Istanbul var vært for verdens førende olympiske atleter

Istanbul var vært for verdens førende olympiske atleter
Istanbul var vært for verdens førende olympiske atleter

Istanbul var vært for verdens førende olympiske atleter. IMM-præsident talte ved World Olympian Forum Ekrem İmamoğlu, understregede, at deres mål er at bringe OL og Paralympiske Lege i 2036 til Istanbul. Da İmamoğlu åbnede et særligt afsnit for kvindelige volleyballhold, som har gjort Tyrkiet stolt over sine seneste succeser, sagde İmamoğlu: "Det er de mennesker, der viser, hvordan man når toppen med holdånd, disciplin og positive personligheder. De fik os til at opleve og skabe den smukkeste historie og den smukkeste rejse i vores lands historie, især om spørgsmålet om ligestilling, som er meget diskuteret i verden, og vi ved, at vi skal gøre en masse fremskridt. "Deres succeser minder unge piger om, at de bør tro og arbejde i deres egne mål, og de fortsætter med at være en kilde til stolthed for Tyrkiet," sagde hun.

Istanbul var vært for World Olympians Forum (WOF), som finder sted den 16.-17. september 2023. Arrangementet samlede vigtige navne i verden, der har "OLY"-titlen, som kun kan modtages af atleter, der konkurrerer ved de olympiske lege og bæres for livet, i Volkswagen Arena i Sarıyer. Borgmesteren i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) Ekrem İmamoğlu og World Olympians Associations (WOA) præsident Joel Bouzou holdt taler. Præsident for Den Internationale Olympiske Komité, Tomas Bach, delte også sine synspunkter i en videobesked, han sendte til forummet.

"STJERNER, ROLLEMODEL"

İmamoğlu sagde, at alle har nogle atleter, som de tager som rollemodeller i deres liv, "Jeg husker mange atleter, som vi tog som rollemodeller, som fik os alle til at føle os specielle og motiverede. Vi forbedrer os selv ved at se dem og efterligne deres bevægelser siden barndommen. Vi kan ikke stoppe os selv fra at se dem og efterligne deres bevægelser siden barndommen, og vi forbedrer os faktisk med sådanne bevægelser. Nogle gange imiterer vi dem foran skærmene, nogle gange forsøger vi at opføre os som dem og opføre os som dem, når vi dyrker sport eller tager vores første skridt på sportspladserne. Vi giver endda os selv kælenavne efter deres navne. Forskning viser, at over 80 procent af mennesker beslutter sig for at blive atleter og dyrke sport på grund af sportsstjerner. "Stjerner gør os i stand til ikke kun at være sunde mennesker, der dyrker sport, men også mere sociale og dynamiske individer i enhver henseende," sagde han.

"NETSULTANERNE GØR OS STOLT OG HÅB"

Med henvisning til bokseren Muhammad Ali, gymnasten Nadia Comaneci og atleten Usain Bolt som eksempler på sådanne atleter sagde İmamoğlu: "Som Tyrkiet har vi været tæt vidne til en unik historie i de seneste år. Den er fuld af budskaber i alle aspekter. Vores nationale kvindelige volleyballhold, som vi kalder det, 'Nettets sultaner', har opnået de måske største sejre i den tyrkiske holdsports historie, én efter én, med de internationale succeser, de har opnået i de seneste år. De blev nummer et hold i verden. Men meget vigtigere er, at de er blevet fremragende rollemodeller for kvinderne i vores land. I øjeblikket bor min 12-årige datter i mit hus med volleyball. Volleyballpigers mod, balance og vilje til at kæmpe oplever vi alle derhjemme. Det holder mig, min kone og mine to sønner i live. I den henseende gør det mig utrolig stolt og utrolig håbefuld som far, som borgmester, som en person, der er i den henseende at se, at selvtilliden i dem, at se at et team kan forme kvinders karakter til at være meget stærkere på denne måde. i ledelsen af ​​samfundet. Det er mennesker, der viser, hvordan man når toppen med holdånd, disciplin og positive personligheder. De fik os til at opleve og skabe den smukkeste historie og den smukkeste rejse i vores lands historie, især om spørgsmålet om ligestilling, som er meget diskuteret i verden, og vi ved, at vi skal gøre en masse fremskridt. "Deres succeser minder unge piger om, at de bør tro og arbejde i deres egne mål, og de fortsætter med at være en kilde til stolthed for Tyrkiet," sagde hun.

"VI KAN GI HÅB TIL KVINDER MED OL"

İmamoğlu understregede, at de olympiske atleters succeshistorier vil være et eksempel for især børn og kvinder:

”Med OL kan vi give håb til alle kvinder, der skal leve med regler, der begrænser dem i mandsdominerede samfund. Vi kan vise, at kvinder kan eksistere inden for alle sportsgrene og konkurrere med mænd på lige vilkår. Vi kan opmuntre unge piger til at realisere deres potentiale. Forskning fortæller os, at fremtidens kvindelige ledere vil dukke op fra sportspladser. Sammen kan vi forklare masserne på den stærkest mulige måde de problemer, der opleves i spørgsmål om menneskerettigheder og social retfærdighed, og de uretfærdigheder, som kvinder udsættes for i mange lande. Vi anser det for meget vigtigt, at Paris 2024 giver lige kvoter for mandlige og kvindelige atleter for første gang i historien. Sport og OL er igen i førerposition. Vi er ansvarlige for at udbrede denne banebrydende holdning på alle områder. OL er også af stor betydning for at gøre verden til et mere fredeligt og fredeligt sted. Den samler mennesker fra forskellige lande, forskellige kontinenter og forskellige kulturer og giver et budskab om internationalt venskab og fred. Sammen kan vi fremhæve broderskabets og menneskehedens enhed. Vi kan blive mere tolerante mennesker ved at lære forskellige menneskelige samfund og deres traditioner at kende. "Vi kan lede vores unge mennesker til disse følelser og holdninger," sagde han.

