Istanbul lufthavn modtager prisen Best of Europe i digital transformation

Istanbul lufthavn modtog prisen for de bedste i Europa inden for digital konvertering
Istanbul lufthavn modtog prisen for de bedste i Europa inden for digital konvertering

Iøjnefaldende med sin unikke arkitektur, stærke infrastruktur, overlegne teknologi og rejseoplevelse på højt niveau samt dets 'smarte lufthavn'-koncept er Istanbul lufthavn blevet en del af "16. ACI Europe Awards" arrangeret af International Airports Council (ACI). 'Bedste lufthavn' pris.


Tyrkiets indgang til verdens Istanbul Lufthavn, men alligevel som et resultat af at integrere designfasen alle processer med digitalisering og teknologi hvert eneste punkt i lufthavnen, Airports Council International (ACI) arrangeret af den "16. ACI Europe Awards" Digital Transformation under ((Best European Airport Award - for digital IGA Istanbul lufthavn blev uddelt sin pris ved 17. ACI Europe Awards tirsdag den 2020. november 16 i Bruxelles, Belgien.

Istanbul Lufthavn, lederen af ​​digitalisering ...

Istanbul lufthavn i Tyrkiets mest intelligente placering Lufthavn såvel som mobilitetsakse for standard lufthavnstjenester, der tilbydes passagerer, er kendetegnet ved innovative teknologiske tjenester. Istanbul lufthavn i det e-pas, der allerede er leveret til passagererne, intelligente oversættelsestjenester, mobile applikationer, smart parkering, 5G, intelligent sikkerhed med vigtige tjenester såsom digital intelligent robot, Tyrkiet på vegne af 'teknologiværdi' produceres.

"Vi sætter digitalisering og teknologi i centrum af Istanbul Lufthavn"

Kadri Samsunlu, formand og general manager for IGA Airport Operations, foretog evalueringer af tildelingen af ​​Istanbul Lufthavns bedste lufthavn i Europa inden for digital transformation; ”Først og fremmest vil jeg gerne understrege det; Det vigtigste krav fra vores passagerer fra os er at opleve digitale rejser ... Vi har placeret digitalisering og teknologi i hjertet af Istanbul Lufthavn siden den første dag under hensyntagen til denne efterspørgsel. I denne retning er vi i stand til at tilbyde vores passagerer en unik digital rejseoplevelse i Istanbul Lufthavn takket være de smarte løsninger, vi tilbyder, der matcher visionen for SESAR (Single European Sky ATM Research) og drager fordel af den brede vifte af teknologi. I den nærmeste fremtid er vores hovedmål at multiplicere vores hastighed inden for digital integration og flytte lufthavnens operationer til punktet 'teknologisk styring'. Det første trin i denne proces er applikationen til digital tegnebog. Denne applikation vil blive fulgt af en kommerciel platform kaldet Ist-buy. Vi kan kalde denne platform 'lufthavnens' markedsplads. Alle vores butikker i vores lufthavn får mulighed for at markedsføre deres produkter her. Den mest ambitiøse teknologiske applikation, der planlægges implementeret i 6 måneder i Istanbul Lufthavn, vil være biometri, dvs. rejse- og shoppingmuligheder med ansigtsdata. Med applikationen matches passagerens billet, pas og digitale biometriske data over Istanbul Lufthavns mobilapplikation. Derudover undervejs gik vi ud med begrebet "Smart Airport", kunstig intelligens understøttet smart sohbet systemprojekt, vil vi give vores passagerer øjeblikkelige underretninger i vores lufthavn og support døgnet rundt. Siden den første dag har vi tilstræbt at øge produktiviteten ved at bruge kunstig intelligens på alle punkter i vores forretningsprocesser. Med IoT-teknologien (Internet of Things) har vi også implementeret sporingsmekanismer i vores lufthavn. Som en smart, bæredygtig og folkeorienteret lufthavn tror jeg oprigtigt, at succes primært er gennem passagertilfredshed. At gøre denne tilfredshed bæredygtig er at bruge mulighederne i den digitale verden ud over vores fantasi fra tid til anden og at bruge dem korrekt og effektivt. Det faktum, at vi blev anset for værdig til 'Digital Transformation Award' inden for rammerne af "7. ACI Europe Awards" -programmet arrangeret af Airports Council International (ACI) er et konkret bevis og en spændende indikator for, at vi er på rette vej, mens vi går mod vores mål. Som IGA vil vi fortsætte vores bestræbelser på at gøre Istanbul lufthavn til en pioner og et eksempel for verden med sit 'Smart Airport' koncept, hvor vi har bygget sin digitale infrastruktur med de mest avancerede teknologier i designfasen. " brugte udtrykkene.

"Vi har altid troet på kraften i digital transformation"

Ersin İnankul, vicegeneraldirektør for digitale tjenester og handel ved İGA Airport Operations; ”Trods at være en ung lufthavn i en så udfordrende kategori, hvor internationale lufthavne konkurrerer, er han meget glad for at blive udvalgt til 'Europas bedste'. Vi er stolte og glade for at have bragt en så meningsfuld pris til vores land. Vi har altid troet på kraften i digital transformation. Ved at designe en smart lufthavn er vi kontaktet med en strategi, der tilpasser sig teknologiske ændringer på den hurtigste måde og er en pioner inden for digital transformation. Vi tilstræbte løbende at øge effektiviteten ved at bruge kunstig intelligens på hvert punkt i vores forretningsprocesser. Vi kan udføre tæthedskontrol i indtjekningsområdet, toiletter og tilbedelsessteder gennem kunstig intelligens. Med sensorerne kan vi se, hvor travlt der er i lufthavnen, og vi kan styre team og ressourcer i overensstemmelse hermed. Vi bar vores lufthavn til det højeste niveau med hensyn til teknologi med rekordniveau udstyr. Som et resultat nåede vi ud til denne pris, som beviste, at vi er de bedste i Europa inden for digital transformation, og vi er stolte. " Han talte i formen.


sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar

Relaterede artikler og reklamer