Navnet på sejren i Bursa Rally Çukurova-Akçay

Navnet på sejren i Bursa Rally Çukurova Akçay

Det andet løb i Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship, Beydağ Int Yapı 47th Yeşil Bursa Rally, blev arrangeret af Bursa Automobile Sports Sports Club (BOSSEK) den 19.-21. maj med bidrag fra ICRYPEX, Bursa Metropolitan Municipality, aloft Hotel Bursa, İnallar og Özhan. I løbets startceremoni den 19. maj blev Atatürk-højtideligheden, Ungdoms- og Sportsdagen fejret med stor entusiasme med deltagelse af 148 atleter. Tyrkiets indenrigsbil, TOGG, dukkede også op for racerne for første gang ved ceremonien med deltagelse af Mr. Mustafa Varank, minister for industri og teknologi i Republikken Tyrkiet, og Alinur Aktaş, borgmester i Bursa Metropolitan Municipality.

Den samlede længde af holdene i to dage er 470 km. Burak Çukurova-Burak Akçay fra BC Vision Motorsport blev vinderen af ​​rallyets generelle klassifikation, hvor de konkurrerede i 10 specialetaper på den asfaltbelagte bane, som er løbets andenplads, og holdet vandt også klassen. 2 titel. Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı fra GP Garage My Team blev nummer to, mens Ali Türkkan-Burak Erdener fra Castrol Ford Team Turkey vandt tredjepladsen i det generelle klassement samt førstepladsen i klasse 3. I rallyet, hvor det regnfulde vejr, som viste interfacet på andendagen, gjorde holdene meget vanskelige, blev Castrol Ford Team Turkey vinderen af ​​mærkerne, og BC Vision Motorsport var vinderen af ​​holdene.

Uğur Soylu fra GP Garage My Team tog førstepladsen i masters-kategorien, som begyndte at blive implementeret i år, Erhan Akbaş fra samme hold vandt andenpladsen, og Cem Yudulmaz fra Castrol Ford Team Turkey vandt tredjepladsen. Red Bull-atleten Ali Türkkan vandt Young Pilots Championship, mens Begüm Uludağ, der konkurrerede med Sevgi Aktürk, blev den unge co-pilotvinder. Rallyets vindere af klasse 4 og tohjulstræk var Yıldıray Demircioğlu-Mehmet Köleoğlu fra Atış Motorsports, klasse N-vinder Sinan Soylu-Özgür Akdağ fra GP Garage My Team, klasse 5-vinder Tuncer Sancaklı-Asena Sancaklı fra BC Vision Motorsport. Burcu Çetinkaya fra GMG Racing tog førstepladsen blandt de kvindelige piloter, og Asena Sancaklı vandt den kvindelige co-pilots førsteplads.

Far-søn-teamet Ömer Gür-Levent Gür vandt den historiske klassifikation åben for klassiske rallybiler og førstepladsen i kategori 1, mens Tan-Selda Çağlayan-parret blev nummer to, og Yılmaz Köprücü-Utku Güloğlu var det tredje hold. Selda Çağlayan vandt den historiske klasses kvindelige co-pilots førstepræmie.

I TOSFED Rally Cup-klassificeringen rangerede BC Vision Motorsports Melih Cevdet Yıldırım-Bora Arabacı først i den generelle klassifikation og kategori 2, mens Kaan Kara-Taner Kara i kategori 1 og Fatih Selim Göçer-Ali Tuğrul i kategori 3 og Kemal 4, Kaya. Çetinkaya-Tolga Tezeken var de hold, der gennemførte pokalen i første omgang. Çiğdem Tümerkan, der startede et rally for første gang med sin datter Zeynep Tümerkan, blev de første kvindelige piloter, mens Cansu Açar, der tog sin første start med Sinan Yardimici, var navnet, der nåede førstepladsen blandt kvindelige co-piloter.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Turkey Rally Championship fortsætter med Eskişehir Rally, der afholdes den 10.-11. juni.