Cumalıkızık i Bursa bliver en Zero Waste Village

Cumalıkızık bliver en Zero Waste Village i Bursa
Cumalıkızık bliver en Zero Waste Village i Bursa

📩 20/11/2023 11:59

Yıldırım kommune i Bursa forvandler UNESCO-arven Cumalıkızık Village til en landsby med nul affald med sloganet 'Alt går tilbage til naturen her'.

Yıldırım kommune har påtaget sig endnu et vigtigt nul-affaldsprojekt. Det forvandler Cumalıkızık Village, som er på UNESCOs verdensarvsliste, til en landsby med nul affald med sloganet "Alt går tilbage til naturen her".

Inden for projektets rammer kildesorteres alt affald, der indsamles fra virksomheder og husholdninger, og genanvendes. Alle pakker indsamles med emballageaffaldsindsamlingsudstyret, der er placeret på turiststederne og virksomhederne i landsbyen, sorteret efter deres kategorier på Yıldırım kommunes emballageaffaldsindsamlings- og separationsanlæg i Karapınar, sendt til genbrugsanlæg og genindført i økonomien. Derudover bliver madaffald fra virksomheder indsamlet og bragt til fødevareproduktionsfaciliteten og forvandlet til katte- og hundefoder til kære venner og leveret til knudepunkter og herreløse dyr i distriktet, især Yıldırım Animal Shelter.

MÅL: NUL AFFALD

Borgmester Oktay Yılmaz understregede, at de ser Cumalıkızık som en historisk og kulturel arv, der bør holdes i live og beskyttes i stedet for blot at se den som en økonomisk indtægtskilde, "Cumalıkızık er Yıldırıms port til verden. Cumalıkızık, som er på UNESCOs verdensarvsliste, er en hyppig destination for lokale og udenlandske turister hver sæson af året med sin 700 år gamle historiske struktur. Vi ser vores Cumalıkızık Village som en stærk afspejling af vores historie. Som Yıldırım kommune fortsætter vi med at arbejde uafbrudt for at forbedre dette turistcenter. I denne sammenhæng omdannede vi som Yıldırım kommune Cumalıkızık Village til en landsby med nul affald og gav den en ny identitet. "Med sloganet 'Everything Goes Back to Nature Here' sigter vi efter at genbruge alt det affald, der genereres i Cumalıkızık," sagde han.