Türkiye nåede toppen i rummet med sin første indenlandske kommunikationssatellit TÜRKSAT 6A

Türkiye nåede toppen i rummet med sin første indenlandske kommunikationssatellit, TÜRKSAT A
Türkiye nåede toppen i rummet med sin første indenlandske kommunikationssatellit, TÜRKSAT A

Minister for transport og infrastruktur Abdulkadir Uraloğlu udtalte, at Tyrkiet fortsætter sit arbejde på rumområdet med beslutsomhed for at spille en mere aktiv rolle på verdensscenen i begyndelsen af ​​det 21. århundrede. Minister Uraloğlu udtalte, at landets satellitudsendelseseventyr startede med TÜRKSAT 1B og nu nåede sit højdepunkt med TÜRKSAT 6A, den første indenlandske kommunikationssatellit, og sagde: "Vi fortsætter vores arbejde med beslutsomhed for at have et mærke i rummet for at have indflydelse i verden i begyndelsen af ​​det tyrkiske århundrede."

TÜRKSAT 6A TEKNISKE SPECIFIKATIONER

Når den er færdig, vil TÜRKSAT 6A tjene på 42 østlig længde og vil være placeret i en geocentrisk bane i en afstand på 35 tusind 786 kilometer. Den lokale og nationale kommunikationssatellit med en effekt på 7,5 kW bliver udstyret med 20 sendere. Satellitten vil tjene i Ku-båndet og vil give adgang til regioner som Sydøstasien, som tidligere satellitter ikke nåede.

Minister Uraloğlu sagde: "At producere kritiske komponenter som flyvecomputeren, strømfordelingsenheden, den elektriske fremdriftsmotor og brændstoftanken med indenlandske ressourcer vil reducere udenlandsk afhængighed og øge lokaliseringshastigheden. Med protokollen underskrevet mellem vores ministerium for transport og infrastruktur, TÜBİTAK og TÜRKSAT, blev TÜRKSAT 6A's projektkontrakt underskrevet den 15. december 2014 med deltagelse af vores præsident. Vores TÜRKSAT 11A kommunikationssatellit, som vil tage vores land blandt de 6 bedste i verden, der kan producere kommunikationssatellitter; Når den er færdig, vil den tjene på 42 østlig længde. Det vil være i en geocentrisk bane i en afstand på 35 tusind 786 kilometer. Vores lokale og nationale kommunikationssatellit, som får en effekt på 7,5 kW, får 20 sendere. Vores TÜRKSAT 6A-satellit vil tjene i Ku-båndet og vil også levere service til nye geografier såsom Sydøstasien, som ikke var dækket af tidligere TÜRKSAT-satellitter. Missionsperioden for vores satellit er planlagt til at være 15 år. Det vil reducere udenlandsk afhængighed i satellit- og rumsektoren med produktion af kritiske komponenter såsom flyvecomputer, strømfordelingsenhed, elektrisk fremdriftsmotor, brændstoftank, strømbehandlings- og kontrolenhed med hjemlige faciliteter og høj lokaliseringshastighed.

ARBEJDER FULDFØRT I TÜRKSAT 6A

Minister Uraloğlu bemærkede, at TÜRKSAT 6A-projektet udføres i samarbejde med TÜRKSAT, SSB og TAI, og sagde: "Samlingen, integrationen og testene af TÜRKSAT-6A-satellitten fortsætter i samarbejde med TÜRKSAT, SSB og TAI. Lige nu; I TÜRKSAT 3A-satellitprojektet, hvor 6 separate modeller er planlagt til at blive produceret: Termisk strukturel kvalifikationsmodel, ingeniørmodel og flyvemodel, er produktionen, integrationen og afprøvningen af ​​termiske struktur- og ingeniørmodeller blevet afsluttet. "De første funktionstest på systemniveau, termisk vakuumtest, vibrationstest, akustisk test og elektromagnetisk kompatibilitetstest er blevet gennemført," sagde han.

ARBEJDER SKAL UDFØRES I TÜRKSAT 6A

Minister Uraloğlu meddelte, at TÜRKSAT 6A sigter mod at være klar til transport den 31. marts 2024, og at det er planlagt at blive opsendt i rummet den 2021. juni 16 i overensstemmelse med kontrakten underskrevet med Space X-selskabet til opsendelse i juli 2024 . Minister Uraloğlu sagde: "Forberedelserne til den kompakte områdeantennetest på systemniveau (CATR), som er den sidste testfase, er startet. Implementeringstests af antennen og solpanelerne begynder i oktober, og Launcher Compatibility og Pyro Tests og de endelige alignment tests begynder i november. Efter CATR, eller compact area antenne test, vil solpanelers integration og masseegenskabsmåling blive udført i februar 2024. "Med afslutningen af ​​alle disse tests vil vores satellit være klar til levering til opsendelsesstedet," sagde han.

TÜRKSAT 6A LEVERINGS- OG LANCERINGSDATOER

Minister Uraloğlu bemærkede, at de sigter efter, at TÜRKSAT 6A skal være klar til transport den 31. marts 2024, og sagde: "TÜRKSAT 6A-lanceringstjenesternes leveringskontrakt med Space X-virksomheden blev underskrevet og trådte i kraft i juli 2021. Kontraktlige koordineringer udføres af TÜRKSAT, som er under vores ministeriums ansvar. "Ifølge den nuværende kalender planlægger vi at sende den ud i rummet den 16. juni 2024," sagde han.

📩 17/09/2023 11:18