Ny æra i elektriske køretøjer fra Toyota

Ny æra i elektriske køretøjer fra Toyota
Ny æra i elektriske køretøjer fra Toyota

Toyota forbereder sig på at starte produktionen af ​​den nye generation af elbiler fra 2026. Toyota, som udvikler biler, der tilbyder avanceret køreoplevelse med sin nye generation af elbiler, udfører også nye batteriundersøgelser, der vil overgå kundernes behov og forventninger.

Mærket, som annoncerede sit avancerede batterikørekort på en workshop med temaet "Let's Change the Future of Automobiles", forbereder sig på at bryde ny vej med den nye generation af elektriske køretøjer. Ved at demonstrere sine nye batteriteknologiplaner vil Toyota også gøre en forskel med sin fabrik, der specifikt vil producere elektriske køretøjer.

Ifølge Toyotas planlægning vil den nye generation af fuldt elektriske køretøjer først være tilgængelig til salg i 2026. Derudover vil disse nye generationer af elektriske modeller repræsentere 2030 millioner af de 3.5 millioner Toyota fuldt elektriske køretøjer, der skal sælges i 1.7.

Batteriteknologier udvikles til at passe til ethvert behov

Toyota udvikler batterier efter behov og forventninger til fuldt elektriske køretøjer, samt de forskellige teknologier, der er nødvendige i forbrændingsmotorer. I denne sammenhæng vil Toyota, ved at introducere fire nye generations batterier, også spille en førende rolle inden for batteriteknologi med flydende og faste elektrolytter.

Ydelse Lithium-ion-batterier, som er planlagt til at blive brugt i den nye generation af elektriske køretøjer i 2026, kan produceres til 4 procent lavere omkostninger end batterierne i den nuværende bZ20X-model. Hurtig opladningstid vil dog være 20 minutter eller mindre. Disse batterier vil tilbyde en rækkevidde på mere end 800 kilometer.

Lithium-jernfosfat-batterier, som har til formål at gøre elbiler mere tilgængelige, vil koste 4 procent mindre og have 40 procent større rækkevidde end batterierne i den nuværende bZ20X-model. Batterier, der kan oplades på mindre end 30 minutter, planlægges produceret i 2026-2027.

Toyota er også ved at udvikle et højtydende batteri ved at kombinere bipolær arkitektur med lithium-ion batterikemi. Takket være bedre aerodynamik og lavere vægt vil køretøjerne kunne tilbyde en rækkevidde på mere end 1000 kilometer. Højtydende batterier, som vil koste 10 procent mindre end ydeevnebatterier, kan oplades på mindre end 20 minutter og vil blive brugt i 2027-2028.

Toyota arbejder også på solid-state batterier, som menes at have et stort potentiale i elbiler, og udvikler langtidsholdbare og mere kompakte produkter, der egner sig til hurtig opladning. Solid-state batterier, som efter planen skal være klar til kommerciel brug i 2027-2028, har en rækkevidde på mere end 1000 kilometer i første udviklingsfase; I anden udviklingsfase vil de tilbyde en rækkevidde på mere end 1200 kilometer. De kan dog oplades på under 10 minutter.

Med alle disse forskellige batteriløsninger vil Toyota fortsætte med at gøre mobilitet tilgængelig for alles behov.

📩 16/09/2023 12:41