Türkiye og Kina vil forbedre samarbejdet på transportområdet

Türkiye og Kina vil forbedre samarbejdet på transportområdet
Türkiye og Kina vil forbedre samarbejdet på transportområdet

Transport- og infrastrukturminister Abdulkadir Uraloğlu modtog Folkerepublikken Kinas ambassadør i Tyrkiet Liu Shaobin og hans ledsagende delegation på ministeriets kontor. Under mødet blev forskellige emner diskuteret, især udviklingen på transportområdet mellem de to lande samt deltagelse i Bælt- og Vejforum.

Minister Uraloğlu udtrykte sin tilfredshed med at deltage i bælte- og vejforummet og understregede vigtigheden af ​​mødet. Under det bilaterale møde, hvor samarbejdsspørgsmål, der ville være fordelagtige at blive afsluttet på kort tid, også blev diskuteret, sagde minister Uraloğlu: "Vi ved, hvor stor betydning Kina tillægger dette projekt vedrørende 'Bælt og Vej'." "Tyrkiet, som ligger på den centrale korridor, bekymrer sig lige så meget om projektet som Kina, og vi investerer i det," sagde han.

INTERNATIONAL FRAGT- OG PASSAGERTRANSPORTAFTALE ER I GÆLDENDE

Uraloğlu udtrykte deres tilfredshed med ikrafttrædelsen af ​​den internationale fragt- og passagertransportaftale, der blev underskrevet i 2017, og sagde: "Først og fremmest er vi glade for, at den internationale fragt- og passagertransportaftale, vi underskrev i 2017, er trådt i kraft. Jeg vil gerne slå fast, at vi er klar til at udveksle overgangsbeviser med det samme. Derudover finder vi det vigtigt at arrangere et 'Land Transportation Joint Commission' (KUKK) møde for at drøfte spørgsmål vedrørende implementeringen af ​​aftalen. Vi ser det fordelagtigt for de relevante enheder i de to lande at mødes så hurtigt som muligt for at diskutere logistiske samarbejdsmuligheder inden for vejtransport. "Vi ønsker også at give visum bekvemmelighed for professionelle chauffører, der vil udføre vejtransport," sagde han.

CENTRAL CORRIDOR PROJEKT ER AF STOR BETYDNING

Under mødet udtrykte Uraloğlu også sin tilfredshed med integrationen af ​​Tyrkiets Kaspiske "Middle Corridor"-projekt i Bælte- og Vej-initiativet og sagde: "Som du ved, har vi fulgt 'Bælt- og Vej-initiativet' tæt siden dets start og lægger stor vægt på initiativet. . Vi er også meget glade for, at Bælt- og vejinitiativet integreres med Tyrkiets "Middelkorridor"-projekt, der passerer Det Kaspiske Hav. Betydningen af ​​den centrale korridor for transporten mellem Europa og Asien stiger dag for dag, og der udføres meget vigtige undersøgelser mellem rutelandene for at gøre korridoren mere effektiv. "Vi planlægger vores infrastrukturinvesteringer og logistikarrangementer med bevidsthed om, at vi er i en nøgleposition for mange interkontinentale ruter."

SAMARBEJDE PÅ CIVILEN LUFTFART FORTSÆTTER

Minister Uraloğlu sagde, at de er tilfredse med de glatte forbindelser på det maritime område, "Jeg vil gerne slå fast, at vi er åbne over for nye samarbejder på dette område. Vores samarbejde inden for civil luftfart er uden tvivl af stor betydning. Vi er glade for, at China Eastern Airlines vil starte Shanghai-Istanbul-flyvninger 28 gange om ugen fra den 2023. september 3. "Jeg vil gerne gentage her, at vi som Tyrkiet er fast besluttet på at tage alle nødvendige skridt for at forbedre vores forhold til Kina." han sagde.

📩 16/09/2023 11:35