Faren for oversvømmelse i Boğaçayı ophører

Boğaçayı Projekt til forebyggelse af oversvømmelser og rekreativt område blev forklaret til det videnskabelige råd
Boğaçayı Projekt til forebyggelse af oversvømmelser og rekreativt område blev forklaret til det videnskabelige råd

📩 19/11/2023 12:52

Antalya Metropolitan Municipality vil implementere 'Boğaçayı-projektet til forebyggelse af oversvømmelser og rekreativt område' som en beskyttelsesforanstaltning mod de store oversvømmelser og oversvømmelser, der tidligere har været oplevet i Boğaçayı. Boğaçayı Scientific Board afholdt et evalueringsmøde og feltundersøgelse vedrørende projektet, der dækker vandløbsforbedring og opholdsrum, der er planlagt i et cirka 1200 meter langt område nord for Boğaçayı-broen. Bestyrelsesmedlemmer gav fuld karakter til projektet, der ikke forstyrrer det naturlige miljø i Boğaçayı.

Boğaçayı Science Board, som blev dannet af akademikere, repræsentanter for relevante faglige kamre og institutioner og eksperter på området under ledelse af Antalya Metropolitan Municipality, blev informeret om 'Flood Prevention and Recreation Area Project', som Metropolitan Municipality vil udføre i Boğaçayı. Bestyrelsesmedlemmer udvekslede synspunkter på mødet og inspicerede derefter Boğaçayı, hvor projektet vil blive bygget. Bestyrelsesmedlemmer udtalte, at projektet er et lovende projekt, der passer til Boğaçayı og det naturlige liv.

DET FØRSTE PROJEKT FORVORDREDE DEN ØKOLOGISKE BALANCE

Holder et oplæg om projektet for medlemmerne af det videnskabelige råd, chefrådgiver for borgmesteren i hovedstadskommunen, Dr. Cem Oğuz udtalte, at offentligheden var vidne til resultaterne af det fejlbehæftede projekt, der blev implementeret i Boğaçayı af den tidligere administration, og forklarede de begåede fejl. Dr. Cem Oğuz sagde: "Den første fase af projektet, som blev lanceret i 2017, var et projekt, der blev fremsat med drømmen om yachter og havet, der kommer ind i den 750 meter lange sektion af Boğaçayı, og forstyrrer den økologiske balance. På det tidspunkt var ikke-statslige organisationer, faglige kamre og videnskabsmænd imod projektet. Det blev implementeret i 750 ved at konstruere mange armerede betongardiner i et område på cirka 200 meter langt og 2019 meter bredt i Boğaçayı. En anden fejl begået var at foretage en 2.5 meter dyb udgravning i dette område for at lukke havet ind. "Desværre er den naturlige balance med alt dette blevet fuldstændig forstyrret."

KYSTEROSION, MUDDER, FLUVE OG LUGT

Dr. Cem Oğuz forklarede én efter én skaderne forårsaget af 1st Stage-projektet til Boğaçayı, og sagde: "De resultater, vi forventede, begyndte at dukke op efter maj 2019. Da der ikke er vandgennemstrømning i sommermånederne, bliver dette område til en dam. Vandvegetation og alger begynder at vokse. Der er visuel forurening. Indtil videre har vi fjernet 8 tusind 929 tons vandgræs og 62 tons fysisk affald her. Nogle dele af den udgravede 2.5 meters dybde var helt fyldt. Erosion begyndte på kysten, fordi sedimentet fra oven, det vil sige materialer som sand og grus, ikke nåede kysten på grund af udgravningen af ​​dette område. Ifølge forskning fra videnskabsmænd i 2020 blev der påvist en kystregression på op til 1.2 meter. Iltbalancen i vandet forstyrres. Lugten startede på grund af svovlbrinte, der akkumulerede i bunden. Fluer steg på grund af stillestående vand."

PRIORITET ER AT FOREBYGGE OVERSVØMMELSE

Dr. Cem Oğuz påpegede, at Boğaçayı er et oversvømmelsesbassin, og sagde: "Der var alvorlige oversvømmelser i 2003, 2009 og 2015. Vi er nødt til at tage forholdsregler mod oversvømmelser. Prioriteten for det projekt, der skal udføres af vores hovedstadskommune, er at forhindre oversvømmelser her. Oversvømmelsesforebyggende sæt vil ikke være i form af armeret betongardiner lavet med 1 meter dybe pæle, især som i 11. Etape. Volden vil blive bygget med naturstensbelægninger bestemt af Statens Hydrauliske Værk, på en måde, der er egnet til naturligt liv, uden at forstyrre vandløbet, det vil sige uden udgravning. "Der vil blive skabt boliger ovenpå." sagde.

NYT LEVERINGSRUM UDEN AT FORORDE DET NATURLIGE MILJØ

Præsidentrådgiver byplanlægger Alper Gökçay gav følgende oplysninger om projektet planlagt i Boğaçayı: "Et rekreativt område vil blive tilbudt i et område på 47 tusind 300 kvadratmeter med faciliteter såsom grønne områder, cykel- og vandrestier, legepladser , sportsbaner, fuglekiggerstationer og en skatepark.” oprettes. Boğaçayıs naturlige miljø vil ikke blive rørt. Vi vil implementere miljø- og naturvenlig praksis. "Der vil være landskabsarbejder med planter, der er kompatible med klimaændringer, vand- og energibesparende systemer, solpaneler i egnede områder og elektriske ladestationer på parkeringsområdet."

ET GUNDERLIGT PROJEKT FOR BYEN

Chamber of Agricultural Engineers Antalya afdelingsformand Prof. Dr. Dursun Büyüktaş sagde, at han mente, at projektet ville være til gavn for Antalya og sagde: "Vi var vidne til, at både oversvømmelsesbeskyttelsen og rekreationsprojektet i Metropolitan Kommune var forberedt til at beskytte den naturlige struktur. Vi havde også forslag til projektet. Efter mødet gik vi rundt i marken. "Vi tror, ​​det ville være en fordel at organisere dette område på en måde, der bevarer den naturlige struktur," sagde han.

DEN METROPOLITANSKE BY LØST VORES BEKYMRINGER

Chamber of Geological Engineers Antalya afdelingspræsident Bayram Çeltik sagde: "Vi havde 2 bekymringer om det sidste projekt. Det ene er oversvømmelsesproblemet og det andet er grundvandsproblemet. Vi så på landene. Vi så, at vores bekymringer var ubegrundede. Alle forholdsregler er taget af hovedstadskommunen her. Der er ingen problemer med oversvømmelser eller grundvand. Vi vil gerne takke Antalya Metropolitan Municipality. På dette tidspunkt er der bygget rekreative områder og parker for offentligheden her. "Der er blevet udarbejdet et yderst nyttigt projekt," sagde han.

DET VILDE LIV VIL GENOPLEVE

Økologi- og dyrelivsekspert Ornitolog Prof. Dr. Ali Erdoğan påpegede, at vegetationen omkring bassinet er et egnet område for fugle og sagde: "Med projektet vil vi arbejde på, hvad vi kan gøre for dyrelivet og trækfuglene her.

Vi vil øge fugleaktiviteten her og gøre det til et sted, hvor fuglekiggere og fotografer kan arbejde komfortabelt. Fugle elsker at være på steder som dette, især i forårstrækperioden. Der vil også være en seriøs migrationsbevægelse her. "Der vil være smukke billeder, især i den periode," sagde han.

LOVENDE

Antalya Chamber of City Planners afdelingspræsident Funda Yörük udtalte, at de ikke så de fejl, der blev begået i 1. etape i det nye projekt i Metropolitan Municipality og sagde: "Det var håbefuldt for os, at dæmningen i oversvømmelsesprojektet formidlet til os sten ville være lavet af natursten, ikke beton. Det vigtigste i det nye projekt er at bevare dets naturlige struktur under hensyntagen til, at det levende væsen her ikke kun er et menneske, og andre levende væsner vil også blive omhyggeligt beskyttet.”