Scania Battery Assembly Factory startede i drift

Scania Battery Assembly Factory startede i drift
Scania Battery Assembly Factory startede i drift

📩 09/09/2023 11:43

Batterisamlingsfabrikken, et af Skånes største skridt i sin elektriske mobilitetsoffensiv, starter sin drift. Scania fortsætter med at være pioner inden for innovationer i sektoren med sin filosofi om kontinuerlige forbedringer, som danner dets vision inden for rammerne af bæredygtighedsstudier. Batterisamlingsfabrikken, et af Skånes største skridt i sin elektriske mobilitetsoffensiv, starter sin drift.

I alt 18 medarbejdere, hvoraf 40 procent er kvindelige medarbejdere, arbejder i det nye batterisamlingsanlæg på 550 tusinde kvadratmeter i Södertalje. I anlægget, der ligger lige ved siden af ​​chassislinjen, vil hele driften fra produktion til levering blive udført med Scanias automationsproduktionssystemer.

Batterisamlingsfabrikken, som har 2 solpaneler på taget, har kapacitet til at behandle 600 celle på 1 sekund og 1 batteripakke på fire minutter. Den årlige kapacitet er på samme niveau som kapaciteten på køretøjsfabrikken i Södertalje. De første køretøjer vil have en samlet installeret batterikapacitet på op til 1 kWh, hvilket vil blive opnået ved at bruge fire batterityper fra 600 til 100 kWh hver. Vægten af ​​hvert batteri installeret i køretøjerne vil være mellem 200 og 600 kg.

Et kæmpe skridt mod "100 procent Skåne" i Electric Models

Scania tiltrak sig opmærksomhed med sine komponenter udviklet 100 procent af Scanias teknikere til sin Super-model og fik positive fuldkarakterer fra tidlige brugere.

Ved at vedtage den samme model til produktionen af ​​sine elektriske modeller forbereder Scania sig på at samle batteriet sammen med de vigtigste komponenter i et køretøj såsom chassis, transmission, differentiale, retarder.

2 hovedgrupper i el

Scania har i øjeblikket elektriske muligheder i to hovedgrupper: by og regional. Der er nye R og S kabine 4×2 traktorer eller 6×2*4 stive lastbiler tilgængelige til regional transport. Disse modeller tilbydes med 400 og 450 kW strømmuligheder og en maksimal batterikapacitet på 624 kWh. Den vejer 40 tons og giver en rækkevidde på 350 km med en enkelt opladning. Cirka 1-270 km ekstra rækkevidde er mulig med 300 times ekstra opladning i førerens obligatoriske hvileperiode. Disse modeller kaldes 450R (eller 45S) afhængigt af motoreffekten, for eksempel for 45 kW optionen. Scanias elektriske modeller skal efter planen udbydes til tyrkiske brugere inden udgangen af ​​2024.