DHMI's 'Electronic Flight Strip System' trådte i tjeneste

DHMI's 'Electronic Flight Strip System' trådte i tjeneste
DHMI's 'Electronic Flight Strip System' trådte i tjeneste

En ny er blevet tilføjet til R&D-undersøgelserne udført af DHMI med en innovativ tilgang og modtog stor anerkendelse i verdens luftfartsindustri.

Det elektroniske flyvebåndssystem (EFS), som blev udviklet for at maksimere hastigheden og sikkerheden ved flyveoperationer ved at reducere arbejdsbyrden og den menneskelige fejlfaktor for flyveledere, bliver fortsat installeret i lufthavne.

Electronic Flight Strip – Electronic Flight Strip (EFS) System, hvis intellektuelle og industrielle ejendomsrettigheder tilhører vores selskab, er udviklet af tyrkiske ingeniører og indenlandske ressourcer i samarbejde med DHMI og TUBITAK.

Systemet bidrager til sikker og effektiv styring af lufttrafikstrømmen i Aerodrome Control Tower-enhederne, og erstatter papirstrimler og giver elektronisk sporing og registrering af flyveinformation. Systemet, som muliggør elektronisk tværsektoriel overførsel af strimler, reducerer flyveledernes arbejdsbyrde ved at bringe mange automatiseringer og øger sikkerheden ved operationen ved at minimere menneskelige fejl.

SYSTEMET, DER ER INSTALLERET I OTTE LUFTHAVNE, FORTSAT MED AT BLIVE INSTALLERET I ANDRE LUFTHAVNE

Installationen af ​​EFS-systemet i Ankara Esenboğa Lufthavn, İzmir Adnan Menderes Lufthavn, Tekirdağ Çorlu Atatürk Lufthavn, Gaziantep Lufthavn, Muğla Dalaman Lufthavn, Isparta Süleyman Demirel Lufthavn, Alanya Gazipaşa Lufthavn og Bursa Yenişehir Lufthavn er afsluttet.

Systemet, hvis installationsarbejde fortsætter i Antalya Lufthavn; Det er planlagt at blive etableret i Uşak Lufthavn, Samsun Çarşamba Lufthavn, Trabzon Lufthavn, Balıkesir Koca Seyit Lufthavn, Denizli Çardak Lufthavn, Adana Lufthavn, Aydın Çıldır Lufthavn, Cappadocia Lufthavn, Şanlıurfa GAP Lufthavn og Selçuk Efes Lufthavn.

SYSTEMET ER SELV VED AT TILFØJE DCL TIL EFS-SYSTEMET

Vores organisation, som med succes administrerer Tyrkiets 1 million km2 luftrum, fortsætter hurtigt med at implementere nye applikationer ved nøje at følge den teknologiske udvikling.

Et andet vigtigt skridt blev taget for at understøtte EFS-systemet, som blev bragt til vores luftfart med denne innovative vision, med digitale muligheder. Med DCL-systemet (Digital Clearance – Digital ATC Permission), som er udviklet med vores lands videnskabelige viden og erfaring (knowhow) på dette område og integreret i EFS-systemet, sikres det, at startklareringen modtaget via stemmekommunikation inden trafikkens afgang overføres til piloterne digitalt og automatisk.

Således reduceres intensiteten af ​​stemmekommunikation, der bruges i lufttrafikstyring og ATC-pilotens arbejdsbyrde, og tjenesteydelsen øges betydeligt. DCL-systemet, som er integreret i EFS-systemet i Izmir Adnan Menderes og Ankara Esenboğa Lufthavne, er planlagt til at blive taget i brug i Muğla Dalaman og Antalya Lufthavne i løbet af kort tid, og at blive installeret i andre lufthavne inden for et bestemt program.

ET VERDENSMÆRKE I DHMİ ARGE

Vores organisation, som udfører sine aktiviteter i tråd med Tyrkiets vision om at være et teknologiproducerende land, udvikler projekter og systemer, der tidligere blev leveret fra udlandet i bytte for udenlandsk valuta, inden for rammerne af R&D-projekter, udelukkende med nationale og nationale ressourcer.

Takket være disse projekter og systemer udviklet i samarbejde med relevante institutioner med en innovativ tilgang minimeres udenlandsk afhængighed, og der ydes et væsentligt bidrag til den nationale økonomi med de opnåede besparelser.

Günceleme: 13/05/2023 13:50

Lignende annoncer