Petlas advarer bilister mod risikoen for vandplaning

Petlas advarer bilister mod risikoen for vandplaning
Petlas advarer bilister mod risikoen for vandplaning

I disse dage, hvor vintermånederne gør sig intenst gældende, afslører den stigende nedbør igen vigtigheden af ​​vej- og køresikkerhed. Brugen af ​​vinterdæk, som er specielt designet til at øge vejgrebet af køretøjer på våde og glatte veje i regnvejr, spiller en afgørende rolle. Petlas påpeger, at de brede kanaler i vinterdækkene lettere dræner vandet og giver en sikker bremselængde, og giver vigtige advarsler til chaufførerne.

Vandpytter, der dannes på vejen under kraftige regntider, forårsager en farlig situation, såsom akvaplaning for chauffører. Mens regnvandet, der samler sig på vejen på grund af pludselige og kraftige nedbør, danner et vandlag mellem jorden og køretøjets dæk, medfører denne situation risikoen for kørsel. Akvaplanlægning er defineret som, at dækket sætter sig fast i vandafløbskanalerne under nedbør, og køretøjet begynder at flyde i vandet på grund af trykket fra dette indespærrede vand, der er højere end køretøjets vægt. Denne farlige situation er mere almindelig i lette og hurtige personbiler. Da dækkets kontakt med vejen er væsentligt reduceret, er føreren i fare for at miste kontrollen over rattet. Køretøjet kan glide og forårsage større problemer.

"Vinterdæk giver ekstra sikkerhed i regnvejr"

Petlas marketingchef Esra Ertuğrul Boran sagde, at vinterdæk er den mest effektive løsning mod akvaplaning, og at vinterdæk ikke kun skal bruges, når det sner, men også ved temperaturer under 7 grader, og sagde: "Vinterdæk tillader køretøjet at bevæge sig. på en stabil og sikker måde i varierende vejr- og vejforhold, hvor temperaturen falder til under 7 grader designet til at give Det giver komfortabel kørsel med funktionerne for at forhindre akvaplaning, sikker bremsning og sving ved at forhindre hærdning af den specielle blanding i vinterdæk på våde, mudrede, glatte, sne- og isglatte overflader, der er de mest udfordrende for bilister. Vinterdæk har ekstra kanaler, der evakuerer vand for greb i vådt vejr. Derfor skal bilisterne være opmærksomme på, at vinterdæk giver dem ekstra sikkerhed, når de kører i regnvejr." "Den første ting at gøre er at gøre ingenting"

Esra Boran, som også nævnte, hvordan chauffører bør handle under akvaplaning, sagde: "Hvis dit køretøj begynder at akvaplane, er den første ting at gøre at gøre ingenting. Der skal lægges særlig vægt på ikke at bremse i panik. Da dette helt vil stoppe vandudledningen af ​​dit dæk, mens du drejer, vil dit køretøj ikke reagere på styrebevægelsen og kan blive slynget af vejen. Du bør holde dit køretøj i en lige linje og vente på at komme ud af vandpytten og undgå pludselige styrebevægelser.

Lignende annoncer

Vær den første til at kommentere

Yorumlar