Kig på din familiehistorie for at forstå din risiko for skjoldbruskkirtelsygdom

Kig på din familiehistorie for at forstå din risiko for skjoldbruskkirtelsygdom
Kig på din familiehistorie for at forstå din risiko for skjoldbruskkirtelsygdom

For at gøre opmærksom på skjoldbruskkirtelsygdomme og øge opmærksomheden fejres den sidste uge af maj som 'International Thyroid Awareness Week'. Merck støtter også temaet 'skjoldbruskkirtel og genetik', som blev fastlagt af International Thyroid Federation i år for at understrege, at genetik kan alvorligt påvirke risikoen for skjoldbruskkirteldysfunktioner.

Turkish Endocrinology and Metabolism Association (TEMD) støtter den internationale Thyroid Awareness Week, som afholdes mellem 25.-31. maj i år. TEMD Thyroid Working Group President Prof. Dr. Mustafa Şahin sagde: "Vi anslår, at antallet af skjoldbruskkirtelpatienter i vores land er omkring 10-12 millioner. Vi kan sige, at mere end halvdelen af ​​disse mennesker ikke er klar over deres skjoldbruskkirtelsygdom. Skjoldbruskkirtelsygdomme er mere almindelige hos kvinder generelt. Det antages, at cirka 1/8 af kvinderne vil opleve mindst én skjoldbruskkirtelsygdom i deres liv. Genetiske og miljømæssige faktorer sameksisterer under de fleste af de pandemiske skjoldbruskkirtelsygdomme. afgivet en udtalelse.

Şahin sagde, at de ønsker at understrege effekten af ​​genetiske faktorer på skjoldbruskkirtelsygdomme, parallelt med International Thyroid Federation i år, "Familiehistorie og genetiske dispositioner er meget vigtige for skjoldbruskkirtelsygdomme. Personer med en førstegradsslægtning med kræft i skjoldbruskkirtlen har en højere risiko for kræft. At bestemme, hvem der har højere risiko for kræft i skjoldbruskkirtlen, og hvem der bør undersøges genetisk, vil give os tidlig diagnose og bedre behandlingssucces. Nogle risikable mennesker skal screenes genetisk. Autoimmune skjoldbruskkirtelsygdomme og andre autoimmune sygdomme er mere almindelige hos pårørende til personer med autoimmun skjoldbruskkirtelsygdom. Han fortsatte: "Familiær historie bør tages i detaljer i skjoldbruskkirtelsygdomme, personer med skjoldbruskkirtelsygdom i deres familier bør konsultere en læge i tilfælde af hævelse i nakken." gav din besked.

Eksperter inviterer især dem med en familiehistorie med skjoldbruskkirteldysfunktion til at øge bevidstheden om emnet på "International Thyroid Awareness Week". Det understreger vigtigheden af ​​at konsultere deres læger og blive behandlet under tilsyn af en læge for dem, der oplever de nævnte symptomer.

Günceleme: 25/05/2023 14:22

Lignende annoncer