Türkiye fortsætter sit lederskab inden for solpanelproduktion i Europa

Türkiye fortsætter sit lederskab inden for solpanelproduktion i Europa
Türkiye fortsætter sit lederskab inden for solpanelproduktion i Europa

📩 18/11/2023 14:08

Minister for industri og teknologi Mehmet Fatih Kacır sagde, at Tyrkiet er nummer et i Europa og fjerde i verden inden for solpanelproduktion, og at de sigter mod at blive nummer to i verden for Tyrkiet inden for kort tid.

Kacır afgav udtalelser til journalister inden for rammerne af sine to-dages kontakter i Bruxelles.

Kacır understregede, at Tyrkiet har foretaget enorme investeringer i vedvarende energi i de sidste 20 år, og sagde: "I dag består 55 procent af den installerede kapacitet i Tyrkiet af vedvarende energianlæg." han sagde.

Kacır minder om, at energiministeren har udarbejdet en plan om at tilføje 2035 gigawatt hvert år indtil 5, især inden for sol og vind, sagde Kacır: "I denne sammenhæng lægger vi stor vægt ikke kun på installationen af ​​vedvarende energikraftværker, men også til at styrkelsen af ​​vores industri på disse områder." han sagde.

”Vi er nummer et i Europa og fjerde i verden inden for produktion af solpaneler. Målet er at blive nummer to i verden for Türkiye på kort tid.” Kacır sagde, at de også producerede solceller i Tyrkiet med den infrastruktur, der er bygget i de seneste år.

Minister Kacır sagde: "EU har ikke et alternativ til produktion af solpaneler ud over Tyrkiet. Vi er i øjeblikket nummer fire i Europa, hvad angår vindmøller. "Vores vindmølleproducenter har et forretningsvolumen, der nærmer sig 2 milliarder euro årligt." han sagde.

Kacır påpegede, at EU-landene i stigende grad har svært ved at konkurrere med Fjernøsten inden for vindmøller, forklarede Kacır, at i de tidlige dage gav det omfang, som Europa havde med sine egne hjemmemarkeder, og det faktum, at Kina udelukkende fokuserede på sit eget hjemmemarked. EU-virksomheder en vis lettelse med hensyn til konkurrence.

Kacır sagde: "Men nu har Kina et produktionsoverskud i mange sektorer, og der er en afmatning på dets hjemmemarked. "Dette lægger et pres på virksomheder i EU-medlemsstater med hensyn til konkurrence." sagde.

VINDINFRASTRUKTUR VIL VÆRE STÆRKERE

Kacır sagde, at næsten alle producenter af originalt vindmølleudstyr (OEM'er) allerede har investeret i Tyrkiet eller begyndt at arbejde med interessenter, "Vi ønsker at styrke den infrastruktur, vi har etableret i Tyrkiet. Med andre ord er der blevet dannet en enorm infrastruktur i Tyrkiet, især i Izmir og den Ægæiske region, i produktionen af ​​tårne, vinger og generatorer." sagde.

Minister Kacır påpegede, at de vil tage vigtige skridt for at øge deres produktionskapacitet til havvindmøller ved at accelerere investeringerne i den kommende periode.

POSITIVE SKRIDT MOT TYRKIET VIL BRINGE GEVINST FOR EU

Kacır forklarede, at alle disse skridt faktisk afslører Tyrkiets hovedretning med hensyn til COXNUMX-neutrale mål, sagde Kacır: "Det er meget vigtigt, at EU behandler Tyrkiet retfærdigt her. Tyrkiet er ikke et tredjeland for EU. Türkiye er et væsentligt element i EU's værdikæde. Derfor vil positive skridt vedrørende Tyrkiet i COXNUMX-grænseregler, andre handelsforordninger og investeringsbeslutninger og finansieringsområder gavne EU. Vær sikker på, hvis det giver én fordel for Tyrkiet, giver det to fordele for EU. ” vurderede han.

Kacır bemærkede, at EU har brug for Tyrkiet meget stærkt i den internationale konkurrence og sagde: "Derfor håber vi, at vi vil se en mere retfærdig, mere åben og mere positiv tilgang i alle disse processer, især revisionen af ​​toldunionen. "EU's behov for Tyrkiet mærkes mere og mere dag for dag." han sagde.

På den anden side er Kina verdens største solpanelproducentland. Mere end halvdelen af ​​verdens solpaneler produceres i Kina.