Alstom Bombardier Consortium til at producere tog til Maya Railway Project

maya skinne

Konsortiet, der består af Alstom Transport Mexico, Bombardier Transportation México, Gami Ingeniería e instalaciones og Construcciones Urales Procesos Industriales, vil producere tog til Mexicos Maya-jernbaneprojekt, et storstilet jernbaneprojekt, der har til formål at transformere bæredygtig mobilitet i landet. Den samlede værdi af kontrakten er ca. € 1,3 mia. (Over US $ 31 mia. Dollar). Alstom-Bombardiers andel er ca. 1 mia. Euro.

Det vindende forslag blev annonceret af National Tourism Promotion Fund (Fonatur) den 26. maj, efter at dets tekniske udvalg godkendte konsortiets operationelle, tekniske og økonomiske forslag. De faktorer, der bestemte Fonaturs beslutning om at vælge det vindende konsortium var omkostninger, grad af integration, leveringstider og designforslag.

”Vi er meget stolte over at være valgt til at levere det fulde signalanlæg sammen med Tren Maya, et tog til Mexico, bygget i Mexico. Designet af de tre togtyper - Xiinbal, Janal og P'tal - er unikt for Mexico og inspireret af mayakulturen, hvor linjerne, hastigheden og skønheden i den majestætiske jaguar var inspiration til toget. ”Produktionen af ​​Tren Maya starter straks med den mexicanske arbejdstager efter underskrivelsen af ​​kontrakten,” sagde Maite Ramos, administrerende direktør for Alstom México.

Under ledelse af Alstom-Bombardier vil konsortiet være ansvarlig for design, fremstilling og idriftsættelse af 42 X'trapolis-toget samt det fulde signalanlæg og mere end 1.500 km vejudstyr, inklusive design, levering og installation af ETCS-indbygget teknologi. Udnyttelse af hele Alstom-porteføljen, herunder ETCS, låsning, trafikstyring og telekommunikationssystemer. Derudover er konsortiet ansvarlig for opførelsen af ​​vedligeholdelsesbutikker og garager og eftersalgsservice af systemudstyr.

maya skinne

Alstoms nye X'trapolis-model til Tren Maya vil udnytte koncernens produktions- og tekniske potentiale til at producere et opdateret, konkurrencedygtigt og pålideligt tog baseret på tog, der allerede har bevist deres værdi. X'trapolis-toget er en solid platform med et modulært interiør - alle konfigurationer er mulige fra den samme lette krop. Indtil videre er 5500 X'trapolis-biler blevet bestilt over hele verden. Dette tog vil også bruge input og ekspertise fra tidligere Bombardier, især den lette Flexx Eco-bogie designet til en maksimal hastighed på 176 km / t. Mere end 8.300 enheder af samme bogie-model er blevet bestilt eller leveret til dato i Saudi-Arabien, Sverige, Norge, Tyskland og især Det Forenede Kongerige.

Konsortiet vil tilbyde X'trapolis i tre forskellige konfigurationer: den første i en fleksibel og behagelig standard serviceinstallation (Xiinbal); andenpladsen (Janal), der prioriterer restaurantvogne; og den sidste (P'atal) i langdistancekonfigurationen. Alle versioner giver passagererne rigelig benplads i deres sæder og masser af plads til at bevæge sig. Passagerer har mere end nok plads til at opbevare deres bagage med tagbøjler lånt fra Alstoms intercity-tog Coradia og lodrette hylder i hver vogn. Passagerer med nedsat mobilitet har fuld bevægelsesfrihed, da gulvet er fladt overalt. På X'Trapolis vil passagerer drage fordel af højtydende HVAC og store vinduer med en betagende udsigt over Maya-regionen.

Tog Maya kort
Tog Maya kort

Alstom er hovedleverandør af ETCS-udstyr ombord og på vejene, der repræsenterer 70% af verdens jernbanesystemer i drift og 18.000 kilometer veje over hele verden, hvilket giver betydelige fordele med hensyn til besparelser på vedligeholdelsesomkostninger, sikkerhed, pålidelighed, punktlighed og trafik kapacitet.

Tren Maya er et omfattende mobilitetsprojekt på 1.525 kilometer, der sigter mod at udvikle og forbinde den sydøstlige del af landet med Yucatán-halvøen og vil være et stort løft for mobilitet og økonomisk vækst i denne del af Mexico. Samlet set vil projektet skabe 4.500 direkte og 7.500 indirekte job, hvilket vil skabe betydelig økonomisk udvikling for samfundet. Alstom vil fremstille de 42 tog på Ciudad Sahagún Hidalgo-anlægget.

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar