Jordskælvsadvarsel fra japansk ekspert: 'Det er ikke jordskælvet, der dræber mennesker, men bygningen'

Jordskælvsadvarsel fra japansk ekspert 'Bygninger dræber mennesker, ikke jordskælv'
Jordskælvsadvarsel fra japansk ekspert 'Bygninger dræber mennesker, ikke jordskælv'

📩 20/11/2023 12:09

I forlængelse af de træninger, han organiserede i de byer, hvor jordskælvet den 6. februar fandt sted, skabte Earthquake Training TIR "Explorer" og den japanske jordskælvsekspert Yoshinori Moriwaki for nylig bevidstheden om jordskælv og bygningsforstærkninger i Diyarbakır og Malatya i den østlige Anatolien-region. I træningen, hvor han øgede offentlighedens bevidsthed om det værst tænkelige scenarie, understregede Moriwaki, at "Det er ikke jordskælvet, der dræber mennesker, men bygningen."

Der var stor interesse for jordskælvsuddannelserne i Diyarbakır og Malatya, som omfattede japansk jordskælvsekspert, mesterarkitekt og civilingeniør Yoshinori Moriwaki.

Malatya Metropolitan Municipalitys borgmester Selahattin Gürkan deltog også i informationsmødet i Malatya, hvor mange branchefolk og interessenter deltog.

Gürkan talte før træningen og udtrykte sine holdninger til jordskælvet, at de så med jordskælvene, at det ikke var jordskælvet, men de jordskælvsbestandige strukturer, der dræbte mennesker.

MORIWAKİ: "DAF BEGYNDEDE AT BRUDE"

Yoshinori Moriwaki, som udtalte, at 81 af 52 provinser i Tyrkiet var i jordskælvszonen i første grad under jordskælvetræningen, sagde: "Der var et jordskælv i Erzincan i 1939, og så var der et jordskælv i Tokat i 1941. Jordskælv opstod som dominobrikker fra øst til vest. Der var et jordskælv i Gölcük i 1999. Den østlige anatolske forkastning var ikke blevet brudt i lang tid. For tre år siden var der et lille jordskælv i Silivri. Derefter indtraf Elazığ-jordskælvet. Den østlige anatolske forkastning, som ikke har været brudt i lang tid, er begyndt at bryde. "Desværre så vi jordskælvet den 6. februar," sagde han.

"DET ER IKKE JORDSkælvet, DET ER BYGNINGEN, DER DRÆBER MENNESKER"

Yoshinori Moriwaki lavede en jordskælvssammenligning mellem Tyrkiet og Japan og sagde: "5,5 størrelsesorden, det vil sige moderate jordskælv, forekommer mest i Kina. Japan er på 4. pladsen og Türkiye på 6. pladsen. Målt i kvadratmeter ligger Japan på 6. pladsen og Türkiye på 17. pladsen. Når vi ser på de største jordskælv i historien; I Tyrkiet havde jordskælvet i Erzincan i 1939 en styrke på 7,9, mens Thoku-jordskælvet i 2011 i Japan havde en styrke på 9. I betragtning af tabet af menneskeliv i jordskælvet ligger Tyrkiet pludselig på en 3. plads. Bygninger dræber mennesker, ikke jordskælv. Der er jordskælv i Tyrkiet ligesom i Japan, men der er mange tab af menneskeliv i Tyrkiet. Hvordan kan vi ordne dette? "Arkitekt- og ingeniørvenner, vi skal ordne det her, vi kan ordne det."

Moriwaki bemærkede, at bygningsinspektionssystemet startede i Tyrkiet i 2001 og sagde: "Men hvad var problemet? Hvis der er en bygningsmasse på 21 millioner i Tyrkiet, er 50 procent af den ikke i overensstemmelse med reglerne. Der er et Bygningskontrolsystem, men hvis det er uautoriseret, eller der ikke opnås tilladelse fra kommunen, kommer det ikke ind i systemet. Der er et problem her. Der er byggefred i Tyrkiet. Der er krig i Ukraine og Gaza, fred er nødvendig i disse krige, men når det kommer til fred til genopbygning, er det en anden sag. En journalist i Tyrkiet spurgte mig: 'Hvad synes du om zonefreden?' Da du spurgte, forstod jeg det ikke i starten, men nu forstår jeg det. Der er ikke noget, der hedder 'ulicenseret' eller 'ubeboet' i Japan. Hvis han skal lave renovering, får han tilladelse fra kommunen. "Det er sket indtil videre, men vi skal forsøge ikke at få det til at ske fra nu af," sagde han.

“JORDEN ER Blød PÅ MALATYASLETTEN; FARLIGT!"

Den japanske videnskabsmand Yoshinori Moriwaki annoncerede de mest rådne områder i Malatya. Moriwaki understregede, at boligbyggeri ikke skulle udføres i de regioner, han specificerede; Jeg kan sige, at i Malatya, som i Maraş og Hatay, er den bløde jord på den almindelige side farlig for byggeriet. "Det ville være godt at starte byomdannelsen i områder med godt underlag og på skråninger med hårdt underlag," sagde han.

HVAD ER DET VÆRSTE SCENARIO?

Yoshinori Morivaki besvarede også deltagernes spørgsmål om "det værste scenarie" og "tsunami"-muligheden på informationsmødet om jordskælvet i Malatya: "Efter Hatay er der en brudlinje, der strækker sig til Syrien og Cypern. Hvis denne fejl under havet går i stykker, kan der være risiko for tsunami; Generelt kan det være en bølge på én meter. Det værst tænkelige scenarie er både et jordskælv og et skred. I dette tilfælde er det værst tænkelige scenarie en bølge på 3 meter. Det er vigtigt, at bygninger er mindst 3 meter over havets overflade. Tsunamier ses dog ikke ofte i Tyrkiet. "Bølgelængden i jordskælvet i Izmir var en meter."

Moriwaki påpegede vigtigheden af ​​jordskælvstræning og sagde: "Jordskælvstræning og -øvelser udføres i Tyrkiet, men hvor mange gange om året? Jeg hørte højst en eller to. Når et barn i folkeskolen for eksempel får undervisning en gang om året, husker han eller hun ikke, hvad der blev lavet sidste år. I Japan tilbydes undervisning to gange om måneden, en gang om måneden i skolen og en gang om måneden i nabolaget. Børn er nu ved at vænne sig til, hvad de skal gøre med den undervisning, de modtager. Derudover tilbydes undervisning fra en ung alder. I Tyrkiet bør børn ikke høre eller se det. "Selvfølgelig viser vi ikke det dårlige billede af jordskælvet, men vi fortæller om jordskælvet," sagde han.