"VORES MÅL; BRINGER OL OG PARALYMPLEDE 2036 TIL ISTANBUL"

"Vi handler med det faktum, at en by, hvor der kan dyrkes sport på gaderne, er en bæredygtig by," sagde İmamoğlu og understregede, at deres mål er at bringe OL i 2036 og Paralympiske Lege til Istanbul. Med eksempler på de værdier, som Sydney 2000, Athen 2004, Beijing 2008, London 2012, Rio 2016 og Tokyo 2020 tilføjede til de byer, hvor de blev holdt, i forskellige områder fra økonomi til social udvikling, sagde İmamoğlu:

"Som borgmester i Istanbul, en af ​​de største og smukkeste byer i verden, har jeg og alle indbyggerne i Istanbul lignende drømme. Vi fremskynder vores arbejde hver dag for 2032, det næste OL efter Brisbane 2036. Men her vil jeg sige det klart: Vi ved, at mange forskellige faktorer, nogle gange politiske tilgange, er vigtige i forhold til boligejerskab. Vores mål er at sikre, at Istanbul bliver en olympisk by, selvom den ikke kan være vært for OL. At bringe alle de positive effekter af sport til vores folk, vores region, vores land og alle de geografiske områder omkring os. Vi ved, at vi har taget hul på en stor rejse ikke kun geografisk, men også kulturelt for fortsat at være en bro mellem vest og øst. Vi ved og ser, at hvis vi understreger dette med den olympiske filosofi og internationale sportsorganisationer, vil dets indvirkning være meget meningsfuld for alle lande i verden. Vi ved, at en hippodrome med en kapacitet på 100 tusinde mennesker pryder den største plads i Istanbul, hovedstaden i det østlige romerske og osmanniske imperium. "Istanbuls indbyggere har oplevet spændingen ved sport, konkurrence og kampen mellem hold i 2000 år."

"ISTANBUL ER EN OLYMPISK BY, Türkiye ER ET OLYMPISK LAND"

Med eksempler på, at Tyrkiet og Istanbul med succes har haft vigtige sportsorganisationer, sagde İmamoğlu: "Når internationale organisationer tages i betragtning, er Istanbul allerede en olympisk by, og Tyrkiet er allerede et olympisk land. Vi udfører alle disse undersøgelser som myndigheder i et land med en af ​​de yngste og dynamiske befolkninger i Europa. Vi rører og vil blive ved med at røre ved vores unge gennem idræt i byen, hvor gennemsnitsalderen er 32 år, så de kan opleve de positive effekter af sport ikke kun på idrætspladsen, men hele livet. Med undersøgelsen 'Social Return on Investment Analysis', vi gennemførte, fastslog vi, at 1 investeringsenhed i sport i Istanbul har en værdi på 101,05 enheder i borgernes øjne. 84 procent af dem, der deltager i vores sportsaktiviteter, angiver, at de føler sig sundere og sundere. 92 procent siger, at de er klar over, at sport giver social integration. Istanbul er også en olympisk by for kvinder. 83 procent af dem, der deltager i vores udendørsaktiviteter, er kvinder. Med Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray og utallige Istanbul-hold støttet af over 90 procent af landet og opererer ikke kun i fodbold, men også i næsten 20 olympiske sportsgrene, har vi en befolkning, der lever med sport i forskellige grene mindst 300 dage om året. "Vi har en befolkning på præcis 16 millioner," fortalte han.

"Uanset HVORDAN VORES EVENTYR PÅ VEJEN TIL 2036 RESULTATER..."

"Vi fortsætter vores store drøm om at blive en olympisk by med vores gader, strande, parker og stadigt udviklende sportsinfrastruktur," sagde İmamoğlu og tilføjede: "Uanset hvordan vores eventyr på vejen til Istanbul 2036 ender, vil vi fortsætte vores intense bestræbelser på at være det lyseste og mest fremtrædende punkt på verdenssportskortet. Og vi er meget beslutsomme i dette. Din tilstedeværelse, især din accept af vores invitation til at mødes i Istanbul og din deltagelse i begivenheden fra hele verden, øger vores håb for sport og OL. Når jeg afslutter min tale, ønsker jeg jer alle et vellykket forum, der vil bidrage til sportens verden, alle der dyrker sport, og bane vejen for nye transformationer inden for sport. "Velkommen, du har gjort os alle glade og stolte," sluttede han.

BOUZOU: DET ER EN STOR ÆRE AT VÆRE HER

Bouzou gav oplysninger om olympierne og gav eksempler på deres projekter. Bouzou sagde: "Istanbul er ikke kun en vidunderlig by, men også en meget smuk sportsby," og tilføjede: "İmamoğlu, hans team og interessenterne i spørgsmålet arbejder alle sammen. De sørger for, at de mennesker, der bor i Istanbul, får glæde af sportsbegivenheder. "Det er muligt at sige, at det har et globalt publikum med hensyn til fysiske aktiviteter," sagde han. Bouzou gjorde opmærksom på faren ved fedme og udtalte, at olympiere har ansvar i denne forstand. Bouzou takkede IMM og borgmester İmamoğlu for at organisere forummet og sagde: "Det er en stor ære at være her i dag."

📩 17/09/2023 12:18