Vådtest startet for elproduktion ved Yusufeli Dam

Vådtest startet for elproduktion ved Yusufeli Dam
Vådtest startet for elproduktion ved Yusufeli Dam

Minister for landbrug og skovbrug İbrahim Yumaklı meddelte, at den første turbine-rotationsproces er startet inden for rammerne af våde tests for elektrisk energiproduktion ved Yusufeli Dam og Hydroelectric Power Plant (HES).

Minister İbrahim Yumaklı delte et indlæg om emnet på sin sociale mediekonto, og sagde: "Vi startede den første turbinerotationsproces inden for rammerne af våde tests for elektrisk energiproduktion ved Yusufeli Dam og HEPP. Vores ingeniører følger testforsøgene omhyggeligt. "De dage, hvor vi vil modtage elektricitet fra verdens 5. højeste dæmning, nærmer sig." han sagde.

Det vil give en merværdi på 6 milliarder lira årligt

Yusufeli Dam, med sin højde på 275 meter, er den højeste dæmning i Tyrkiet og den 5. højeste dæmning i verden i kategorien dobbeltkrumte betonbuedæmninger.

Det sigter mod at give en årlig merværdi på 558 milliarder lira til den tyrkiske økonomi med den energi, der produceres af anlægget, som har en installeret effekt på 1 megawatt og en gennemsnitlig årlig energiproduktion på 900 milliard 6 millioner kilowatt-timer.

Yusufeli Dam er den eneste lagerfacilitet, der er i stand til at justere strømningsregimet for Çoruh-floden, så dæmningerne placeret nedstrøms fungerer med den højeste effektivitet. Derudover forventes dæmningen at øge produktionskapaciteten af ​​Artvin-, Deriner-, Borçka- og Muratlı-dæmningerne, der ligger nedstrøms.

Formålet med dæmningen er at tilbageholde en betydelig mængde af sedimentet fra Çoruh-floden, at forlænge levetiden af ​​andre dæmninger og at reducere risikoen for oversvømmelser, der kan forekomme i floden.

Det er planlagt at opbevare 2,1 milliarder kubikmeter vand med dæmningen, hvilket vil være en af ​​de vigtigste investeringer i Çoruh Valley-projektet udviklet af Generaldirektoratet for Statens Hydraulic Works (DSI).

Med idriftsættelsen af ​​Yusufeli Dam og HEPP anslås det, at produktionskapaciteten for vandkraft i Tyrkiet vil stige med 2 procent.

2,5 millioner menneskers energibehov kan opfyldes

Yusufeli Dam-projektet, som er på størrelse med en 100-etagers skyskraber, vil være i stand til at opfylde energibehovet for 2,5 millioner mennesker og producere energi med en kapacitet til at imødekomme energien fra 750 Toggianere.

Den 15. september nåede vandstanden i den pågældende dæmning 699,12 højde, vandhøjden nåede 195,62 meter og mængden af ​​opmagasineret vand nåede 1 milliard 697 millioner kubikmeter.

Dæmningen, hvor vådforsøg til elektrisk energiproduktion er startet, har 3 enheder til elproduktion. Mens den første turbinerotation af Unit-3 er blevet gennemført med succes, fortsætter våde tests. Test af den nominelle idriftsættelseshastighed på 214 omdr./min. fortsætter ved henholdsvis 25 procent, 50 procent, 75 procent og 100 procent, og derefter begynder prøveproduktionen.

Test af Unit-1 og Unit-2 vil også blive udført i den kommende periode.

📩 17/09/2023 12:07