Indbyggere i Istanbul indånder luft i bedre kvalitet i metroen

bedre luftindånding i istanbul undergrundsbaner
bedre luftindånding i istanbul undergrundsbaner

IMM startede arbejdet med at forbedre luftkvaliteten i overensstemmelse med den nationale lovgivning i metroerne. Prøver indsamles fra køretøjet, platformen og billethallen, og dataene analyseres. Resultaterne undersøges, og partiklerne ødelægges ved kilden. PM 10-værdier i metroerne sænkes.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), hver dag over 2 millioner mennesker, der rejser til Istanbul for at øge luftkvaliteten i metroen er startet arbejdet. Projektet, der udføres i fællesskab af Metro İstanbul AŞ og İBB Miljøbeskyttelsesdirektorat, som er et datterselskab af İBB, vil indsamle data med Particulate Matter Sampling Device. Indsamlede prøver undersøges, og kilden til partiklerne bestemmes og ødelægges på stedet.

Resultaterne vil blive delt med beboerne i Istanbul

Metro Istanbul Energi- og miljøledelseschef Ismail Adiyah, der foretages målinger med regelmæssige intervaller i målingerne, og 80 kubikmeter strømning pr. Sekund gennem fans af den beskidte luft evakueres, gav følgende information om arbejdet:

”Vi foretager målinger i verdensklasse. Vi bestemmer kvaliteten af ​​luften i metroerne. Vi vil derefter arbejde på forbedringsmetoder. Vi vil fokusere på eliminering eller reduktion af støv og partikler ved kilden. Vores mål er dog at gøre indblæsningsluften mere steril. ”
Adyıl understregede vigtigheden af ​​at bruge høje standard måleinstrumenter til at opnå videnskabelige data om luftkvalitet og understregede, at pålidelige data ikke kan fås fra enkle enheder. Adirve sagde, almak Vi ønsker at få sunde resultater og formidle resultaterne på en gennemsigtig måde til vores folk ved at få støtte fra ingeniører fra universiteter og IMM Direktoratet for Miljøbeskyttelse. Vores mål er at forbedre luftkvaliteten yderligere. ”

Eksperter analyserer luft

Bahar Tüncel, miljøingeniør ved Direktoratet for Miljøbeskyttelse i Istanbul Metropolitan Municipality, oplyste, at de måler forurenende stoffer som partikler, kulilte, nitrogenoxid og ozon på forskellige stationer i 26 og sagde:
”Linierne Yenikapı-Hacıosman (M2) og Kadıköy-Tavşantepe (M4) måles ved 10-stationen bestemt til 6 daglige perioder. Vi sigter mod at bestemme luftkvalitetsværdierne, som metroen bruger, og medarbejderne indånder. Vi ønsker at bære disse værdier langt over de standarder, der er anført i vores nationale lovgivning om vurdering og styring af luftkvalitet. Vi vil gennemføre forbedringsundersøgelser i henhold til analyseresultaterne Iyileştirme

Tuncel præciserede dataindsamlingsprincippet for partikelproduktudtagningsenheden og erklærede, at den har evnen til at udtage meget fine støvprøver ved at trække 2,3 kubikmeter luft i timen fra skorstenens sektion og erklærede, at de ville have mulighed for at registrere partiklerne med automatiske analysatorer og samle prøver på filteret i perioden. Cel Efter en måledag ændres filtre automatisk. Derefter udføres elementanalysen af ​​de indsamlede prøver. Vi vil bestemme luftens kvalitet, bestemme kilden til forurenende stoffer og foretage forbedringer. ”

Enhed til prøveudtagning af partikler
Enhed til prøveudtagning af partikler

Hvad er PM10?

Partikulære stoffer indeholder tungmetaller såsom kviksølv, bly, cadmium og kræftfremkaldende kemikalier og udgør en risiko for menneskers sundhed. Disse giftige kemikalier kombineres med fugt og omdannes til syre. Da udstødningspartikler fra sod, flyveaske, benzin og dieselkøretøjer indeholder skadelige stoffer som f.eks. Kol tjærebestanddel, kan langvarig inhalering af disse forårsage betydelige sygdomme.

Mere end 10 mikron PM holdes i næsen. 10-1 mikrondiametre passerer gennem kapillærkarrene, mens mindre end 2 mikron akkumuleres ved at nå lungerne og bronchiene gennem luftvejene, mens de med 0,1 mikron diameter kan transporteres fra kapillæren til blodet.

Railway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar