Vær forsigtig med vandet, der flyder fra hanen! Kan være fatalt

Vær forsigtig med vandet, der flyder fra hanen! Kan være fatalt
Vær forsigtig med vandet, der flyder fra hanen! Kan være fatalt

📩 20/11/2023 11:54

I opholdsrum; Vi åbner for hanen mange gange om dagen for at vaske hænder, børste tænder, gå i bad, det vil sige til personlig pleje og husholdningsrengøring. Vi tænker dog aldrig på de ruter, hvorigennem vandet når hanen. Men vandtanke i armeret beton i bygninger og VVS-udstyr, der fører vand til beboelsesrum, forringer vandkvaliteten og truer livet. Fordi bakterier fundet i ferskvand sætter sig i armeret betonvandtanke og VVS-udstyr. Legionellabakterier er også blandt de bakterier, der findes i ferskvand.

Drikkevand indeholdende legionellabakterier eller indånding af vanddråber forårsager legionærsygdom, som har symptomer, der ligner lungebetændelse. Ifølge data fra American Center for Disease Control (CDC) dør én ud af ti personer, der er inficeret med Leyonners sygdom. Her er detaljerne…

Vandbårne sygdomme påvirker hvert år hundredvis af millioner mennesker rundt om i verden. Legionærsyge er også blandt de vandbårne sygdomme. Legionellabakterien, der forårsager sygdommen, transporteres fra stillestående og ferskvandskilder til bygningers VVS-systemer.

Legionella bakterier; i boliger, skoler, hospitaler, hoteller og mange andre opholdsrum; Det kommer til live i vandrør, brusehoveder, jacuzzier og vandtanke i armeret beton.

Drikkevand indeholdende legionellabakterier eller indånding af vanddråber forårsager legionærsyge. Symptomerne på denne sygdom, som efterligner lungebetændelse, er; Disse er opført som høj feber, hoste og åndenød.

En ud af ti mennesker dør

Ifølge data fra American Center for Disease Control (CDC) dør en ud af hver ti mennesker, der får denne sygdom.

Ekomaxis bestyrelsesformand, Osman Yağız, afgav udtalelser, der gjorde opmærksom på sikkerheden af ​​vandet, der opbevares i vandtanke i bygninger inden for rammerne af kampen mod legionærsyge:

Vandbeholdere i armeret beton øger risikoen for sygdom

”Vandtanke, hvor vandet står stille, forårsager udvikling af legionellabakterier. Især i armeret betonvandtanke, hvis styrke svækkes og revner opstår over tid, ændres vandets temperaturværdier afhængigt af de ydre miljøforhold. Denne situation får den kemiske struktur af vandet til at forringes og i tanken; Det forårsager dannelse af rust, alger og bakterier. Af denne grund er det afgørende at vælge høj GRP vandtankteknologi, som har en meget høj styrke og isoleringskoefficient, i kampen mod legionellabakterier.

GRP vandtanke beskytter vandkvaliteten

GRP vandtanke, som er produceret med SMC eller glasfiberforstærket kompositmateriale, kendt som et højteknologisk materiale, påvirkes ikke af ekstremt varme og ekstremt kolde udendørsforhold, så der er ingen ændring eller forringelse af kvaliteten af ​​det oplagrede vand. På grund af den glatte overfladestruktur og glasfiberindholdet i GRP-lagerpaneler er permeabiliteten af ​​UV-stråler desuden tæt på nul. På denne måde i det oplagrede vand; Det forhindrer dannelsen af ​​alger, svampe og bakterier.

Det er dog nødvendigt ikke kun at begrænse kampen mod legionærsyge til vandlagringssystemer i armeret beton, men at behandle problemet mere omfattende og gennemgå hele VVS-systemerne i bygninger. "Derudover er udformningen af ​​drikkevandsinstallationerne i bygninger af erfarne ingeniører af stor betydning for at bekæmpe dette problem," sagde han.