Fornyet Galata-broen åbnet for trafik fra begge retninger

Galata-broen åbnet for trafik fra begge retninger
Galata-broen åbnet for trafik fra begge retninger

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Department of Technical Affairs afsluttede arbejdet med den nye Galata-bro, som blev bygget i 1994 og er 490 meter lang og 42 meter bred. Fra lørdag aften den 16. september blev broen åbnet for trafik fra begge retninger.

Broen, som har en sporvognslinje på, blev vedligeholdt for første gang i 29 år. Broen blev fornyet mod et muligt jordskælv i Istanbul med "Joint Replacement and Asphalt Renewal Construction". Arbejdet, der omfattede fugeudskiftning og asfaltfornyelse, blev udført i to etaper.

Alle strukturer er blevet repareret

Med disse arbejder blev der udført reparations- og fornyelsesarbejder for de beskadigede dilatationsfuger på broen, som havde afsluttet deres strukturelle levetid. Det eksisterende isoleringslag, der beskytter broen mod hav og regnvand, blev fjernet og fornyet.

Det blev konstateret, at de tidligere udførte asfaltreparationer på broen belastede vægtsystemet (åben-lukke-system) for meget og derfor gav problemer, og unødvendige vægte blev fjernet. Derudover blev der produceret Trinidad-asfalt, som er velegnet til stålbrodækket og ikke smelter i solen.

Modstanden mod jordskælv steg

Igen blev inden for arbejdets rammer fjernet og fornyet det eksisterende isoleringslag, der beskyttede broen mod hav og regnvand, som havde afsluttet sin tekniske levetid gennem årene.

Med de udførte arbejder blev den nye Galata-bros tekniske og operationelle levetid forlænget, og modstanden mod et eventuelt jordskælv blev øget.

afsluttet for 5 dage siden

Arbejdet i 20. fase, planlagt til 2 dage, blev afsluttet på 15 dage. Galata-broen blev åbnet for bil- og fodgængertrafik fra begge retninger 5 dage tidligere end planlagt.

📩 17/09/2023 11:50