Chery, som tiltrak al opmærksomhed ved at gøre en stærk entré på det tyrkiske marked i marts 2023, fastholder sit krav med de eftersalgstjenester, det tilbyder. Chery Turkey, der betjener 19 forhandlere i 26 provinser i Tyrkiet, fortsætter med at levere salgs- og eftersalgsservice til sine kunder, der køber Chery-mærkede produkter hos alle autoriserede forhandlere. Chery leverer eftersalgsservice med tilgængeligheden af ​​mere end 80 procent dele og leverer luftfragt 4 gange om måneden til nøddele, der ikke er på lager. Dette fremskynder betydeligt leveringen af ​​utilgængelige nøddele til kundernes køretøjer så hurtigt som muligt.

Chery Turkey, som tilbyder tre nye SUV-modeller, OMODA 5, TIGGO 7 PRO og TIGGO 8 PRO, til salg på det tyrkiske marked i slutningen af ​​marts, vækker også opmærksomhed med sin 5-årige eller 150.000 kilometers garanti. Derudover fortsætter Chery med at være i konstant kommunikation med sine kunder efter salg ved at hoste de køretøjer, som den sælger på sine autoriserede servicecentre ved 5.000 km, ved at udføre et generelt eftersyn uden at udskifte dele. I denne vedligeholdelse, mens der ydes en generel check-up service, besvares alle spørgsmål fra kunder eller spørgsmål om køretøjerne afklares. Derudover fortsætter Chery, som tilbyder 7/24 gratis vejhjælp til sine kunder med Tur Assist-virksomheden, sin eftersalgsservice med vedligeholdelsesintervaller på 15.000 km/1 år.

Nye Chery-modeller med rigt udstyr og iøjnefaldende design!

Chery TIGGO 8 PRO er med sin 7-personers struktur og en længde på mere end 4,7 meter i toppen af ​​modelfamilien som en mellemstor luksus-SUV. TIGGO 1.6 PRO, mærkets flagskib i Tyrkiet, med sin højeffekt 8 TGDI-motor og rigt udstyrede luksustekstur, hvor smarte teknologier er smart anvendt, omdefinerer standarderne i SUV-klassen.

Chery TIGGO 7 PRO skiller sig ud som en luksus-SUV designet til elitebyboere med sin tekniske struktur og moderigtige udseende. SUV-repræsentanten i C-segmentet appellerer til yngre kunder og bibeholder samtidig TIGGO-modelfamiliens formsprog. Udstyret med de nyeste teknologier, tiltrækker TIGGO 7 PRO opmærksomheden med sit ekstremt moderne og innovative cockpitdesign med sit 12-tommer LCD-instrumentpanel, 10,25-tommer central infotainmentskærm og 8-tommer LCD-touchskærm klimakontrol.

Hvert aspekt af Chery OMODA 5, fra dets design til dets funktionelle hardware, er blevet færdiggjort efter tusindvis af markedsundersøgelser udført i snesevis af lande. Med sit design inspireret af førende modetrends, sigter OMODA 5 mod at afsløre et nyt segment kaldet "Cross-Car". Intelligente teknologier, herunder ekstremt omfattende kørestøttesystemer, garanterer høj køreydelse med selvtillid og komfort.

📩 27/05/2023 11:54