Barrierefri kommunikationsmål i Başkent: Uddannelse af tegnsprog for chauffører i offentlig transport fortsætter

barrierefri kommunikation i målet massetransport i hovedstaden
barrierefri kommunikation i målet massetransport i hovedstaden

Tegnsprogstræning, som EGO's generaldirektorat giver de chauffører, der bruger offentlige transportbiler og sikkerhedspersonale, der arbejder i jernbanesystemer inden for rammerne af "Jeg lærer tegnsprogsprojekt" i samarbejde med byrådet i Ankara, fortsætter. I alt 3 tusind 3 chauffører og sikkerhedspersonale vil have lært tegnsprog i de kurser, der blev startet den 918. marts, verdens øre- og høredag.

Uddannelserne, der er igangsat inden for rammerne af "Jeg lærer tegnsprogsprojekt", udarbejdet i samarbejde med EGO's generaldirektorat og Ankara byråd, fortsætter uden at bremse.

Med "Tegnsprogstræning", der blev lanceret den 3. marts, World Ear and Hearing Day, lærer chauffører, der bruger køretøjer med offentlig transport, og sikkerhedspersonale, der arbejder i jernbanesystemer, tegnsprog.

3 OFFENTLIGE TRANSPORTDRIVERE OG SIKKERHEDSPERSONAL FÅR UDDANNELSE

I alt 2 tusind, herunder 532 tusind 200 medarbejdere, der arbejder i EGO's busoperationsafdeling, 400 medarbejdere i private offentlige busser (ÖHO), 786 transportpersonale i private offentlige transportkøretøjer (ÖTA) og 3 medarbejdere, der arbejder inden for transportplanlægning og Togsystemafdeling. Tegnsprogstræning, der skal gives til 918 chauffører og sikkerhedspersonale, varer i 5 måneder.

Materialer og plakater, der er udarbejdet i slutningen af ​​træningerne, der udføres med zoom, ledsaget af ekspertuddannere, vil blive hængt på metrostationer og køretøjer med offentlig transport. For at borgerne kan lære, vil undervisningsvideoer blive sendt på skærmene til køretøjer med offentlig transport.

LIVET FOR BEGIVENHEDSBORGERE bliver lettere

I erklæringen om, at de som Ankara Metropolitan Municipality begyndte tegnsprogstræning for at lette handicappede borgers liv, gav EGO Generaldirektorat Service Improvement Branch Manager Mehmet Buzlu følgende oplysninger:

”Et trin i tegnsprogsprojektet, der blev iværksat i samarbejde med EGO's generaldirektorat og Ankara byråd, er uddannelsen 'Jeg lærer tegnsprog'. Inden for rammerne af disse træninger planlægger vi at give uddannelse til vores chauffører, der arbejder i EGO's generaldirektorat, vores sikkerhedspersonale, der arbejder i metroen, og vores personale, der arbejder i PR-tællere. På grund af pandemiperioden udfører vi vores træning gennem zoom. Uddannelsens infrastruktur leveres af Union of Municipalities of Turkey Municipal Academy. Vi planlægger at gennemføre de træninger, som vi startede i marts i slutningen af ​​juli. ”

FULD BEMÆRKNING TIL TRÆNINGER

Evren Barışık, en af ​​de hørehæmmede borgere, sagde, at chaufførerne, der bruger offentlige transportbiler i Ankara, og personalet, der arbejder i jernbanesystemerne, får tegnsprogstræning, vil eliminere manglen på kommunikation. Jeg vil gerne takke EGO's generaldirektorat og Ankara Metropolitan kommunes borgmester Mansur Yavaş for at gøre livet for hørehæmmede borgere lettere. ”

Murat Eminoğlu udtrykte, at han har været buschauffør i EGO's generaldirektorat i 1 år, og understregede, at den uddannelse, de fik, var gavnlig og delte hans tanker med følgende ord:

”Inden tegnsprogskurser blev givet, havde vi store vanskeligheder, da vi stødte på hørehæmmede borgere. Når vi begynder at tage træningerne, kan vi let kommunikere. Vi er også meget glade, når vi kommunikerer. Vi synes, at alle skal tage denne træning og lære tegnsprog. ”

Armin

sohbet

Vær den første til at kommentere

Yorumlar