Thrace Region Gastronomy Research and Application Kitchen åbnet

Thrace Region Gastronomy Research and Application Kitchen åbnet
Thrace Region Gastronomy Research and Application Kitchen åbnet

📩 19/11/2023 12:37

Minister for industri og teknologi Mehmet Fatih Kacır lavede småkager sammen med eleverne fra Kırklareli University, Fakultet for Turisme, Institut for Gastronomi og Kulinarisk Kunst.

I sin tale ved åbningsceremonien for Thrace Region Gastronomy Research and Application Kitchen afholdt i universitetets rektoratbygning sagde Kacır, at projektet støttet af ministeriet blev implementeret inden for rammerne af Thrace Development Agency (TRAKYAKA) Social Development Support Program.

HAN LAGEDE COOKIES MED STUDENTER I GASTRONOMI OG KULINARKUNST

Kacır sagde, at køkkenet blev etableret med det formål at dyrke unge menneskers gastronomiske passion og træne fremtidens kokke: "Køkken er et væsentligt element i kulturarven. Tyrkisk kulinarisk kultur, som er et produkt af en unik geografi, er et køkken, der har diversificeret sig under indflydelse af forskellige civilisationer gennem historien." Sagde.

Kacır sagde, at det tyrkiske køkken, som blander forskellige kulturer, er en unik smagsmosaik med sin historie, originalitet, kulturelle rigdom og de produkter, det indeholder:

"Af denne grund stiger anerkendelsen af ​​det tyrkiske køkken over hele verden, og det er ved at finde en vigtig plads i gastronomiens verden. Vores madkultur når ud til et bredere publikum ved at blive promoveret på internationale platforme og afspejler vores lands kulturelle rigdom. Gastronomi og kulinarisk kunst er sammenflettet med fødevare- og drikkevareindustrien og tager en seriøs del af vores lands økonomi. Det bidrager også til turismen og landets økonomi. Fødevare- og drikkevaresektoren står for 2022 procent af de 46,5 milliarder dollars af turismeindtægter, vi vil opnå i 16,2. "Cirka 35 millioner af de 2 millioner ansatte i vores land arbejder inden for dette felt."

Kacır udtalte, at mere end 4 studerende vælger gastronomi og kulinariske kunstafdelinger hvert år, og bemærkede, at professionalismen på dette område øges hvert år.

Kacır understregede, at Tyrkiet er et gastronomiland i sig selv med sine frugtbare lande.

BEHOV FOR KVALIFICERET BESKÆFTIGELSE VIL OPFYLDES

Kacır udtalte, at Kırklareli-køkkenet har en vigtig plads på det gastronomiske kort over det tyrkiske køkken med dets unikke smag, lokale ingredienser og smag.

Kacır sagde, at Thrace Region Gastronomy Research and Application Kitchen vil hjælpe med at opdage, beskytte og fremme Kırklarelis unikke smag, fortsatte Kacır som følger:

“Med dette projekt vil vi yderligere styrke det tyrkiske køkkens position på verdensplan ved at fremhæve Thrakiens lækre smag og lokale madkultur. Vi vil imødekomme Kırklarelis behov for kvalificeret beskæftigelse i fødevare- og drikkevaresektoren. I bygningen på cirka 500 kvadratmeter, der var afsat til anlægget af Kırklareli Universitets rektorat, blev det nødvendige udstyr til køkkenet stillet til rådighed, og et øvekøkken blev etableret. Det vil opfylde de praktiske træningsbehov hos studerende, der studerer inden for køkken, gastronomi og kulinarisk kunst. "Det vil give faglige kvalifikationer, der vil hjælpe kvinder og ung arbejdsstyrke med at finde job inden for gastronomi."

Kacır forklarede, at projektet vil lette inddragelsen af ​​borgere i dårligt stillede grupper i beskæftigelsen, og udtalte, at studerende vil have mulighed for at arbejde deltid og øge produktdiversiteten og servicekvaliteten for virksomheder i regionen.

Kacır sagde, at der udføres projekter over hele landet af udviklingsagenturer under koordinering af ministeriet for at sikre fødevaresektorens bæredygtighed, at den økonomiske og sociale udvikling på dette område vil fortsætte med at accelerere.

Ved ceremonien blev rektor prof. Dr. Bülent Şengörur og TRAKYAKAs generalsekretær Mahmut Şahin holdt også taler.

Kacır og hans følge undersøgte det køkken, de åbnede, og modtog information fra akademikere og studerende. Kacır, iført et kokkeforklæde i køkkenet, gik hen til disken og talte med eleverne. cevizli og lavede chokoladechips-småkager, for derefter at tilbyde kagerne til gæsterne. Kacır besøgte derefter AK-partiets provinshovedkvarter og mødtes med partimedlemmer.