Akiem underskriver aftale med Alstom om 100 Traxx-lokomotiver

Akiem underskriver aftale med Alstom om Traxx-lokomotiver
Akiem underskriver aftale med Alstom om 100 Traxx-lokomotiver

Alstom, en global leder inden for smart og bæredygtig mobilitet, og det europæisk-baserede lokomotivudlejningsfirma Akiem har underskrevet en rammekontrakt for 100 Traxx Universal multi-system (MS3) lokomotiver. Der er 65 lokomotiver under en del af kontrakten. Det samlede beløb for rammeaftaler når op til 500 millioner euro. Samtidig med at Akiem bekræftede sit lederskab på det europæiske lejemarked, bekræftede Akiem sit mål om at bidrage til de accelererende aktiviteter på jernbanemarkedet med store investeringer i linjer fra Frankrig til 12 andre europæiske lande.

Traxx Multi-system lokomotiver nyder godt af optimeret energiforbrug og kan håndtere både fragt- og passagerdrift med hastigheder på op til 160 kilometer i timen. Disse lokomotiver vil blive betjent i Tyskland, Østrig, Schweiz, Frankrig, Italien, Belgien, Holland, Luxembourg, Ungarn, Polen, Tjekkiet og Slovakiet. Som en unik egenskab for multi-system lokomotiver vil nogle blive leveret med last mile-kapacitet, og havne, terminaler eller industriområder vil være tilgængelige uden behov for et rangerlokomotiv.

Alle lokomotiver vil være udstyret med ATLAS, Alstoms transportørløsning til European Train Control System (ETCS). Dette system har en bred lande- og linjedækning for både ETCS og eksisterende systemdrift og har en overlegen to-tredobbelt arkitektur.

Kevin Cogo, chef for rullende materiel, lokomotiver og komponenter, Alstom DACH (Tyskland, Østrig, Schweiz), sagde: "Vi er stolte over, at Akiem har udvidet sin lokomotivflåde med den største enkeltordre af Traxx-lokomotiver til et betydeligt antal lande. "Gennem denne aftale vil både Akiem og Alstom konsolidere deres stærke positioner for lokomotiver på forskellige linjer, herunder deres hjemmemarked."

Fabien Rochefort, administrerende direktør for Akiem, tilføjede: "Akiem er glade for at placere denne nye ordre hos Alstom. Vi investerer konstant i vores motorportefølje for at betjene vores kunder og udvikle nye markedspositioner. Disse investeringer vil give os mulighed for at tilbyde nye effektive og bæredygtige linjer, der vil bidrage til at øge overgangen til jernbanetransport i Europa. Som en del af denne ordre vil 55 lokomotiver blive omdirigeret fra Frankrig til Europa på et tidspunkt med manglende levering i løbet af det seneste årti. Med støtte fra vores vedligeholdelses- og serviceteam sigter vi mod at bidrage til fornyelsen af ​​jernbanefragt og intercity passagertransport i Frankrig og at lette innovation og konkurrence."

Den endelige montage vil finde sted på Alstoms faciliteter i Kassel, Tyskland. Levering af enhederne er planlagt mellem 2025 og 2028.

📩 17/07/2023 15:54