Hvem er Harun Kolçak?

Hvem er Aaron Kolcak
Hvem er Aaron Kolcak

Harun Emin Kolçak (fødselsdato 15. juli 1955, dødsdato Istanbul - 19. juli 2017, Istanbul) tyrkisk sanger og sangskriver. Han var søn af biografkunstneren Esref Kolçak.

Hans liv og karriere


1955-1977: første oplevelse
Født i Istanbul i 1955 startede kunstneren sine musikstudier med at spille basguitar i disse år, mens han fortsatte sin uddannelse i Saint Benoit, og da hans lidenskab for musik steg, afsluttede han sin uddannelse ved at tale til sin far, Esref Kolçak, som var biografkunstner, og startede sine professionelle musikstudier. Han startede sine første studier med Erkin Koray, der er kendt som far til rockmusik. I 1977 spillede han basguitar på albummet Passion, udgivet af Erkin Koray.

1978-1990
Da han kom til Armed Poda Ritm 68 Orchestra som basgitarist i 1978 vendte Kolçak tilbage til jazz og arbejdede med musikere som Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan og Erol Pekcan og øgede sin musikalske oplevelse. Senere modtog han et tilbud fra Onno Tunç om at slutte sig til sit orkester. Kolçak, der begyndte at synge med opmuntring fra Sezen Aksu, som hun mødte ved denne lejlighed, arbejdede som basgitarist, vokalist og solist i Onno Tunç Orchestra i 7 år. Han modtog priser ved sangkonkurrencerne med navnet Kuşadası "Kuşadası Golden Pigeon Music Competition" og Antalya "Mediterranean Mediterranean Music Competition" med duetter, han lavede med Zerrin Özer og Aşkın Nur Yengi. I løbet af denne periode udførte hun backing vocals for Nilüfer, Sezen Aksu og Zerrin Özer albums.

1991-2017
I 1992 fik han en stor pause med albummet Beni Affet, som blev produceret af Onno Tunç. Med sangen "Gir Kanıma" på dette album, som også inkluderer teksterne fra Sezen Aksu, fik Harun Kolçak sit navn skrevet i tyrkisk pop, som oplevede en boom. Kolçak, der lavede teksten og musikken til de fleste af sangene på albummet, gav også mange værker til andre kunstnere. Emels album Faka Bastın, der blev udgivet samme år, indeholdt to Kolchak-værker. Mod slutningen af ​​1993 blev Kolçaks andet album En Great Aşk udgivet. På dette album valgte Kolçak at arbejde med İskender Paydaş. I samarbejde med Bendeniz i 1994 udgav Kolçak en single med kunstneren kaldet “We” og lavede tilbage sang til Bendeniz II albummet. I samme år komponerede Emel, der tiltrak opmærksomhed med sin musikvideo, sangen "Jeg er bange".

I 1995 udgav Harun Kolçak, der skiftede pladeselskab og skabte et nyt image ved at klippe sit overskæg og vokse håret, albummet "Stay with Me". Kunstneren fortsatte også med at arbejde med Paydaş på dette album. I 1996 blev han udvalgt som "Bedste næstsanger" med sin sang "Müptelayım Sana" i "Müptelayım Sana" i "Müzikos Festivalis 13", hvor 96 lande i Litauen deltog. I 1998 udgav han sit fjerde album Surrendered. Kunstneren, der også arbejdede med İskender Paydaş og Eser Taşkıran, lavede en duet med Aşkın Nur Yengi i en Sezen Aksu-sang efter et stykke tid.

Kolçak, der startede 2000'erne med at flytte til et nyt musikfirma, udgav sit femte album, Yaşasın, men albummet gjorde ikke meget lyd. Efter dette album forblev Kolçak tavs med hensyn til musik i et stykke tid og deltog i reality showet Ünlüler Çiftliği i 2004. Han lavede et skuespileksperiment i en tv-film kaldet Liar Foreigner. Han vendte tilbage til musikverdenen i 2006 med albummet The Musician. Kolçak arbejdede med Mustafa Ceceli i albummet produceret af Sezen Aksu. I denne periode fokuserede kunstneren på personlig udvikling og religiøse studier og skrev en bog kaldet The End of the Pavacy Ifølge Oracle Aziz Malachy i samme år.

