Eksporten af ​​frisk frugt og grøntsager oversteg 2 milliarder dollars

Eksporten af ​​frisk frugt og grøntsager oversteg milliarder dollars
Eksporten af ​​frisk frugt og grøntsager oversteg milliarder dollars

Tyrkiets eksport af frisk frugt og grønt steg med 2023 procent i perioden januar - august 16, fra 1 milliard 764 millioner dollars til 2 milliarder 50 millioner dollars. Udtalte, at sektoren for frisk frugt og grøntsager har opnået det højeste eksporttal i historien baseret på 8-måneders perioder, bemærkede vicepræsident for Aegean Exporters' Association Coordinator og præsident for Aegean Fresh Fruit and Vegetable Exporters Association, Hayrettin Ucak, at denne succes blev skabt af tyrkiske eksportørers bestræbelser på at eksportere produkter med værditilvækst.

Præsident Yavaş understregede, at de med succes har forladt to tredjedele af 2023, og sagde: "I det mellemfristede program, der dækker perioden 2024-26, annonceret af vores regering, blev vores eksportmål for udgangen af ​​2026 fastsat til 302,2 milliarder dollars. . "Som den friske frugt- og grøntsagssektor sigter vi efter at nå et eksporttal på 2026 milliarder dollars i 5, hvor producenter, forhandlere og eksportører handler sammen, og alle led i kæden gør deres del," sagde han.

EKSPORT ACE OF TROPHIES TOMATER

Da eksporten af ​​frisk frugtsektoren i 2023-månedersperioden 8 blev analyseret på produktbasis, blev tomat trofæets es med et beløb på 351 millioner dollars. Tomater, som viste en eksportpræstation på 2022 millioner dollars i perioden januar-august 262, opnåede en eksportstigning på 34 procent.

Tangerine-eksportører, som havde en eksportsucces på 2022 millioner dollars i perioden januar-august 169, øgede deres eksport til 2023 millioner dollars med en stigning på 36 procent i samme periode i 229.

En succesfuld sæson inden for kirsebæreksport blev efterladt i 2023. Mens Tyrkiet opnåede kirsebæreksport på 2022 millioner dollars i 8-månedersperioden 134, bragte kirsebæreksportører 2023 millioner dollars i udenlandsk valuta til Tyrkiet med en stigning på 60 procent i eksporten i perioden januar-august 214.

Mens pebereksporten steg med 47 procent, fra 136 millioner dollars til 200 millioner dollars, forblev ferskeneksporten uændret og nåede op på 175 millioner dollars. Tyrkiet tjente 164 millioner dollars i udenlandsk valuta på citroneksport og 116 millioner dollars på æbleeksport. Mens eksporten af ​​friske abrikoser blev registreret til 58 millioner dollars, fandt granatæble og græskar deres plads blandt de 53 bedste produkter på listen med en eksport på 10 millioner dollars hver.

Medlemmer af Aegean Fresh Fruit and Vegetable Exporters Association gennemførte 2 millioner dollars af Tyrkiets 50 milliarder 202 millioner dollars eksport af frisk frugt og grøntsager. Mens tomater var på toppen af ​​eksporten fra det Ægæiske område med et beløb på 51 millioner dollars, var kirsebæreksporten 49 millioner dollars. Mens mandarin var nummer tre i eksporten af ​​frisk frugt og grøntsager fra det Ægæiske område, blev der opnået valutaindtægter på 11,4 millioner dollars fra mandarineksport.

RUSLAND, TYSKLAND OG RUMÆNIEN ER DE MEST EKSPORTEREDE LANDE

Mens Rusland var langt det mest eksporterede land med en andel på 2 millioner dollars i eksporten på 50 milliarder 588 millioner dollars fra sektoren for frisk frugt og grøntsager, øgede Tyskland sin eksport fra 42 millioner dollars til 170 millioner dollars med en stigning på 241 procent. inden for eksport og fastholdt sin position som toppartner. Mens Tyrkiet eksporterede frisk frugt og grøntsager til Rumænien for 2022 millioner dollars i perioden januar-august 136, steg eksporten af ​​frisk frugt og grøntsager til Rumænien med 2023 procent i samme periode af 46 og nåede op på 196 millioner dollars.

📩 17/09/2023 11:03