Arkæologiske rigdomme i Balıkesir diskuteres

Arkæologiske rigdomme i Balıkesir diskuteres
Arkæologiske rigdomme i Balıkesir diskuteres

📩 20/11/2023 11:50

Balıkesir Archaeology Meetings Symposium, arrangeret for 4. gang af Metropolitan Municipality, er startet. I det 3-dages symposium med temaet "Forskning om Mysia og omliggende kulturer" vil eksperter om emnet diskutere status for udgravningerne i Balıkesir. På symposiets sidste dag; Der vil blive foretaget et teknisk besøg på udgravningspladserne.

Det 30. "Balıkesir Archaeology Meetings Symposium", organiseret under ledelse af Metropolitan Municipality, startede i den antikke by Balıkesir, som er vært for 4 gamle byer. Det 3-dages symposium, som vil vare XNUMX dage i samarbejde med provinsdirektoratet for kultur og turisme, Balıkesir University, Bandırma Onyedi Eylül University og Balıkesir City Council, afholdes på Avlu Congress and Culture Center med temaet "Mysia and Environmental Cultures Research" med deltagelse af akademikere og arkæologer, der er eksperter på deres områder. Åbningssessionen af ​​symposiet, der startede med protokoltaler, blev overværet af Balıkesir University Fakultet medlem Prof. Dr. Modereret af Abdullah Soykan; Prof. er begge arkæologer. Dr. Ramazan Özgan og Prof. Dr. Det blev lavet med talerne fra Adnan Diler. De efterfølgende sessioner er som følger:

Ledet af Gürcan Polat; Nurettin Arslan "Assos and Neighboring Cops: Lamponia and Gargara", Hüseyin Murat Özgen "Opdagelser, kommentarer og forslag om den kulturarv, der er berørt af Reşitköy-dæmningen i Adramytteions landdistrikt, mens han startede redningsudgravningerne", Mustafa On the City Planahin of Kios” og Güzin Bilir lavede sine præsentationer om "Akheron Necropolis Excavations".

Sessionen blev ledet af Ahmet Tercanlıoğlu; Feride İmrana Sıddıkis "An Evaluation on the Erdek Zeytinliada Virgin Mary Monastery Baptistery" Recommendations" og Sabriye Çelik Uğuz lavede deres præsentationer om "Cultural Tourism and Adramytteion Festival Academy in the Relation between Archaeology, Music, Education, Festival and Tourism".

Sessionen blev ledet af Nurettin Arslan; Zühal Eylül İçlis "Classical-Hellenistic Period Castle Outpost Settlements and Cult Contents: Eksempler fra Adramyttene Field", Abdullah Kasım Sonkayas "A Comparative Study on Lydia-Mysia Relations in Sculpture", Ahmet Tercanlıoğlu's "Cyzicene Temple" Scyzicus "Cyzicus" af Hasan Kasapoğlu, "Comparative Analysis with Coroplastic Data and the Cult of Telesphoros in Parion and the Thrakia-Mysia-Troas Regions", Murat Karagöz's "Altars of Asclepius Uncovered in Antandros" og Seçil Çokoğullus præsentation af "Salvage of Ant" og Seçil Çokoğullu. om "En gruppe terrakottafigurer genvundet fra udgravninger".

Zeynep KOÇEL Erdem ledede sessionen; Sinem Mutlus "Evaluering af sortglaseret keramik fundet i udgravningerne af den gamle by Adramytteion med lignende prøver fra Anatolien", Hakan Aycans "Lysfarvet keramik fra den sene romerske periode genvundet i Klaros YK-sektoren", Ramazan Yılmaz's "Sene Cyzicus by". " "Lysfarvet keramik fra den romerske periode", Büşra Elif Kasapoğlus "Karakteristika og distributionsområder for Hellespont fløjtekeramik med aktuelle data", Evren Açars "Antandros Lesbos Amphoras" og Ali Rıza Cans "Differentiation of the Mysia-regionen og -traditioner geografien tæt på denne region" Han holdt oplæg om emnet.

EN TEKNISK TUR TIL UDGREVNINGSSTEDET BLEV FORETAGET SIDSTE DAG

Der vil blive afholdt 2 forskellige sessioner i løbet af de første 13 dage af symposiet, hvor mange fageksperter vil diskutere de udgravninger, der er udført i regionen, resultaterne af udgravningerne og deres bidrag til byens kultur og turisme ved at integrere disse fund i området. by og dagligdag. Den sidste dag af symposiet, som skal bidrage til den videre udvikling af igangværende undersøgelser og forskning i byen og den videre udvikling af Balıkesir inden for arkæologi, er; Der vil blive organiseret tekniske besøg på udgravningsstederne i Balıkesir.