Alarmsystem mod rød palmebille i Izmir

Alarmsystem mod rød palmebille i Izmir
Alarmsystem mod rød palmebille i Izmir

Izmir Metropolitan Municipality lancerede for første gang en seismisk sensorapplikation i Tyrkiet mod den røde palmebille, som ødelægger palmer indefra. Systemet, som bliver installeret på alle palmer i hele byen, giver mobiltelefoner besked, når sygdommen først begynder. Således forhindrer hurtig indgriben til syge træer spredning af sygdommen.

Izmir Metropolitan Municipality, som øger byens grønne tilstedeværelse dag for dag, fortsætter sine bestræbelser på at holde liv i palmetræer, som er blandt Izmirs naturlige skønheder. Storbyen skiftede for nylig til et alarmsystem i kampen mod den røde palmebille, der kommer til landet ad importerede ruter og ødelægger palmer ved at gnave dem indefra. Holdene, som har fortsat deres desinfektions- og fældeindsats siden 2007, hvor sagen blev set i Izmir, startede for nylig den seismiske sensorapplikation, som anvendes i forskellige lande i verden, i Izmir.

Takket være de alarmer, der er installeret under videnskabsmænds kontrol, hvilket træ der har sygdommen, kan træernes sundhedsstatus og fremskridt i behandlingsprocessen overvåges via mobiltelefoner. På den måde kan syge træer gribes direkte og hurtigt ind i stedet for at skade naturen ved at sprøjte tusindvis af træer. Som en del af kampen blev der sat feromonfælder op for at holde insekter væk fra palmer i områder, hvor palmer er koncentreret.

"Izmir Metropolitan Municipality indledte det for første gang i Tyrkiet"

Aydın Adnan Menderes University Det naturvidenskabelige fakultet forelæser Prof. Dr. Selçuk Ready, "Især vores ærede præsident Tunç Soyerviser stor interesse for at beskytte planterne her gennem videnskabelige undersøgelser. Dette er en undersøgelse, vi har iværksat i denne retning. Izmir er et meget vigtigt centrum for palmer. Klimaet er meget velegnet, og der er tusindvis af palmer i Izmir. Det er et meget vigtigt træ for landskabet. Når du fjerner palmetræet, forsvinder denne skønhed. Den røde palmebille gør store skader på træer. Vi ser denne sygdom overalt i Tyrkiet, hvor der er palmer, og den forårsager palmetræernes død. Udvendigt mærkes eller kendes det ikke rigtigt, før træet dør. Det er derfor, det er så svært at kæmpe. Vi har iværksat en rigtig god metode i videnskabens lys, uden at skade miljøet. Dette system bruges af Izmir Metropolitan Municipality for første gang i Tyrkiet. "Dette er den første," sagde han.

"Når insektets larve begynder at gnave træet, slår det alarm."

Prof. Dr. Hazrat sagde: "Vi startede et videnskabeligt projekt her. Vi bruger et system, vi kalder seismiske sensorer. Vi installerer disse seismiske sensorer på hvert palmetræ. Det er meget følsomme sensorer. Når insektlarven begynder at gnave i træet, rapporterer den skabte mikro-niveau vibration det øjeblikkeligt til satellitten gennem vores modtagere og fra satellitten til vores mobiltelefoner. Hvis et træ er beskadiget, maler det træet rødt og advarer om indgreb. Så i stedet for at gøre noget skørt som at sprøjte tusindvis af træer her, går vi bare hen til det træ. "Når larven i træet forsvinder som følge af vores behandling, viser systemet det for os som grønt og rent," sagde han.

Hazir sagde: "Der er forskellige rygter om udryddelsen af ​​palmer. Den eneste årsag til palmetræernes død i Tyrkiet er den røde palmebille. Så vidt vi ved, kom denne til vores land i 2005 med importerede palmer fra Egypten. "Udover det er der ingen anden patogen eller sygdom, der dræber vores palmer," sagde han.

Kampen vil brede sig til Izmir

Sinan Baydar, İzmir Metropolitan Municipality Kültürpark Branch Manager, som udførte arbejdet, sagde: "Vores İzmir Metropolitan Municipality Borgmester Tunç Soyerhar stor følsomhed over for dette spørgsmål. Vi har gennemført en undersøgelse med hans instruktioner siden begyndelsen af ​​dette år. Vi fulgte videnskabelig praksis over hele verden og kom til et meget godt resultat. Vi startede en kamp mod disse problemer ved at foretage meget mere præcise indgreb med den seismiske sensormetode, der anvendes i lande som Frankrig, Italien, Israel og Mexico. Med applikationen kan vi skelne mellem sunde og usunde træer, og vi behøver ikke at gribe ind i hvert træ. Vi er nu begyndt at arbejde i Kültürpark som pilotområde og har installeret alle palmerne. Vi har gode nyheder. Vi fandt denne sygdom i kun 3 træer i Kültürpark. Vi arbejder også på at forbedre dem. Denne applikation vil blive anvendt på alle palmer i Izmir. Efter Kültürpark vil vi sprede os over hele byen, især Kordon og Cumhuriyet-pladsen. I første fase begyndte vi at arbejde med tusind træer. Dette tal vil gradvist stige. "Ud over alarmen forsøger vi at forhindre insekter i at nærme sig træerne ved at sætte feromonfælder rundt om palmerne," sagde han.

"Alle træer i Izmir er under overvågning"

Baydar sagde, at døde træer skulle fældes, og at dette misforstås af offentligheden, sagde Baydar: "Desværre er der en situation, der er meget misforstået af offentligheden. Syge og døde træer skal fældes og fjernes fra området, så de røde palmelus indeni ikke skader andre. Vi planter straks nye til at erstatte disse fældede træer. Vi kontrollerer og overvåger dem med det samme. Når dette system er på plads, vil alle vores træer i Izmir blive overvåget. Ikke kun palmerne, men alle planterne i Izmir er vores liv. De er meget værdifulde for os. Vi holder øje med dem alle. Vi er meget følsomme over for dette spørgsmål. "Vi udfører den nødvendige sygdomsbekæmpelse, sprøjtning og beskæring af alle vores planter," sagde han.

📩 17/09/2023 12:13