Ankara İzmir højhastigheds togprojekt står over for risikoen for hullerne

ankara izmir højhastighedstogprojekt står over for risikoen for synkehul
ankara izmir højhastighedstogprojekt står over for risikoen for synkehul

Chamber of Geological Engineers of the Union of Chambers of Turkish Engineers and Architects (TMMOB), der udarbejdede en rapport om Ankara - Izmir High Speed ​​Train, som planlægges åbnet i 2022, advarede mod dannelsen af ​​huller i Eskişehir-delen af ​​linjen.


I erklæringen i værelset blev det oplyst, at projektet står over for risikoen for huller, og det blev anført, at "En bestemt del af ruten Ankara-İzmir High Speed ​​Train er passeret gennem de fordampende klipper, der smelter og fører til hulhulformationer".

I erklæringen fra kammeret sagde han: ”Hvert år i verden og i vores land, jordskælv, jordskred, oversvømmelser, klippefald osv. På grund af naturlige og geologiske årsager. Mange farlige og store naturrelaterede begivenheder, der kan forårsage tab af liv og ejendom, forekommer. En af disse begivenheder er sinkhulformationer, der har været på vores dagsorden i de senere år.

Dannelse af synkehullet er generelt forårsaget af bevægelse af grundvand eller forskellige typer vand, der strømmer gennem overfladen af ​​de geologiske enheder, der opløses (kulsyreformede klipper, fordampninger), og store huler eller smeltehuligheder forekommer under jorden som et resultat af manglende evne til at bære vægten, og det øverste dæklag kollapses pludselig. ..

I Konya forekommer Karapınar, Sivrihisar (Eskişehir), især Karaman, Aksaray, Çankırı, Sivas, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Afyonkarahisar, Siirt, Manisa og Izmir i mange regioner. En af de vigtigste årsager til stigningen i grovformationer i de senere år er overdreven og ukontrolleret brug af grundvand.

I regionen mellem Sivrihisar (Eskişehir) distriktet Sığırcık, Göktepe, Kaldirkoy og Yenikoy har 2 sinkhuller med diametre mellem 50 m og 0.5 m og dybder mellem 15 m og 8 m forekommet i de sidste par år. I henhold til observationer foretaget i marken og senere undersøgelser af satellitbilleder; Det er nødvendigt at tage presserende forholdsregler for denne region, hvor gryden er dannet, for at være placeret kun 1.5 km syd for Polatlı-Afyon-delen af ​​Ankara-Izmir High Speed ​​Train Route, som er under opførelse.

Det er blevet bestemt, at en bestemt del af Ankara-Izmir High Speed ​​Train-ruten passerer over de fordampende klipper, der smelter og fører til sinkhulformationer. Det er af stor betydning, at de geologiske-geotekniske undersøgelser af ruten, hvor en vigtig teknisk struktur som High Speed ​​Train passerer, udføres på en måde, der også afslører årsagerne, der forårsager dannelse af synkehul.

Som TMMOB Chamber of Geological Engineers har vi henledt opmærksomheden på geologiske problemer, især jordskred, på ruten High Speed ​​Train (YHT), som er under opførelse mellem Ankara og Istanbul. Generaldirektoratet for TCDD overvejede dog ikke vores advarsler; Som et resultat heraf har ministerrådet med afgørelse truffet af Ministerrådet fået en prisstigning til priser, der overstiger 40% af projektets byggepris. På grund af denne uforudsigelighed, der spildt offentlige ressourcer, er opførelsen af ​​ruten Ankara-Istanbul YHT (primært Bozüyük-Arifiye) endnu ikke afsluttet.

Tilsvarende; Vores advarsler om, at mange problemer, der opstår fra jorden, vil blive stillet til rådighed under byggeprocessen for Istanbul 3. lufthavn på grund af årsager som f.eks. Den valgte placering inkluderer mange naturlige eller kunstige søer og svage tekniske egenskaber for jordeenhederne og er blevet ignoreret af Ministeriet for Transport og Infrastruktur. Processen har imidlertid berettiget vores afdeling, og opførelsen af ​​Istanbul 3. lufthavn er delvist afsluttet, som har de samme kvaliteter i verden med omkostninger langt over lignende projekter.

På grund af det faktum, at ruten Ankara-İzmir High Speed ​​Train passerer cirka 1.5 km nord for det område, hvor synkerne er dannet af Chamber of Geological Engineers of TMMOB, vil offentligheden i dag kunne undgå tab af liv eller ejendom, som ikke kan kompenseres for i fremtiden. For at informere og advare relevante og ansvarlige offentlige institutioner blev der udarbejdet en rapport om dannelsen og risikoen ved huller i Eskişehir-Sivrihisar YHT-ruten.

Som TMMOB Chamber of Geological Engineers advarer vi dig endnu en gang.

  • MTAs generaldirektorat, DSİs generaldirektorat og AFAD-formandskabet ved at understrege emnets betydning sammen med de relevante afdelinger af universiteter og beslægtede faglige organisationer, især Chamber of Geological Engineers of TMMOB, er begyndt at udgøre en trussel mod liv og ejendomssikkerhed i vores land inden for en bestemt plan, "Obruk Risikokort" skal udarbejdes ved at gennemføre detaljerede geologiske, geotekniske, hydrogeologiske og ingeniørgeologiske undersøgelser og undersøgelser af regionerne.
  • Obruk-risikokort, der skal udarbejdes, bør stilles til rådighed for offentligheden, og de nødvendige foranstaltninger bør træffes.
  • Forskning, planlægning og konstruktion af ingeniørstrukturer under hensyntagen til dannelsen af ​​synkehullet, der vokser i regionen og stiger i antal hver dag, især Generaldirektoratet for Jernbaner, der i øjeblikket udfører Ankara-Izmir High Speed ​​Train-projektet og planlægning og ingeniørtjenester i denne region. skal udføre processer.
  • Det skal demonstreres, at Izmir-Ankara højhastighedstogprojekt, som er under opførelse af generaldirektoratet for TCDD, vil blive påvirket af de mulige sinkhulformationer af højhastighedstogprojektet ved at forny de geologisk-geotekniske, hydrogeologiske og teknologiske geologiske undersøgelser i sektionerne af Polatlı-Afyon-ruten nær de områder, hvor synkehullsformationerne ses. Ellers er det tydeligt, at de hulhuller, der kan forekomme under drift, vil true livssikkerheden.

Som et resultat af det i udsagnet om, at synkehullerne blev dannet i landbrugsområder langt fra boligområder, forårsagede det ikke betydelige tab af liv og ejendom indtil i dag, som et sidste ord, “synkeformationer, der kan forekomme i områder, hvor tekniske strukturer som High Speed ​​Train vil blive brugt intensivt af mennesker, vil føre til betydelige skader og nye katastrofer. det kan åbne ”.

For at nå rapporten KLIK HERRailway News Search

Vær den første til at kommentere

Yorumlar