Vil der blive givet 5 tusind TL bonus til pensionerede landmænd med ÇKS-registrering?

Vil der blive givet en Tusind TL-bonus til pensionerede landmænd med ÇKS-registrering?
Vil der blive givet en Tusind TL-bonus til pensionerede landmænd med ÇKS-registrering?

📩 20/11/2023 10:54

Specielt til republikkens 100-års jubilæum blev der udbetalt 12 TL bonusudbetalinger til mere end 5 millioner arbejdsløse pensionister mellem 11.-14. november. Mens pensionister fra SSK, Bağ-Kur og pensionskasser nød godt af en bonus på 5000 tusind TL, blev pensionister registreret i Farmer Registration System udelukket fra anvendelsesområdet. Det blev hævdet, at præsident Recep Tayyip Erdoğan gav instruktioner til pensionerede landmænd, der er registreret i Farmer Registration System (ÇKS). Her er den seneste situation vedrørende pensionsbonussen for landmænd i 2023...

Det forventes, at det at give 20 tusind TL pensionsbonus til landmænd vil være blandt dagsordenspunkterne på kabinetsmødet, som vil blive afholdt i Ankara Beştepe mandag den 2023. november 5 under formandskab af præsident Recep Tayyip Erdoğan.

Erdoğan, som meddelte i de seneste måneder, at en engangsbonusbetaling på 100 tusind TL vil blive udbetalt til pensionister specifikt til republikkens 5-års jubilæum, meddelte, at dette omfang omfatter pensionister tilknyttet SGK, Bağkur og Emekli Sandığı. Pensionerede landmænd, der var registreret hos ÇKS, kunne dog ikke nyde godt af denne bonus.

Denne situation forårsagede en reaktion fra landmændene, og CHP Mersin stedfortræder Ali Mahir Basarir udarbejdede et lovforslag om at give bonusser til pensionerede landmænd, der er registreret hos ÇKS. Basarirs forslag blev accepteret af parlamentets formandskab og offentliggjort i den officielle gazette den 18. november 2023.

Med accepten af ​​lovforslaget er den juridiske hindring for at give 5 tusind TL pensionsbonus til landmænd blevet elimineret. Derfor forventes det, at beslutningen om at give bonus til landmænd vil blive truffet på kabinetsmødet den 20. november 2023.

Hvem vil jackpotten blive givet?

Med godkendelsen af ​​lovforslaget er det forudset, at der vil blive givet en pensionsbonus på 5 tusind TL til pensionerede landmænd, der er registreret hos ÇKS. I den sammenhæng vil landmænd, der er tilmeldt ÇKS og modtager pension pr. 18. november 2023, kunne nyde godt af bonussen.

Dato, hvor bonussen udbetales

Lovforslaget indeholder ingen regler om datoen for udbetaling af bonusser. Men i betragtning af, at de tidligere 5 tusinde TL pensionsbonusbetalinger blev foretaget inden for en måned fra datoen for betalingsbeslutningen, forventes bonusudbetalingerne til landmændene at blive foretaget inden den 20. december 2023.

Jackpotmængde

I lovforslaget blev bonusbeløbet fastsat til 5 tusind TL. Dette beløb er det samme som de tidligere pensionsbonusbetalinger på 5 tusind TL.

Det forventes, at beslutningen om at give 20 tusind TL pensionsbonus til landmænd vil blive truffet på kabinetsmødet, der afholdes mandag den 2023. november 5, under formandskab af præsident Erdoğan. Denne beslutning vil være en betydelig økonomisk støtte for landmændene.