Påkrævet reserveforhold øget i valutakursbeskyttede indskud

Påkrævet reserveforhold øget i valutakursbeskyttede indskud ()
Påkrævet reserveforhold øget i valutakursbeskyttede indskud ()

Centralbanken øgede de nødvendige reserver for 6-måneders børsbeskyttede indskudskonti med 10 point til 25 procent.

Kommunikéet om ændringen af ​​centralbankens kommuniké om påkrævede reserver blev offentliggjort i dagens statstidende.

I overensstemmelse hermed, mens reservekravsgraden for børsbeskyttede indskud var differentieret efter løbetid, blev reservekravsgraden på op til 6 måneders løbetid, hvor KKM er koncentreret, øget med 10 point til 25 procent.

Som et skridt til at fremme overgangen til tidsindskud i TL blev den påkrævede reservekvote for valutakursbeskyttede indskud med en løbetid på op til 6 måneder (inklusive 6 måneder) øget til 25 procent.

Mens den påkrævede reservesats for dem med løbetider på op til 1 år og dem med løbetider på 1 år og længere er bestemt til 5 procent; efterspørgsel, opsigelse, op til 1 måned og op til 3 måneders løbetid blev fastsat til 8 pct.

Som du måske husker, var forpligtelsen til at etablere reservekrav på valutakursbeskyttede konti tidligere 15 procent for alle løbetider.

Påkrævet reserveforhold øget i valutakursbeskyttede indskud

📩 14/09/2023 09:47