Kolçak udgav sit sidste album, I'm Born Again, bestående af nye sange i 2012. I oktober 2013 startede Harun Kolçak projektet & Rock Off. Gruppen, der inkluderer Kolçak, Can Güney, Yusuf Tunceli og Orkun Gezer, udførte deres første forestilling i Okan Bayülgens program kaldet Makina Kafa.

I 2016, til ære for 25-året for hendes fortolkning, udgav hun projektet fra kvart århundrede, hvor hun fortolket 14 sange som en duet med sangere, hovedsagelig fra den nye generation. Albummet tiltrak stor opmærksomhed, og Kolchak tog det tilbage til hitlisterne efter en lang pause. Selvom han begyndte at arbejde med det andet af Quarter Century før sin død, forblev albummet i projektfasen med Kolçaks død. Den vandt den 11. Pantene Golden Butterfly-pris den 2017. december 44. Hans far Esref Koçak modtog prisen på hans vegne.

Sygdom og død
Harun Kolçak forklarede sine fans, at hun har kæmpet med prostatakræft i et stykke tid i 2010. Han blev opereret i 2014 for prostatakræft. ”Døden tilføjer mening til mange ting i livet. For at forklare, hvordan han kæmpede med sin sygdom med ordene ”Hvis vi var udødelige, ville vi ikke værdsætte hinanden”, sagde Kolçak, at han overvandt kræft med sin åndelighed og at han var på alkalisk diæt.

Onsdag den 22. juni 2016 kom Harun Kolçaks sygdom tilbage. Harun Kolçak blev straks ført til hospitalet og gennemgik en ny operation. Det blev rapporteret af nære venner af kunstneren, som blev behandlet i intensiv pleje, at Harun Kolçak var ved bevidsthed, men kun kunne reagere med øjnene. Kolçak, der forlod intensivafdelingen den 8. juli, genvandt sit helbred. Kunstneren, som blev indlagt igen på grund af sin sygdom i juli 2017, døde i en alder af 19 år på Maslak Acıbadem Hospital, hvor han blev behandlet om aftenen den 2017. juli 62 på trods af interventionerne. Hans lig blev fjernet fra Teşvikiye-moskeen og begravet på familiekirkegården i Gemlik-distriktet i Bursa.

album

 • Tilgiv mig (1991)
 • Greatest Love (1993)
 • Stay With Me (1995)
 • Overgivet (1998)
 • Længe leve (2000)
 • Musiker (2006)
 • I'm Born Again (2012)
 • Quarter Century (2016)
 • Jubilæum (2020)

singler 

 • Vi (Beneniz og Harun Kolçak) (1994)
 • Kærlighed vil altid ændre mig (2007)

Andre værker 

 • Call to Dance - med Zerrin Özer i 1986 Kuşadası Golden Pigeon Music Competition
 • Igen - med Aşkın Nur Yengi ved Kuşadası Golden Pigeon Music Competition i 1987
 • Sig gode ting - med Aşkın Nur Yengi ved Eurovision Song Contest 1987
 • Keloğlan - Som medlem af Group FM i 1987 Eurovision Song Contest
 • Bile Bile - duet i Aşkın Nur Yengis Valentine-album (1990)
 • Benimsin - duet i Aşkın Nur Yengis album Haberci (1997)
 • Efkarım Tarumar - Duet på Serpil Barlas 'album (1998)
 • Hør mig lyt til mig - 41 Times Mashallah (2006)
 • Der er nogen - duet i Bendenizs album I Change (2006)
 • No Reason - duet på Egoists ti album (2007)
 • Undskyld - duet på Betül Demirs Super-album (2008)
 • One Night - Çınar Vol. I (2008)

Film

Som skuespiller 

 • Lead Soldier (2002)
 • The Filthy Seven (2012-2013) Hurşit Van Beethoven

Musikhold 

 • Kælenavn Goncagül (1987)
 • The Lying Stranger (2006)
 • The Stranger Inside Me - I Love You (2008) 

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer