Dollarens dominans på verdenshandelen skal brydes

Dollarens dominans på verdenshandelen skal brydes
Dollarens dominans på verdenshandelen skal brydes

Vicepræsidenten for den sydafrikanske nationalforsamling, Hon. Lechesa Tsenoli udtalte, at USA's forsøg på at lægge pres på andre lande med dollarhegemoni er uacceptable.

Hon. I et eksklusivt interview med China Media Group (CMG) påpegede Lechesa Tsenoli, at den amerikanske dollars dominans i verdenshandelen bør brydes, og der bør etableres en fair trade-model, hvor dollaren ikke er den eneste sande globale valuta.

Tsenoli bemærkede, at Federal Reserve har fortsat med at hæve renterne aggressivt i løbet af det seneste år, hvilket har ført til store strømme af kapital fra vækstøkonomier til USA, og understregede, at dette har gjort stor skade på vækstøkonomier.

Tsenoli sagde, at USA kan drage fordel af andre landes udviklingsvelsignelser, så meget som de ønsker gennem dollarens hegemoni i international udveksling og finansiel infrastruktur, sagde Tsenoli, at USA overfører sine egne risici til andre lande i krisetider, som f.eks. stor statsgæld, og forsøger at få verden til at betale for USA's uansvarlige opførsel gennem hegemoniske handlinger.

Tsenoli udtrykte, at der burde være et alternativ til den amerikanske dollar af disse grunde, og sagde, at det er en mere retfærdig mulighed for forskellige lande at bruge deres egen valuta i verdenshandelen.

Günceleme: 22/05/2023 11:43

Lignende annoncer