Fremtiden for Baku-Tbilisi-Kars jernbane og mellemkorridor blev diskuteret

Fremtiden for Baku Tbilisi Kars jernbane og midterkorridor blev diskuteret
Fremtiden for Baku Tbilisi Kars jernbane og midterkorridor blev diskuteret

📩 01/10/2023 10:37

Den Trans-Kaspiske Internationale Transportrute (TITR) International Unions generalforsamling og arbejdsgruppemøde blev afholdt i Kasakhstan den 28. september 2023.

I en tale på mødet med deltagelse af fagforeningsmedlemmers jernbanerepræsentanter påpegede TCDD Transportation General Manager Ufuk Yalçın, at Tyrkiet og Aserbajdsjan er to stater og én nation, og ønskede Guds nåde til dem, der mistede livet som følge af eksplosionen i Nagorno-Karabakh , og ønskede en hurtig bedring til de sårede og udtrykte sin medfølelse med vores nation. Han sagde:

"Som TCDD Transportation stræber vi efter effektiviteten og effektiviteten af ​​BTK og den midterste korridor."

"Mens vi styrker vores samarbejde med landene i regionen i retning af en mere effektiv og effektiv drift af Baku-Tbilisi-Kars-jernbanen og den midterste korridor, som har fungeret som den internationale jernbanekorridor mellem de asiatiske og europæiske kontinenter siden oktober 30, 2017, har vi øget vores behov fra fleksible varetariffer til forenklede toldprocedurer, højkapacitetsvogne. Som TCDD Transportation gør vi en stor indsats på mange spørgsmål, fra type til type.

Jeg tror på, at vi vil overvinde vores nuværende problemer sammen, samtidig med at vi giver gode resultater med det arbejde og den solidaritet, vi hidtil har udført under paraplyen af ​​den trans-kaspiske internationale transportrute (TITR) International Union.

Baku – Tbilisi – Kars Railway Line og Central Corridor, hvis position blandt de øst-vestlige korridorer er blevet styrket siden åbningen, fungerer som en vigtig transportforbindelse ikke kun mellem Asien og Europa, men også til at sørge for transport af Asien til det afrikanske kontinent og Rusland til Mellemøsten er kommet i forgrunden.

Med jernbanetransporten mellem Tyrkiet og Rusland startet via BTK-linjen, blev der skabt en ny nord-syd-korridor, som muliggjorde transport af forskellige destinationer og forskellige produktgrupper. “

Yalçın fortsatte sine ord ved at understrege, at BTK-linjen og den centrale korridor er en vigtig transportport for fortsættelsen af ​​handel med venlige lande, især i pandemiperioden:

"I alt 24 million 2023 tusinde tons gods, inklusive 65.811 TEU og konventionel transport, blev transporteret på Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinjen fra dens åbning til dens midlertidige lukning den 1. maj 470 på grund af vejfornyelsesarbejder mellem Marabda - Ahılkelek.

Siden begyndelsen af ​​2020 er passagen af ​​godstog mellem Asien og Europa foregået via Marmaray, som forbinder disse to kontinenter uafbrudt.

Marmaray, "Århundredets projekt", er den største tilhænger af miljøvenlig og hurtig transport ved at spare tid og energi, foruden den økonomiske kraft, som Baku-Tbilisi-Kars-jernbanen har bragt til vores land i international handel.

Derudover stod Kars Logistics Center, som skal skabe et vigtigt logistikcenter til transport via BTK og Central Corridor, færdigt og blev operationelt i maj 2021.”

TCDD Transportation General Manager Ufuk Yalçın udtalte, at CIM/SMGS fælles transportdokument er begyndt at blive brugt den 10. september 2021 i jernbanegodstransport udført på Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinje og den midterste korridor, og at med brug af CIM/SMGS fælles transportdokument, afsluttede Baku-Tbilisi-Kars og Han sine ord med at sige, at transport via den midterste korridor sparer både tid og omkostninger:

"Takket være disse arbejder er Baku-Tbilisi-Kars-jernbanen og den centrale korridor nu en vigtig aktør i de øst-vestlige jernbaneforbindelser.

Vores land fortsætter med at foretage vigtige infrastrukturinvesteringer samt traktor- og trailerinvesteringer for at styrke den uafbrudte jernbaneforbindelse mellem Asien og Europa via Baku-Tbilisi-Kars-jernbanen.

Vi mener, at med færdiggørelsen af ​​vejfornyelsesarbejdet mellem Marabda og Ahılkelek på kort tid, vil transporthastighederne og kapaciteten gennem den centrale korridor og BTK stige yderligere.

Det er dog vigtigt, at transporterne på denne strækning kan fortsætte som følge af en lang indsats, og hvad angår engagerede befordringer, afsluttes renoveringsarbejdet hurtigst muligt, og BTK-banen genåbnes til vores kunders service.

Takket være disse oprigtige og flittige bestræbelser vil de målrettede tal blive nået i transport fra Baku-Tbilisi-Kars jernbanelinje og den midterste korridor.

På den anden side med den nylige undertegnelse af "hensigtsprotokollen mellem Republikken Tyrkiet og Republikken Aserbajdsjan om Kars-Nakhchivan-jernbaneprojektet" af vores præsident, hr. Erdoğan, og præsidenten for Aserbajdsjan, hr. Aliyev , vil vore jernbaneforbindelser blive styrket mellem vore venlige og broderlige lande. Jeg ønsker dig held og lykke. Jeg håber, at vores møder vil være til gavn for vores land og region."

Dagsordenen for generalforsamlingen i Trans-Caspian International Transport Route International Union er; Analyse af transport på TITR-ruten, godkendelse af de reviderede tekster til TITR International Union Charter og forordningen om medlemskab af TITR International Union, godkendelse af aftaleteksten, der bestemmer omfanget af samarbejde og ansvar mellem parterne i organiseringen af ​​fragt transport i dannelsen af ​​containertog på TITR-ruten med brug af feederskibe, Det Kaspiske Hav (Aktau og Baku ( Emnerne omfattede godkendelse af teksten til aftalen om organisering af containertransport direkte på jernbane-vandlinjen med brug af feeder-skibe mellem Alat)) havne og optagelse af nye medlemmer i TITR International Union.